Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Kaynak, Çalışma Yöntemi, Bilgi Paylaşımı
-
@varoufakis sizin için sıradan bir test sınavı olabilir hatta kolayda gelebilir ancak başarı kriteri ilk 225 e girebilmek pierson gibi başka bir bilgiyi kaçırmamaya çalışmak yoksa yüksel hocanın kitabını calışan yapamaz diye bir şey söz konusu değil.Hangi kaynaklar daha ideal onun çözümü için yazıyoruz.
-
Tek gerçek varsa o da Sayıştay için Erdal Ünsal'ı bir kaç kez bitirmek. Bizzat kazanan arkadaşın söylediğini aynen aktarıyorum: Üç kez Erdal Ünsal'ı bitirdim
-
@antimülakat test sinavi için mi bu düşünceniz kpss kaynaklarına bakiyorum da..
-
@aroma her ikisi içinde Erdal çalışmıştı hocam. Bahsettiğim yıllar 2011-2012 şimdi epey kaynak çıktı, o tarihlerde bu kadar kaynak da yoktu.
-
@antimülakat Hocam size ve pareto üstada ilginizden dolayı teşekkür ederim öncelikle. Maliye için arkadaşlar önerdi kaynak sağolsunlar ama sizinde fikrinizi almak istiyorum. Hangi kaynaktan çalışmalıyım sizce maliyeye ?
-
@antimülakat haklsinz kaynaklar çoğaldı ancak erdal ünsal ı sonraki aşama için almayı düşünüyorum tabi geçersem. . Ama ikilemde kaldım şimdi... okuldayken okumuştum ama çok oldu
-
@22121121 hocam maliye deyince akla 4T gelir, iyidir ve yeterlidir. Ancak Maliye Politikası burada atlanan bir mesele olduğunda ciddi kayıplar yaşanıyor. Maliye Politikası için Abuzer Pınar'dan konu çalışması yapmanızı tavsiye ederim.
-
İlk defa iktisat çalışacak biri için Erdal Ünsal en güzel kaynaktır çünkü bir kere mantığını öğrenirsin bir daha da unutmazsın. Ama artık mantığını kavradıktan sonra sadece soru çözersin takıldığında notlarına bakarsın. Bunun için tavsiye kitap verilirken bence en önemli kriter kişinin kpss geçmişi olup olmaması. Şahsen ben kpss geçmişi olan birinin 4 ders için de akademik kitaplardan test sınavı için çalışmasını mantıklı bulmuyorum. O kitaplara test sınavının ertesi günü başlanıp özeti çıkarılmalı diye düşünüyorum.
-
@antimülakat elimde pareto ve Mahmut kalenderoğlu var kaynak olarak bunlara devam edeyim mi hocam ?
-
@22121121 hocam elde kaynak varsa yeni masrafa gerek yok ama bulabilirseniz copy veya pdf yararlanabilirsiniz.
-
@antimülakat Anladım Hocam. Teşekkürler yardımcı olduğunuz İçin
-
Maliye konu anlatımı olarak analiz maliye ve dersane notları sizce yeterli olur mu?
-
@antimülakat üstad makro iktisatta dahil midir bu söyleme, mikrosunu 2 kez döndüm ve gayet faydalı oldu ama makro kısmına bir türlü ısınamadım Erdal Ünsalın :))
-
@antimülakat Arkadaşlar nacizane bir tavsiyem olacak. herkes kendi iyi olduğu alanı tespit edip ona göre çalışmalıdır. Kaynak tavsiyeleri elbette ki faydalıdır. Ancak "iktisat için 3 kez erdal ünsal bitirilmek tek gerçektir" ifadesi çok görecelidir. sınava 1 buçuk ay gibi kısıtlı bir süre var. erdal ünsalı 3 kere bitirmek bu sürenin yarısını alır. sınav sadece iktisattan ibaret değil malumunuz uzun lafın kısası demem o ki; herkes kötü olduğu alana detaylı yönelip iyi olduğu alanlara eski aşina olduğu kaynaklardan çalışabilir. Aynı başarı geliyor bence. Ben geçen sınavda iktisatı sadece 2012 den kalma iktisat defterimden çalıştım. İktisat alanım zaten iyiydi ve KPSS üstüne ekstra bir kaynak katmadan 17 iktisat yaptım. iktisat için gayet iyi bir rakamdı. ki zaten sınavları da geçtim. sizin verdiğiniz arkadaşlar kazananlara bir örnek ben de başka bir örnek olmak için yazdım bu yazıyı. Gözümüzde büyütmeyelim. Herkese başarılar
-
@Antimülakat sizi etiketleyerek yapmışım yorumumu afedersiniz. amacım genel bir yazı paylaşmaktı
-
Mikro İktidat için yüksel Bilgilinin konu anlatım kitabı harika fakat baskısı 2015 ve sonrası olsun makro iktisat için kesinlikle Tufan Samet Themis Makro para banka için de yeterli bilgi olduğunu düşünüyorum. Maliye için İsmail Engin Vuk ve Tvs için konsensus hakimlik serisinin çıkmış soruları yeterli olacaktır alanla ilgili çok derin çalışmaktansa aynı kaynaklara bakarak pratik yapmak daha mantıklı
-
Ayrıca şunu söylemedende geçemeyeceğim Numerus özgün sorular kitabından teorik konular kısmının çözülmesini kesinlikle öneriyorum.
-
@sofuoglu o sıkıntı var hocam ama sayıştay yazılı sınav soruları direk Erdal Ünsaldan çıkıyor. Bu nedenle ısrar etmekte fayda olacağını düşünüyorum.
-
Kendi çalışacağım ve doğal olarak önereceğim kaynaklar Yüksel Bilgili iktisat için
Hukuk için Metin Kaya ve Erhan Güneşin Kaynakları
Maliye için Mehmet Zakir Erin ve 4t
Fakat asıl sıkıntı muhasebe ben burada ne yapayım nasıl edeyim bir tavsiye benim için çok iyi olur. -
@keynesinabv ilhan kilic stok kitabini oneririm