TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. nairu24
    N
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 138
    • En İyi 48
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

nairu24

@nairu24

93
    İtibar
    1882
    Profil Görüntülemeleri
    138
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

nairu24 Takip etme Takip Et

nairu24 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 2017 Halkbank Servis Görevlisi Mülakatları

Arkadaşlar bazı iletileri okuyorum bunun üzerine bir şeyler yazmak istedim. Bu iletiler tabi ki heyecandan ve tecrübesizlikten kaynaklanıyor anlayabiliyorum ama bu kadarına gerek yok cidden bu düşünce yapısı çok yorar sizi. Kendinize yazık etmeyin ve olabilecek her sonuca hazır tutun kendinizi hiç bir şey sizden kıymetli değil. Umarım forumdaşların tümü istediği şekilde yerleşir ama olumlu-olumsuz her sonuca hazır olmakta fayda var sonuçta 3 kişiden 2'si giremeyecek. Ama bu bu 2 kişinin yetersiz olduğu anlamına mı gelecek? Tabii ki hayır! Bu süreçte psikoloji çok önemli. Olumlu olursa da bi hayır vardır olumsuz olursa da. Daha iyi kapılar içindir belki bunu bilemeyiz.

Yok bu komisyonda şu muhabbet edildi yok sandalye düzelttim, kpss puanı sordular, alan sorusu çok sordular, hiç sormadılar vs. bunların hiç ama hiç önemi yok. Hepsi geçti gitti. Hiç biri olumlu olumsuz bir yargı içermiyor. Öyle olsa hemen mülakatta söylerlerdi o zaman alınıp alınmama durumunuzu. "KPSS puanın yüksekmiş seni almıyoruz" KPSS puanın yüksekmiş seni alıyoruz" "Grup mülakatın da iyiymiş seni aldık, kötüymüş almıyoruz" vs gibi. Ama öyle olmadığını siz de biliyorsunuz ya da bilmelisiniz. Listeleri etkileyen bir sürü parametre var ve mülakatlar sadece bunlardan biri. O yüzden mülakat sırasında yaşananları artık unutup açıklanmasını beklemek daha az yorar sizi çünkü konuştukça kafada senaryolar kuruluyor ve diğer adayların mülakatları ile karşılaştırmalar yapılıyor ama bu çok mantıklı bir olay değil çünkü her ama her adayın kendine özel bir sürü durumu olabilir ve komisyonlar arası farkı var. Karşılaştırma yapıp alınıp/alınmama tahmini yapmak imkansız.

Dediğim gibi sevgili forumdaş kardeşlerim hepiniz her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz umarım her şey istediğinizden daha da güzel olur ömür boyunca. İyi akşamlar. Selamlar...

DİĞER içinde yayımlandı
      N
      nairu24

@economicsx Burada bir çok insan bir umut gelecek güzel haberi beklerken sizin gelip temellendirmeden "mutsuzluk abidesi" olarak nitelemeniz bence çok doğru değil. Biraz daha nedenlerini anlatıp hangi pozisyonda olduğunuzu söyleyip ben bu bu sebeplerden dolayı mutsuz oldum umarım siz olmazsınız demeniz daha hoş bir yaklaşım olurdu. Ayrıca herkes bankaların çalışma temposunun yoğun ve dinamik olduğunun zaten farkında bu kabulle insanlar sınava giriyor işe başlıyor vs. Emek sömürüsü olduğu konusunda, çalışmanın karşılığının alınmaması konusunda evet bankalar çok hakkaniyetli olmayabilir ona diyecek bir şey yok lakin zaten KPSS'si olan da olmayan da şu ilansızlık ortamında banka ilanlarına yönelmiş durumda. Ayrıca insanların kariyer hedefi bankacılık ise eğer çok mutsuz olacaklarını da zannetmiyorum. Mutluluk/mutsuzluk göreceli, subjektif kavramlardır. Sizin iş hayatınızdan beklentiniz ile bir başkasının ki aynı olmayacağına göre sizin mutsuz olduğunuz yerde bir başkası gayet mutlu olabilir, tabi tersi de geçerli. Ayrıca ülkemizdeki "iyi iş" kavramı az çalışıp maaşı çok olan iş olarak algılandığı için ve gerçekten çalışmayı kimse istemediği için yaşanıyor bence "mutsuzluklar"

