Kpss geçerlilik süresinin 2017 yılında tekrardan 2 yıla çıkması
-
Facebookda bir kişinin bimere yapmış olduğu şikayet üzerine gelen cevaba ilişkin paylaşımına göre kpss yeniden 2 yıla çıkıyor.2016 yılı ise 1 yıl geçerli olmaya devam edecek.2016 yılının suçu ne? Acilen bu durum 2016 yılı içinde düzeltilmeli.Bu haksızlığa göz yumulmamalı.
-
2016 nın 2 yıl olma ihtimali 0. Çünkü puan türleri değişti ve yds etkisi kalmadı.
-
Her sene yapılan bi sınavın geçerlilik süresi 2 sene olur mu ya hiç biraz mantıklı yaklaşalım ya. Tamam anladık burası Türkiye her şey mümkün ama es kaza da olsa düzeltilmiş sonuç olarak hala neyin derdinde bu insanlar anlamış değilim. Bu sene alım yoksa alım olması için enerjinizi harcayın herkes kendi işine geldiği gibi davranmasın artık.
Ayrıca osym alım sayısıyla falan ilgilenmez çünkü işi değil. Üniversiteli cahil doldu ortalık.
-
Puan geçerliliğinin 1 yıl olmasının sebebi bütün puan türlerinin değişmesi. Onun için hedef 2017 ye devam. Başka da bir olanak gözükmüyor
-
2016 nın tek yıl geçerli olacağı geçen yıl ocak-şubat gibi duyuruldu.madem 2017 de ki yeni puan sistemine göre kurumlar ilana çıkacak,2016 da 1 yıla düşürüleceğine bu puan sistemine geçen sene geçilseydi ve 2016 kpss de 2 yıl geçerli olsaydı.2016 da sınava girenlerin suçu ne?
-
Yemin ederim ders calismaktan cok bu haberleri ve degisiklikleri takip etmek zorunda kaliyorum.
-
@ekstrafiskal SGK denetmenliğine başvuru yaptin mı arkadaşim.
-
Yapamadım malesef. Siz? Halkbank uzman yard. mülakatına giricem kısmetse orda deniycem şansımı. O da olmazsa tekrar kpss ye hazırlık mecbur. @sln
-
@ekstrafiskal bende yapmadım çok yüksek kapatır diye en baştan kpssye hazırlanmak için geç mı sizce
-
Kesinlikle değil emin olabilirsin. Dogru kaynaklar ve calisma sekliyle kesinlikle kısa zamanda iyi bir noktaya gelirsin. @sln
-
@ekstrafiskal ben iktisatciyim hani İktisat maliye muhasebe hukuktan başka ceko isletmeyede bakmak gerek mı yeni sisteme göre
-
@302sino genel olarak söylediklerine katılıyorum ama mizacını biraz daha yumuşatabilirsin.
-
@sln yeni sistemi henüz incelemedim halkbank mulakatindan sonra vakarim diye ancak eski sisteme gore konusuyorum bircok mufettislik, uzman yardimciligi denetmenlik alimlarinda hukuk maliye muhasebe ve iktisat yetiyor. İşletme de cozersen ne ala. Ancak ozellikle istedigin bir meslek grubu varsa ne kazanmak istedigine bakarak onun puan turunde hangi derslerin oraninin ne kadar olduguna bakarak calisman daha mantikli.
-
@ekstrafiskal çok teşekkür ederim yardımlci olduğun için umarım mülakat çok iyi geçer
-
Umarım. Çok teşekkür ederim. @sln
-
@Galata
Hocam bu konuda çok dolduğum için biraz sert çıktım. İnsanlara bunu anlatmaya çalışınca trollük yaptığımı falan sanıyolar ama ilgisi yok. Yaşamadılar çünkü daha sıralamaları daha iyi olduğu halde önceki sene sınavından daha yüksek puan alan birileri yüzünden sınavlara girememe durumunu.Neticede kpss bir sıralama sınavı değil mi? Peki 2016 kpss den önce geçerlilik süresinin 1 yıl olacağı açıklanmadı mı? Doğru bir tanedir. Bakın herkesten rica ediyorum emin olun benim de 2016 puanım iyi fakat yapacak bir şey yok alım yoksa 2017'ye çalışmalıyız. İşimize geldiği gibi davranmayalım. Eğer sınavın geçerlilik süresinin 2 sene olmasını istiyosak o zaman sınav B grubu gibi iki yılda bir olmalı. Bilmem anlatabildim mi? Hala eksilemek isteyen varsa eksilesin hiç sorun değil.
-
@genclerbirlikli hocam yds puanının etkisi kalmadı derken?? Yeni puan listesinin linki var mı? Artık puanalrda yds"nin etkisi kalmadı mı?
-
@302sino sen olayın farkında değilsin herhalde.2017 yılında tekrardan geçerlilik süresi 2 seneye çıkıyor.2 sene geçerlilik mi olurmuş falan diye atıp tutuyosunda önce şunu bi idrak etmen gerek.Emin ol benim 2016 puanlarım seninkinden iyidir ve bi devlet kurumunda a grubu kadroda çalışıyorum.kendim için bi şikayetim yok.insanlara haksızlık yapıldığını düşündüğüm için bu başlığı açtım.
-
Hocalarım yaa niye tartışıyorsunuz 2016 puanı 2017 açıklandığında ölüyor.bundan sonra kpss a tek yıl geçerli olcak.malesef bize vurdu ne yapalım boşverin bunları oturup çalışın bence
-
@SH5826
Kardeş bak benim 2 sene geçerlilik süresi mi olurmuş diye bi derdim yok. Ben diyorum ki sınav periyodu ile geçerlilik süresinin aynı olması gerek. Yani sınav 2 yılda bir yapılıyosa geçerliliği 2 sene, her yıl yapılıyosa 1 sene olmalı buraya kadar tamam dimi. Bu olması gereken kadro,alım vs bunlardan bağımsız bişey.
Kadro meselesine gelince keşke her sene A grubundan 20 bin alım olsa. Bunu ben de isterim neden istemeyeyim ama bu farklı bi tartışmanın konusu. Sınavın geçerlilik süresiyle bi ilgisi yok. Yani bu sene alım olmadı o zaman geçerlilik süresi 2 sene olsun diye bi tartışma olamaz bence.
Lütfen artık doğru neyse onu savunalım. İnsanları anlayabiliyorum atanamamanın yarattığı stres çok başkadır ben de aynı durumdayım, fakat zaten 2016 kpss'den önce açıklama yapıldı geçerlilik süresi 1 sene diye. Bu tartışmanın bi anlamı yok bence. Maç başladıktan sonra kural değişmez.