KPSS Alan Bilgisinde Soru Sayıları Arttırıldı (2017-KPSS)
-
@erhankpss hocam bende sabah oturum 2 test peşpeşe, öğleden sonra 2 test peşpeşe, ertesi gün 2 test peşpeşe ve öğleden sonra 3 test peşpeşe gibi. Bir kombinasyon olacağını düşünüyorum.
-
Şimdi puan türünden bi çoğu kaldırıldı.herhangi bi kurum hangi türden alacak onu ne zaman öğreneceğiz?
-
Yanlış anlamadıysam (ki facebook'ta da benzer bir yorum gördüm) puanlarımızın hesaplanması için her testte en az 1 netimiz olması gerekiyor artık. Çünkü açıklamada "bir ham puan" diyor. Yani atıyorum istatistikte 1 doğru 1 yanlış yaparsak 0.75 net olacağından istatistik yapmamış sayılacağız ve istatistik içeren puan türleri hesaplanmayacak.
Bu konuda ne düşünüyorsunuz doğru mu anladım acaba? Bu kritik detay gözden kaçıyor sanki.
-
ben kendi adıma sevindim , 30 hukuk sorusu çok yetersizdi rastgele yerleri ölçüyordu şimdi biraz daha adil bir sistem olur inşallah
-
40 soru bence iyi oldu. Burada yazılan bazı konulara şu noktada katılmıyorum. 40'lık sistemde hukuk derslerini de 4 soru Anayasa hukuku, diğerlerinden 6 soru çıkıyordu. İcra iflastan 6 sorudan 4 soru dahi yapamasan 36 sorudan 25 net üstü yapmak kolay oluyordu. Yeni sistemde 30 soruya düştüğünde ise yapılamayan her alanın düşüşü ağır oluyordu. Bence 40 soruya yükselmesi gayet yerinde olacak sınava girecek olanlar için.
-
@Antimülakat hocam benim üstte yazdığım net olayı için ne diyorsunuz? Artık rastgele sallamak da sıkıntı sanki doğru anladıysam.
-
@cclark hocam bence 1 soruda olsa işaretlenmeli anlamında kullanılmış. Sonuçta negatif net yaptığımızda da bir ham puan hesaplanmış oluyor. Ben o şekilde uygulanacağını düşünmüyorum.
-
YARIN SAAT 20,00 DA GUY ISTEGI ILANI ICIN ETKINLIK YAPACAGIZ ERTELENMIS BIR ETKINLIK ARKADASLAR YAPILAN YENI IHRACLAR SAYESINDE SANSIMIZ ARTTI BIZ EN AZINDAN SESIMIZI DUYURALIM 1000 KISI ILAN GELECEKSE TALEP VAR DIYE 2000 OLSUN ILAN SAYISI NISANDA ACILACAKSA SUBATTA ACILSIN SIZDEN ISTEGI MAHALLE AGZIYLA SOYLEYIM BIR EL ATIN GARDASLAAR HERKES BURAYA GELSIN KI TOPLANALIM http://forum.tercihiniyap.net/topic/599/2017-guy-i̇lani-3-000-guy-i̇sti̇yoruz/190?page=10
-
@joeblack16 o adamın her dediği sallamasyon ve gerçeklik payı limit x giderken sıfıra. fazla dikkate alınacak biri de değil bence. geçen yıl eskişehir pegemde iktisat derslerinden biliyorum
-
Sinav geçerlilik süresi tekrar 2 seneye çıkacakmis 2017 itibariyle, 2016 mağdurları olarak suçumuz ne günahımiz ne. Hem puan 1 sene olsun hem kurumlar alim açmasın. Allahim sabir ver.
-
yeniden 2 yıl süre ile geçerlilik konusunda resmi açıklama var mı?
edit: tamam buldum. facebook'ta paylaşılmış. bir arkadaşın sorusuna ilişkin DPB'nin cevabı;
-
@erhankpss resmen dalga geçmişler 2017'nin 2 yıl geçerliliği olduğunu zaten biliyoruz. 2016 yılı için eklenen geçici madde ile sadece bu yılın geçerliliği 1 yıla düştü, talep 2016'nın geçerlilik süresi 2 yıla çıkarılması iken baştan savmak için verdikleri bir cevap olmuş. Aynı şekilde bende BİMER'e yazdım ÇSGB'ye iletildi ancak geri dönüş yok.
-
yeni değişen sistemle beraber 2016 kpss alımlarına ümidim iyice azaldı kurumlar 2017 sonrasına bırakacağı çok muhtemel yeni puan sistemiyle olaylarla geçmiş bir sene puanıyla alım yapmak istemeyecekler gibi bir his var içimde
-
bu arada sınav takvimi güncellenmiş ben yeni farkettim. açıklama da yazıyordu zaten alan sınavı 1.gün ve 2.gün olarak düzenlemişler. hangi gün hangi test yapılacağı da açıklansa da önümüze baksak. gerçi yine bir değişiklik,güncelleme vs bulurlar.
-
Bu sistem değişikliğinde eğer cumartesi pazar oturumlarında maliye muhasebe hukuk ve iktisat gün gün dağılırsa dezavantaj içinde avantaj olacak. Örnek vermek gerekirse cumartesi günkü oturumda muhasebe hukuk pazar günkü oturumda maliye iktisat olursa sınav öncesi günleri seri tekrarlarla sınavlara daha hazır girebiliriz. Ayrıca çok daha mühim olay gk gy testinde oldu 120 dakikalık süremiz 130 dakikaya çıkarıldı. Bu çok güzel bir gelişme 10 dakikaya son bölümde ki 20 soru çok rahat bitirilebilir( Vatandaşlık ve coğrafyanın bir kısmı tabiki)******
-
@paca08 kardeşim dediğin şeyler doğru ancak biz bu yarışı birbirimize karşı veriyoruz ösymye karşı değil dediğin avantajlar herkes için geçerli.
-
Arkadaşlar yds puanının bu kdr etkisizleştirilmesine ne diosnuz?? Her geçen yıl ingilizcenin önemi artarken ösym"nin bu yaptığı hiç kafama yatmadı benim. Acaba yds puanı barajı uygulayan kurum sayısımı artacak, örneğin hazine en az 70 istiyor yA bi çok kurumda 40-50-60-70 gbi yds puan barajlarımı koyacaklar elaman alımlarında yds"nin öneminin bu kdr azaltılması bana hiç mantıklı gelmedi.
-
@iyimser16 devlettin daha cok alan bilgisine hakim insanlara ihtiyaci var. dil artik asagi yukari herkes tarafindan bilinen bisey, onemli olan alan bilgisi devlet isleri icin.
-
@kismetnasip valla hocam banka sınavlarına katılan çoğunluğun alan yapıp ingilizce yapamadığını düşünürsek, veya yds 70 isteyen kurumlarda ingilizce bayağ eleyici, kurumlar, bankalar gbi ayrıca kendi sınavını yapabilir. Ben elemek için ingilizceden vazgeçeceklerini hiç sanmıyorum.
-
Arkadaşlar günümüzdeki p22 hangisi oldu?mesela hazine iktisatçı çağırsa hangi puan türünden çağırır?