Merhaba arkadaşlar iktisattan mülakata girmiş biri olarak gözlemlerimi aktarmak istiyorum. Öncelik kurum personeli güleryüzlü ve yardımsever, ikramlar olsun ihtiyacınız var mı diye sormaları olsun kesinlikle övgüyü hakediyor . Benim mülakatım yaklaşık 40 dakika sürdü ama inanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bu anlamda tereddütleri olan arkadaşlar varsa içleri rahat olsun. Komisyona kendinizi okullarınızı ailenizi anlatmanız zaten biraz zaman alıyor (heyecanı olmayan arkadaşlar için bu aşama daha az sürebilir). Komisyon soruları bilgiden ziyade yoruma dayalı. Verdiğiniz cevaplara göre ardıl sorular soruluyor. Bu kapsamda vereceğiniz cevaplar tutarlı olmalı. Bir iki yerde doğrudan bilgi sordular. Uzun zamandır defter kitap karıştırmamış benim gibi adaylar zorlanabilir.
Neticede kurumun kalitesini hissettiğiniz güzel bir mülakat hazırladıklarını düşünüyorum. Herkese başarılar ve bol şans diliyorum.
cclark tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
RE: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
Bu pazartesi mülakatlar başlıyor. Öncelikle mülakata girecek herkese başarılar dilerim. Mülakat sonrası sorular olmasa bile ortam, komisyonun tavrı ve süre konusunda paylaşımcı olursak hem biz hem sonraki dönemlerde girecek arkadaşlar için çok makbule geçer. Şahsen ben mülakat sonrası yaşadıklarımı burada paylaşacağım. Herkese bol şans.
-
RE: Askerlik tecil 😄
@low_profile dediğiniz gibi oluyor kesinlikle, geçen sene ben de bayağı araştırmıştım. E-devlet belgeyi otomatik oluşturuyor arkadaşlar . İçinizin rahat etmesini istiyorsanız en yakın askerlik şubesine gidin 5 dakikada durum belgenizi veriyorlar. Verilen kağıtta tepede yazan "x tarihine kadar sakıncası yok" ibaresi sizin asıl tecil tarihinizdir.
-
RE: Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavı(2017)
Hayırlı olsun arkadaşlar 300 kişi alınacakmış. Sınav 3-4 haziranda. Bakan twitter da açıkladı.
-
RE: 2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
Arkadaşlar boş araziye amortisman ayrılmazki o yüzden özel fon olmuyor cevap yanlış mı hatırlıyorum acaba?
-
Net ihracatı soruyordu( Yani NX - Net exports kavramını) o nun formülü de ihracat - ithalat. Cari açık farklı bir kavram.
-
RE: Hazine Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı sınavı
Ekonometriyi ben de boş bıraktım daha doğrusu süre kalırsa bir şeyler karalarım diyordum ama yorum soruları epey vaktimi aldı. Cari açık sorularına da canım sıkıldı açıkçası. Sorunun birinde detaylı yoruma girdim sonra benzer soruyu görünce tekrar aynı şeyleri yazamadım yetiştiremem diye. Soruları faklı hocalar hazırladığı için öyle bir durum oluştu heralde. Cari açık büyüme sorusu geçen sene de vardı hatta kelimesi kelimesine aynıydı. Rakiplerin güçlü olması ekonometride fark yaratabilir, mülakata sadece 28 kişinin girecek olması da durumu zorlaştırıyor. Ama bu koşulları bilerek girdik sınava. Hakkımızda hayırlısı olsun.
-
RE: BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017)
Arkadaşlar başvuru aşamasında hangi belgeleri yüklememizi istiyorlar? Başvuru esnasında belgeleri uygun hale getirirken sayfa zamanaşımına uğrayabiliyor bazı sitelerde. O yüzden zaman kaybetmemek adına belgeleri hazır hale getirip başvurmak için soruyorum.