DİĞER içinde yayımlandı
      N
      nairu24
    • RE: İl göç Uzman Yardımcılığı İlanı 2018

Ya arkadaşım bu ilanın sınavı 2 ay sonra. mülakatı güvenlik soruşturması işe başlatması en az 6 ay sürecektir. Ondan sonra da yeni kpss geliyor diye ilana çıkmayacak kurumlar, açılsa bile neden şimdi yüksek ilana çıkmak varken az sayı ile çıkıyorsun. Yazık değil mi bu insanlara 6-7 ay daha bir umutla her gün bekleyecekler. Bunları düşünüp sorgulamayı ona göre yapalım lütfen

Ha tabiki umutlu olmak güzel bir şey ama yapılan haksızlıkları da dile getirmemiz lazım ki düzelsin bazı şeyler, ne verilirse baş eğmeye gerek yok. Bizler bu ülkenin yetişmiş ve ülkesine milletine hizmet etmek isteyen gençleriyiz, kimseden sadaka veya avantadan iş istemiyoruz. Olması gerektiği gibi istihdam politikasının işlemesini bekliyoruz. Ama çıkıp da 3-5 kişilik ilana çıkmak bana göre bu güzel ülkenin güzel gençlerine haksızlıktır.

KPSS A içinde yayımlandı
      N
      nairu24
    • RE: Geceye bir söz bir şiir bırak :)

“Zulme sessiz kalan bir gün zulme uğrar, haksızlığa karşı durmak insanın onurudur.”

DİĞER içinde yayımlandı
      N
      nairu24
    • RE: Türk Bürokrasisinde Fetret Devri (2016 Sonrası)

2016-2017 yılları hatta özellikle 2017, Kpss tarihinin en ilansız geçen senelerinden olmak üzere. Binlerce insan lise-üniversite derken bir sürü maddi-manevi emek sonrasında KPSS hazırlık süreci ve bunların hepsinde gelir olmadan gider, uykusuz geceler, kütüphanelerde öğün geçiştirmeler, hayallerini ertelemeler, kişisel ve ailesel bazda bir çok fedakarlıklar.. En sonunda güzel sonuçlar, puanlar ama elde var 0. Bunların hepsi devlete millete hizmet etmek ve kendisini okutanlara borcunu ödemek için. Bu insanlar kimseden ayrımcılık ya da hakkı olmayan bir şeyi talep etmiyor. Sadece hakkı olduğu şekilde istihdam edilmek istiyor. Bu sürecinde şeffaf, adil ve liyakat esaslarında olmasını istiyor. Bizim hiçbir günahımız yok, kimse devlet size iş garantisi vermedi muhabbeti de yapamaz. Bugün genç işşizliği neredeyse %20 düzeyinde burada herkesin oturup düşünmesi lazım. Öte yandan yapılan 5-10 kişilik alımlarda da çok kötü yürütülen süreçler ve uzuuun bekleme ve işe başlama süreleri de cabası.
      Dert çok ama inşallah göreceğimiz güzel günler yakındadır.

Gecenin en karanlık anı, şafak sökmeden az önceki andır. Umuda ihtiyacımız var; en karanlık anlarda dahi onu korumaya... Onu yaşatmaya, büyütmeye, paylaşmaya... Her karanlığın ardından aydınlık gelir; her gecenin ardından güneş doğar.

DİĞER içinde yayımlandı
      N
      nairu24

Açıklamak için hafta içi hafta sonu mesai saati mesai dışı farketmiyor. Hiç belli olmaz her an da açıklanabilir. Teftiş için aramalar akşam 9 a kadar sürmüştü örneğin. Yine ziraat cuma gecesi 22de açıklamıştı.

