sözleşmeli öğretmenlik mülakat soruları 2018
-
1.Stephan Hawking ölmeden önce inasanlara ne tavsiyede bulunmuştur 2. Kollegyumun tanımı 3. Demokrasi kültürünü öğrencilerde nasıl oluşturursun
-
Empati nedir?
Nato açılımı?
Teknolojinin yararlari ve kullanimi tarzi bir sori -
Ankara Öveçler 1 kutsal emanetleri koruma altına alan padişah 2 eğitim felsefelerinden iki tanesini söyle 3 kızların okumasına izin verilmediği coğrafyada öğretmen olsanız bunu engellemek için neler yapardınız 3 sanal ortamdaki bilgilerden öğretmen nasıl yararlanmalıdır
-
@guyan-gelmiş güzel sorular sorulmuş. Umarım değerli eğitimciler bu sorulara gerekli cevapları verebiliyordur.
-
@antimülakat aslında çok benzer sorular sorulmuş hatta çakışan çok sayıda soru mevcut diyebilirim. Hemen her komisyon maslow ihtiyaçlar hiyerarşisine bir kez değinmiş.
-
@antimülakat hocam cevaplarin bir önemi yok ki herkese kpss puanina yakin puan verecekler. Ama keşke adalet olsa torpil olmasa da öğretmenim diye mezun olan bazi hayata faydasız insanlar elense.
-
@guyan-gelmiş öğretmen seçimi çok önemli ama memlekette atamalarda yıllarca o kadar olmayacak kararlar alınmış ki. Bir dönem lisans mezunu herkes öğretmen falan yapılmış. Şu anki gençlik o dönemlerin eseri maalesef o da ortada demekten başka çare yok. Çok sıkıntılı hocalarımız oldu, hepsi birbirinden gereksiz ve eğitimci olmakla uzaktan yakından alakası olmayan insanlar.
-
@antimülakat kesinlikle katılıyorum. Simdilerde de devletin en önemli sorununu bir denizlicilik müsteşarına bıraktılar eğitimden o kadar uzakki her konferansta kullandığı cümlelerin %90i ayni o kadar uzak. Halbuki gerçekten bu işi yapacak başaracak proflar vekiller var keşke bin defa düşünüp 1 defa karar alsalar ama maalesef bin defa karar alip hic düşünmüyorlar
-
Bugün ki konuşmadan sözleşmeli öğretmenlere bir şey çıkmadı, çıkması da zor görünüyor. Sözleşmeli öğretmenliği atama zorunluluğu sebebiyle çok istiyor hükümet kısmen haklılar ama hem süre çok uzun hem de aile kavramı bu denli önemsiz olmamalı.
-
Bursa 10. Komisyon.
- Informal egitim nedir tanimlayiniz
- Aamir khan sorulmus uzun bi tanim verilmis
- Mobil teknolojinin derslerde kullaniminin olumlu olumsuz yonleri
-
Adana 8. Komisyon
1.Program geliştirme sürecinden ikisinisi söyleyiniz
2.Stavhan Hawking hangi bilim dalı uzmanıdır
3.Etkili okul ' ne anlıyorsunuz
4.Eğitim teknolojileri de dikkat çekme ve merak üzerindeki etkileri -
1.Eğitim bilişimin eğitim ortamında önemi...
2.Formal eğitimin amaç ve önemi
3.2018 seçimlerimde kaç milletvekili seçilecektir
4.Rehberlik hizmetlerinde 'gönüllülük' ilkesi nedir? -
1.E devleti çıkan ve sistemin kilitlenmesine neden olan olay
2.bloom taksinomi ile ilgili yorum sonra bu hangi duzey dir
3.karikatür ve basit cizimlerin öğrenciye faydası -
1.informal eğitim nedir
2.3idiots.dangal filmlerin de oynayan ve ülkemizi ziyaret eden aktör kimdir ?
3.Halk eğitim ile ilgili bir soru vardı tam anlamadım
4.Mobil teknolojinin öğrenme-öğretme ye olumlu ve olumsuz etkileri -
1.mutlak ölçüt
2.zincirlemeye örnek
3.15 Temmuz köprusunun eski adi
4.gelecekte teknolojinin ögretmenin yerini alması -
- Rehberlikte gönüllülük ilkesini açıklayın.
- 2019 seçimlerinde kaç milletvekili seçilecek?
- Teknolojinin eğitimde eşzamanlı kullanılmasıyla ilgiliydi
- Formal eğitimi açıklayıp örnekler vermiş, planlı programlı olmasının amacı ve etkilerini sormuştu.
-
Sorular o kadar tekrara düşmüş ki adaylar artık mülakata inanmaz vaziyette...
-
Anlaşılan benzer sorular geliyor. Bu sorulara mülakata girecek olanlar muhakkak göz atmalı diye düşünüyorum.
-
5 mayısta sorulan sorular:
biraz geçti oldu ama son gün için hala işe yarayabilir.
1- öğrenmede örnek olay yöntemini açıklayınız.
2-Uzaya gönderilen ilk elektrikli otomobilin kurucusu/mucidi.
3- Aktif öğrenmede öğrenciler aktif olarak yer alır. Öğrenciyi aktif öğrenmeye hazırlayan unsurlar nelerdir?
4- Okulda öğrenciyi tabletiyle uygunsuz (ne demek istemiş bir fikrim yok) bir oyun oynarken yakaladınız. Tepkiniz ne olurdu? -
Mülakat sonuçları açıklanmış, hakkaniyetli olmuştur inşallah.