Düz Dünya Teorisi
-
Bir kaç gündür arkadaşlarımın bahsettiği teori, adamlarım facebook grubu, twitter hesapları, watsapp grubu vs var ve harbiden düz dünya haritası filan yapmışlar. Ciddi ciddi Dünya’nın düz olduğuna dair sürekli anti tez üretiyorlar başta troll sandım harbiden ciddiler
-
@hgrotius bahsi geçen twitter hesabı
https://twitter.com/duzdunyaorg -
@hgrotius ters mühendislik gibi ters bilim... Adamlar astrofiziğin şu halinden Mısır matematiğine gidebilirlerse piramitler de tam olarak anlaşılır belki yanlışlıkla:)
-
@waitforit aslında delil üretme ve en kabul görmüş olanı dahi sorgulamış olmaları hoşuma gidiyor ama fikirleri birazcık komik
-
..........
-
............
-
Geçen dünya düzdür diyen biri kendini roketle uzaya doğru fırlatmak istemiş ama 575 metre yükseldikten sonra düşmüş. Hayır adam ölmemişde roketi yenileyip kanıtlayacağım diyor. Ahanda haberin linki: https: //tr. sputniknews. com/yasam/201803251032777450-dunyanin-duz-oldugunu-kanitlamak-icin-kendini-uzaya-firlatti-cole-duserek-yaralandi/
-
@kelaynak peki hocam lazerle düz olduğunu kanıtlıyorlar ona ne demeliyiz
-
@aliveli deniz feneri vs lazer
-
@aliveli bu konuya bi yerde okuduğum bir tezle cevap vermek istiyorum: dünya düz olsaydı kediler her şeyi öbür taraftan aşağıya iterlerdi.
-
@aliveli burdaki bildiğim kadarıyla düz dünya teoremini araştıran arkadaşlar jiroskobun çalışma prensibi ve su kütlesinin bükülmesi üzerine yoğunlaştığıdır.
-
eğer troll değillerse ve gerçekten küre olduğu yönünde kandırıldığımızı düşünüyorlarsa biraz pahalı ama çok basit bir deney yapabilirler. Helyum dolu balona fotoğraf makinesi bağlayarak serbest bırakırlar ve makine belirli aralıklarla resim çeker eğer gerçekten dünya düz ise belirli yükseklikte tüm dünya gözükür değilse sadece bir tarafı gözükür. Helyum balonları belirli bir yüksekliğe kadar çıkabiliyor ve ondan sonra balon patlıyor fotoğraf makinesiyle birlikte bir de gps cihazı koyarlarsa düşen cihazın yerini bulurlar.
Fotoğraf makinesi parçalanır ama kartı zarar görmeyeceği için iş görür, biraz maliyetli ama millet o kadar uzaya araç yolluyor milyar dolar harcıyor sen kırtasiyeden 3-5 tl lik malzeme alıp bunları çürütüyorum diyemezsin. Zaten düz dünya haritası kendi kafalarına bile oturmamış hataları var nasıl düzeltilebilir diye soruyorlar onu geçtim dünya düz ama ay ve güneş küre olarak çiziliyor onlarda sıkıntı yok hey allahım ya ne insanlar var.
Aslında bir yandan iyi de kendilerine dayatılanı kabul edip geçmiyorlar karşı tez sunup kanıtlamaya çalışıyorlar ama çok fazla komplo teorisi üretmişler bence bu kadar fazlası zararlı
-
@black guzel cevap. Bir diger sorunda utopik bir teori olmasi game of thrones haritasi gibi. Hadi diyelim duz etrafida buzlarla kapli olsun. Nereye kadar buzlarla kapli. Uzayda ucan bir tepsi gibi mi oluyor dunya. Tepsi gibi oldugunu varsaysan bu tepsini alti nerde nereye kadar gidiyor magma ya inaniyor musun ? Dunya duzdur. Eee bunun sonuclarinida koy ortaya. Sundukalari tek sey duz bir harita olmasi. Duz dunya teorisinden iyi bir senaryo cikarirlarsa tek olacak sey guzel bir bilim kurgu dizisi
-
Bunlar acaba bizim din - bilim tartışmasını aşama aşama yaşayıp aşmamamız kaynaklı sorunlar mı? Çünkü kolay kazanımın kıymeti bilinmiyor
-
@duymhuyguy Bence birisi şakasına bir şeyler uydurmuş ve bir çok kişi gerçek gibi peşinden gidiyor kanıtlamaya çalışıyor. Biraz alakasız ama çiftlik bank olayında da o işin yaş olduğunu hiç mantıklı bir yanının olmadığını söyledim ama bir çok kişinin savunduğunu sanki gerçekmiş gibi hareket ettiğini görünce ses etmedim sonunda iş patladı ve sahte olduğu anlaşıldı bir çok kişi mağdur oldu
Aslında bu dünya düzdür işinde zararlı bir durum yok adamlar hiç değilse kafalarını kullanıp bir şeyi kanıtlamaya çalışıyor ve belki işin sonunda Dünya'nın düz olduğunu kendileri kanıtlayacak ama Harezmi(Cezeri veya başka bir bilginde olabilir) bile bin yıl önce güneşin farklı enlemlerde gölge boyunun farklı olmasından yola çıkarak bunları hesaplayıp dünyanın çapını hesaplarken günümüzde halen dünya düz demek biraz abes oluyor.
-
@black duz ya da yuvarlak olmasida cok onemli degil en azindan dunya nufusunun %95 i icin. Yasadiklari hayatta kac km2 alan goruyorlar ki. Bence en merak edilesi evren. Asiri merak ediyorum ya umarim olmeden sirlarini cikarirlar. Nasil bi duzendir bu aklim almiyor. Insan her seyin sonunu merak ediyor sanirim.
-
@duymhuyguy evren demişken bu boyut olayı çok garip geliyor bana farklı boyutlardan bahsediyor fizikçiler çok kafa karıştırıcı.
-
Dünya overloktur bu yüzden de overlok makinası ayağınıza gelmektedir beş dakikada yapılır hemen teslim edilir! Hunim nerde benim
-
https://www.youtube.com/watch?v=eWqa7sT8tcY
ANLATMAYA gerek yok