DİĞER içinde yayımlandı
      N
      nairu24
    • RE: İl göç Uzman Yardımcılığı İlanı 2018

@aday-memur Maalesef devletin personel rejimini belirlerken ihtiyaç, liyakat gibi faktörlerden daha çok seçim endeksli davranması ve bunu artık neredeyse herkesin bilip kabullenmiş olma durumuna gelmesi çok üzücü. Bu söylediğim partilerden ve siyasetten bağımsız bir şey. Devleti ayakta tutan devlete güvendir, biz devletimize güvenmek ve ona hizmet etmek istiyoruz. Bir çok fedakarlık yapıyoruz ama bu muameleyi görmek gerçekten hak ettiğimiz bir şey değil.

KPSS A içinde yayımlandı
      N
      nairu24

Arşiv ve güvenlik soruşturulmasının resmi bir formu var ve bildiğim kadarıyla yapılabilmesi için kişi tarafından doldurularak kuruma verilmesi gerekmekte. Başka kurumlarda bu aşamaya gelen arkadaşlar bilecektir. Uygulama bu şekilde işliyor. Lakin bildiğiniz üzere Halkbank böyle bir form doldurulup teslim edilmesini istemedi ki zaten bunu yapabilmesi devlet kurumu olması lazım gelmekte. Halkbank ne kadar "kamu bankası" olarak gözükse ve hisselerinin çoğunluğu varlık fonunda olsa da çalıştırdığı personel 657'ye değil iş kanununa tabii. Bakanlık kadroları gibi personel rejimine tabi değil. Bu sebeplerden dolayı ben bilinen güvenlik soruşturmasından ziyade bankanın kendisinin bir araştırma yaptığını düşünüyorum. Eksik veya yanlış bilgim varsa lütfen düzeltin.

Ayrıca bi kaç yerde banka maaş vermemek için alımı geciktiriyor diye bi kaç şey okudum ama buna ihtimal vermiyorum, koca bankanın böyle küçük hesaplar içerisinde olması ihtimal dahilinde bile olamaz. Bu sadece küçük beyinli dar vizyonlu tiplerin hüsnü kuruntusu...

DİĞER içinde yayımlandı
      N
      nairu24
    • RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı

Başkanlığımız ile ÖSYM arasında yapılan protokol Başkanlığımızın (http://www.sayistay.gov.tr)web-sitesinde yayınlanacaktır. Protokolde, sınavla ilgili bilgiler, adayların uyması gereken hususlar ayrıntılı olarak belirtilmektedir.

Bi kaç gün içinde tüm detaylar belli olur zaten. Tahminde bulunmaya fazla da gerek yok

KPSS A içinde yayımlandı
      N
      nairu24
    • RE: 2017 Aralık HALKBANK Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Servis Görevlisi Alım İlanı

@shady1 @BluePhantom Evet bende aynı durumdayım. Her aşaması gerçekten çok güzel geçip ve komisyonda çok olumlu konuşulduktan sonra teftişten başka bir şey dahi teklif edilmemesini algılayamıyorum. Nedir yani yetersiz görülen şey ? Yetersiz görmediğinizi mülakatta siz söylediniz zaten. ama buna rağmen açıklandıktan sonra ben alınmıyorsam bunun tek sebebi net olarak liyakat dışı değerlendirmelerdir. Başka bir açıklaması olamaz. Açıkçası hakkımız yeniyor ama bir şey yapamıyoruz elden bir şey gelmiyor. Ya sabır diyip devam ediyoruz ama bu düzen böyle olmamalı. Yazık gerçekten çok yazık. Liyakat dışı değerlendirmeler ile hak yiyen herkese hakkımı haram ediyorum. Bu düzenin farkında olup ses çıkarmayan da dilsiz şeytandır. Buradaki hiç kimse hakkı olmayan bir şey istemiyor sadece adalet istiyor. Devletine milletine hizmet edip kendi hayatını da bir düzene sokmak için çaba sarfediyor..

DİĞER içinde yayımlandı
      N
      nairu24

nairu24 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019

Maliye bölümününden alım olmaması gerçekten çok enteresan, ilana çıkılan bölümler arasında bütçe ve mevzuat ile ilgisi en fazla olan bölüm maliye.