Ayrıca referans isteniyorsa referans yazmasak sıkıntı olur mu acaba? -
Ben de sınav sabahı gideceğim ankara'ya. Daha önce 4-5 kez bu şekilde gittim. Hatta sınav yerinin metroya ters olduğu yerlere bile gittiğim oldu. Bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar, erkenden varacak şekilde ayarladıktan sonra hiç stres yapmayın bence de. Üstteki arkadaşın dediği gibi bir şey olacaksa şehir içinde de olur.
-
@Ülkü ben de böyle düşünerek diğer olağan (olağan dışı da olabilir tam hatırlayamadım) kar dedim
cclark tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
@vamos teşekkürler hocam. Baştaki 0'ı yazmayınca kayıt yapabildim.
-
RE: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Arkadaşlar kolay gelsin. Başvuru aşamasında tc kimlik no ve nüfus cüzdanı seri no eşleşmiyor uyarısı alan var mı?
-
RE: TÜİK 50 UZMAN YARDIMCISI ALIYOR
Tuik'te rotasyon var mı acaba? Uzman yardımcılığı yönetmeliğini okuduğumda 6 ay bölge müdürlüğünde çalışma gibi koşullardan bahsediliyor. Kurumun kalıcı olarak ya da uzun süreli taşraya göndermesi gibi bir durum olabilir mi acaba? Çalışma koşulları merkez uzmanlık gibi mi yoksa sadece adı mı uzmanlık guy daki gibi ondan çok emin olamadım. Aydınlatabilen birisi olabilirse çok memnun olurum. Kurumda çalışanlardan bilgi almak zor görünüyor. Hocam siz ne dersiniz @Antimülakat
-
Merhaba arkadaşlar iktisattan mülakata girmiş biri olarak gözlemlerimi aktarmak istiyorum. Öncelik kurum personeli güleryüzlü ve yardımsever, ikramlar olsun ihtiyacınız var mı diye sormaları olsun kesinlikle övgüyü hakediyor . Benim mülakatım yaklaşık 40 dakika sürdü ama inanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bu anlamda tereddütleri olan arkadaşlar varsa içleri rahat olsun. Komisyona kendinizi okullarınızı ailenizi anlatmanız zaten biraz zaman alıyor (heyecanı olmayan arkadaşlar için bu aşama daha az sürebilir). Komisyon soruları bilgiden ziyade yoruma dayalı. Verdiğiniz cevaplara göre ardıl sorular soruluyor. Bu kapsamda vereceğiniz cevaplar tutarlı olmalı. Bir iki yerde doğrudan bilgi sordular. Uzun zamandır defter kitap karıştırmamış benim gibi adaylar zorlanabilir.
Neticede kurumun kalitesini hissettiğiniz güzel bir mülakat hazırladıklarını düşünüyorum. Herkese başarılar ve bol şans diliyorum. -
Bu pazartesi mülakatlar başlıyor. Öncelikle mülakata girecek herkese başarılar dilerim. Mülakat sonrası sorular olmasa bile ortam, komisyonun tavrı ve süre konusunda paylaşımcı olursak hem biz hem sonraki dönemlerde girecek arkadaşlar için çok makbule geçer. Şahsen ben mülakat sonrası yaşadıklarımı burada paylaşacağım. Herkese bol şans.
-
RE: BOTAŞ Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2020
Adana kaçla kapattı bilen var mı arkadaşlar?
-
@nicksiz yok hocam estağfurullah. İlk başta öyle düşünülebiliyor haklısınız. Gönül isterki ilanların bu kadar kısıtlı sayıda geldiği dönemde mülakat kontenjanları dolsa da mümkün olduğunca çok insana umut doğsa.
-
@nicksiz hocam 80. sıradaki ile aynı puanı alan kişiler de çağrılmış mülakata ki mantıklı olan bu zaten. En başından beri 80 üstü kişinin mülakata kalmasını bekliyordum şahsen ben.
-
@Rögaritma hocam olabiliyor böyle şeyler. Mesela ben iktisat mezunuyum ama çok kolay adeta çerezlik bir iktisat sorusunu yanlış yapmışım, kendime inanamadım.
-
Net ihracatı soruyordu( Yani NX - Net exports kavramını) o nun formülü de ihracat - ithalat. Cari açık farklı bir kavram.