Yüksek lisanstan atılma
-
Merhabalar,
2016 temmuz ayında tezli yüksek lisans kaydı yaptırmıştım. 2016'dan itibaren her dönem ders kaydımı yaptım lakin hiçbir dersi veremedim. 2018 itibari ile 4 dönem dolmuş olacak, bu durumda YÖK' ün yeni yönetmeliğine göre okuldan atılır mıyım?Öğrenci işlerini aradım "hayır atılmazsın." yanıtını aldım lakin YÖK yönetmeliği çok açık duruyor. Tezli yüksek lisans programlarında 4 dönemde ders kısmından tez kısmına geçemeyenlerin okul ile ilişiği kesilir diyor. Bu konuda bilgisi olan varsa bilgi verebilirse çok memnun olurum.
-
Hocam YÖK yönetmeliği söylediğiniz gibi doğrudur, ama öğrenci işleri neye dayanarak öyle söyledi bilmiyorum. Mümkünse yazılı bir cevap almaya çalışın yarın öbür gün hiç bir hak iddia edemezsiniz maalesef öğrenci işleri kendi yanlış yönlendirmeleri ile çok kişiyi mağdur edebiliyor. Çok fazla güvenmeyin yarın öbür gün biz bilmiyoduk diyebilirler. Memurdan memura bile tutum değişebiliyor maalesef.
Ama sizin duruma göre belki siz o yönetmelikten etkilenmiyor musunuz acaba ona bakmak lazım?
-
@nairu24 Hocam bana kalırsa da yanlış yönlendirdi. Kaç girişlisiniz dedi 2016 Temmuz ayında kayıt yaptırdım dedim. Hayır silinmez dedi, emin misiniz dedim evet eminim dedi. Ben yine de Temmuz ayına doğru bir başka tezsiz yüksek lisansa kayıt yaptırmayı planlıyorum.
Ben başka bir tezsiz yüksek lisansa kayıtı hak ettiğim zaman tezsizden kaydımı sildirip yeni yüksek lisansa kayıt yaptırdığım zaman tekrar tecil oluyor zannederim di mi?
-
Evet tekrar tecil olur. Daha sonra onu bitirmeden başka bir yere yaptırırsanız örneğin 1 yıl sonra, yine tecil hakkınız olur
-
@murky yönetmelik hükmü çıktığı tarihten evvelini etkilemiyor ancak daha sonra kaydolmuşsanız atılırsınız yoksa eski sistemdeki gibi atılma olmadan istediğiniz zaman bitirirsiniz.
-
@nairu24 Çok sağ olun hocam. Öyleyse mayıs, haziran arası tezsiz yüksek lisansları takip edeceğim.
@burcuburcu yönetmelik 20 nisan 2016'da çıkmış ben kaydı 21 temmuz 2016 'da yaptım dolayısıyla etkiliyor gözüküyor beni, teşekkür ederim bilginiz için.
-
ben tezsiz yl a kaydolmuştum 2. dönem harcını yatırmayınca kaydım silinmiş hemen. tecilim hala 2019 u gösteriyor acaba tecilimi sonradan etkilermi bu durum bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi
-
@slytherin üniversite öğrenci işleri bu durumda askeriyeye yazı yazıp tecili kaldırması lazım ama ne zaman yapar kim bilir.
-
Normalde o yönetmelik yl yi bitirme süresi olarakda 3 yıl. 4 ay olarak bahsediyor ama ben 2013 yl girişli olmama rağmen bu sene kaydımı yeniledim ve 5. senem. Dersleri verdim ancak tez ile ilgili en ufak bir şey yapmadım.
-
Bu konu okulun inisiyatifinde olan bir durum değil. Yönetmelikte belirtildiği gibi 2 yıl içerisinde derslerinizi verip tez aşamasına geçememeniz durumunda okulla ilişiğiniz kesilir. Diğer bir konu da yönetmelik değişmeden önce programda kayıtlı olan kişiler de yönetmeliğin çıktığı tarihten itibaren aynı hükümlere tabiler. Yani 2012'de bile kaydolmuş olsanız bulunduğunuz programı 2016'dan yani yönetmeliğin değiştiği tarihten itibaren 3 yıl içerisinde bitirmek zorundasınız.
-
@albuquerque bitirmedim.ama kaydim duruyor dostlar. 2013 girisliyim.
-
@antimülakat Bahsettiğim durumdasınız hocam. 2016 öncesi girdiğiniz için 2019 bahar dönemi bitimine kadar kaydınızda herhangi bir sıkıntı olmaz dersleri de verdiğiniz için. Kısacası 2016 ve öncesinde programa kayıtlıysanız 2019 bahar dönemi bitimine kadar bitmesi gerekiyor yüksek lisansın. Tez uzatması almanız durumunda belirli bir süre ekleniyordu fakat şu an hatırlayamıyorum ne kadar olduğunu
-
benim de 4. dönem. yök'ün yönetmeliği çok net atılırız bence. askerliği tecil etmek istiyorsanız başka YL bakın riske atmayın derim.
-
Beni de atsınlar da özel hukuk alanında başlatcam, kamu hukuku çok soyut sarmadı...
-
Kalbimde yara, ne güzel atılmayı kaldırmışlardı
-
@hayatım-sınav aynen her dönem bir ders verip 7-8 sene de bitirecektik mis gibi şimdi takvim zor yetişiyor.
-
@aliveli mevzuata güvenip uzun vadeli plan yapmaya gelmiyor atılırsak bütün emek çöp mü, dönüşü yok mu ki
-
@hayatım-sınav şu an öyle ama bu sistem uzun süre devam edemez 3 sene de yüksek lisanstan atılmak nedir? Yüksek lisans yapan çoğu kişi zaten bir yerde çalışan insan 2 sene de dersleri bir senede tezi bitir siyorsunda nasıl yapsın adam?
-
Desenize benim önümüzdeki sene ilk dönemim son daha sonrasında okuldan atılıyorum. 3 yıl 4 ay kuralı gereği hesap buna çıkıyor. Neyse ilk dönem bir konu bulabilirsem yalvar yakar hocaya süreyi uzattırırım diye düşünüyorum.
-
@aliveli yazık emeklere