KPSS A içinde yayımlandı
      N
      nairu24
    • RE: Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Denetim ve Risk Yönetimi

@ercu Tren garından yürüyerek ulaşabilirsiniz. 10-15 dk sürer sürmez. Ulus meydanında üniversite. Mülakat için net yardımcı olamayacağım. Lakin ulusal ve uluslararası denetim standartları, tms, ıfrs gibi konulara göz atmakta fayda olur diye düşünüyorum. Bol şans

YÜKSEK LİSANS içinde yayımlandı
      N
      nairu24
    • RE: Ankarada oturulacak nezih semtler

Batıkent kesinlikle,

DİĞER içinde yayımlandı
      N
      nairu24
    • RE: Bedelli Askerlik 2018

@corleone Hangi gimsa hocam? Batıkent mi

DİĞER içinde yayımlandı
      N
      nairu24
    • RE: 2019 MERKEZ BANKASI 50 UZMAN YARDIMCISI 15 DENETÇİ YARDIMCISI ALIM İLANI

@benbernanke hocam hazineden alınmayan 20 kişi derken hazineden başvuru yapanları almadıkları için boş kalan yerleri mı söylemek istiyorsunuz.

KPSS A içinde yayımlandı
      N
      nairu24
    • RE: RTÜK 60 Uzman Yardımcısı

666 çıkmadan önceki zamandan kalan bir durum. Merkez uzmanlıklardan daha fazia maaş almaya yarıyordu , KHK'den sonra eski anlamı kalmadı.
      Konu ile ilgili detaylı bir makale : bağlantı metni

KPSS A içinde yayımlandı
      N
      nairu24
    • RE: Seçmen kaydımı nasıl değiştirebilirim?

“Askı Döneminde (4 - 17 Ocak 2019 tarihleri arasında)”
      Seçmen kütüğünde kaydı olmayanlar, kayıtlarında değişiklik/düzeltme yapmak isteyenler veya yerleşim yerini değiştirmek isteyenler;

Bizzat veya 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50. maddesinde sayılanlar, ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvururlar ve nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler.

Yerleşim yeri adresini başka ilçelere aldırmak isteyen seçmenler başvurularını, yukarıdaki belgeleri de eklemek suretiyle askı süresi içinde herhangi bir yer nüfus müdürlüğüne de yapabilirler. Başvuruyu alan nüfus müdürlüğü başvuru belgelerini adresin bulunduğu ilgili nüfus müdürlüğüne aynı gün faks veya elektronik ortamda iletir.

Öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvururlar ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler."

Yeni adresiniz ailenizin evi ise faturaya vs. de gerek yok aile ikametgahına aldırabilirsiniz belgesiz falan.

DİĞER içinde yayımlandı
      N
      nairu24

Kurumla görüştüm, e-devlet üzerinden alınan belgenin kabul edilmeme nedeni olarak YÖK ile RTÜK arasında protokol olmadığı için belgelerin doğrulama işlemini yapamadıkları söylendi. Bu sebeple sadece, diplomanın noter, üniversite veya RTÜK onaylı aslı gibidirleri kabul ediliyor. Bilginize arkadaşlar,

KPSS A içinde yayımlandı
      N
      nairu24

Cimer üzerinden konu ile ilgili bir kayıt oluşturdum. Kurumun adaylardan gelecek taleplere kayıtsız kalacağını düşünmüyorum, sizler de kayıt oluşturabilirsiniz arkadaşlar,

KPSS A içinde yayımlandı
      N
      nairu24

@nano Hocam e-devlet belgesi olmadığını kurumdan mı teyit ettiniz acaba ? Normalde her kurum kabul ediyor çünkü, tamamen eş değer bir belge hüvviyetinde bildiğiniz üzere. Yok eğer kabul edilmiyorsa cidden çok saçma, dijital dönüşümün iyice önem kazandığı bu günlerde teknoloji ile içli dışlı bir kurumun bunu göz ardı etmesi enteresan olur bence.

KPSS A içinde yayımlandı
      N
      nairu24