100 Km'de 5 Lt Motorini 28 TL'ye Kullanmak
-
Akaryakıt fiyatları durmak bilmeksizin yükselmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sene 4.50'dan aldığım motorin an itibariyle 5,55 olmuş durumda. Bu da demek oluyor ki 1 sene de 1,05 TL zam gelmiş. Bu da yaklaşık %20'ye tekabül ediyor. Eskisi gibi kimse benim araba 20 kuruşun altında yakıyor cümlesini kuramıyor. Ne olacak bu yakıtın hali? Peki ya bizim halimiz? Araba kullanmak gerçekten ultra lüks noktasına doğru ilerlemeye başladı.
-
Kurun yukselmesinin yani sira ekonomi bakani Nihat Zeybekci'nin kur gecicidir,Turkiye gercegini yansitmiyor ifadesi ve 3-4 gunde motorine 30 kurus zam gelmesi insani hayrete dusuruyor.Ustune ustelik hala araba tuketimi destekleniyor tesvik devam ettiriliyor.Birkac ay once BDDK'nin tasit kredisi icin 50 bin TL olan ust siniri 90bin TL ye cikarma karari ve uygulamasi hala gecerli..Ayagimizi yerden kesecek bir otomobile heveslenmek bile cesaret isi hele ki ikinci el otolarda donen oyunlari gordukce...Allah vasita sahiplerine kazasiz belasiz binmek nasip eylesin
-
@serkan01 hocam otomobil satılmasa o da başka bir sıkıntı, akaryakıt ve otomobil devletimizin en güzel vergi kaynaklarından. Ger.ek enflasyon bugün en az %20 bunu hepimiz biliyoruz TÜİK kaç diyor?
-
@antimülakat ben hep 50 liralık atıyorum
-
@hgrotius Biraz kdv ve otv indirilebilir bu kadari gercekten cok fazla sahsi gorusum.Ticari taksilerde otv olmamasi yariyariya fark ediyor dusunun 100 bin TL ye alinan 0km bir arac ticaride 52bin TL..Ileride krediler odenemeyince vergiler dusurulecek mi zaman gosterecek..Tüik enflasyonuna gelince hesaplama yontemini degistirip ve gida urunlerinin agirligini azaltiliyor kamuoyuna duyuruldugu uzere,bu gidisle birakin tek haneli enflasyonu %5 altina bile duser..!
-
@herhangibiri en son elli liralık yakıt alamayacağız diye korkuyorum
-
O değilde dolar bazında en yüksek akaryakıtı biz kullanıyoruz yalanı da nasıl bir efsaneye dönüşmüş ise şimdi bakıyorumda büyük yalanlardan bir tanesiymiş bu olay.
Türkiye 1.44 $
İspanya 1.58 $
İsviçre 1.62 $
Orta Afrika 1.63 $
Almanya 1.70 $
Arnavutluk 1.71 $
İsrail 1.87 $
Portekiz 1.87 $
Yunanistan 1.92 $
Norveç 2.05 $ -
@antimülakat o olay dolar 1.5 lira iken doğruydu ama biz bütün alım gücümüzü kaybettiğimiz için artık dolar üzerinden bir hesap yapmak anlamsızlaştı. Adamların alım gücü bizim en az 4 katımız.
-
@burcuburcu hocam yıllar içerisindeki dalgalanmaya göre de Avrupa daha pahalıymış gibi gözüküyor.
-
Gece yarisindan geçerli olmak uzere benzine "16 kurus" zam yapilacak.
-
@antimülakat asgari ücret 1700 Euro benzin fiyatı 2 Euro'nun altında diye biliyorum.
-
@antimülakat norveçte 2 dolar ama onlarda asgari ücret kaç dolar ona bakmak lazim. Bizde 400 dolar, orda eminim 400 dolar değildir
-
Akaryakıtta vergi düzenlemesi şart en azından fiyatların bu kadar yükseldiği durumda bakanlar kurulu geçici olarak bu oranları düşürebilir. Kura bağlı fiyat arttıkça devletin vergi hasılatı da fazlasıyla artıyor illaki bütçe fazla versin devletimiz zor duruma düşmesin isteriz ama bu aşamada vatandaş zor durumda kalıyor. Devlet büyüklerinin dış mihrakların kur oyununu bozup akaryakıt fiyatlarını düşürmesini bekliyoruz her oyunu vatandaş bozacak değil ya biraz da onlar bozsun
-
@antimülakat hocam böyle düşünürsek dolar 10 TL olsun o zaman. Akaryakıta 0.60 $ vermiş oluruz. En ucuza biz kullanmış oluruz
-
Dostlar diğer ülkeler derken sonuçta orta afrika da var listede, Arnavutlukta var. Sanırım onların parası bizden daha değersizdir. Sonuç olarak en pahalı bizimki olmuyor ben mi yanlış yorumluyorum.
-
@antimülakat doğru hocam haklısın ben sadece parası bizden daha değerli olanları göz önünde bulundurdum
-
Neyse ki seni sabitlediler. 55 KR 'luk zam gelmesine rağmen bu yansıtılmadı. Ya sonrası? Seçimden sonra sürpriz bir şekilde 6,5 TL'ye dayanirsan çok kızarım. Çünkü başlık 28 TL değil, 32,5 TL olarak değiştirmek gerekecek. Lütfen böyle lüzumsuz atılımlar içerisine girme.
-
@antimülakat o anca secime kadar oyle gider hocam sonrasinda ötv ile engellenebllilecek bi pay kalmayınca ne yapacaklar bakalim.
-
@başmüfettiş seçimden sonra dedikce bir korku sarıyor insanı...
-
Başlığı güncellemek gerek 100 Km'de 5 Litre Motorin'i 32 TL'ye Kullanmak.