Asker polisliğe başvurabilir mi?
-
Arkadaşlar benim tecilim bu ay bitiyor eğer normal şekilde gidersem Ağustos’ta askere gideceğim. Sanırım Temmuz’da da bir polislik alımı olacakmış. Bu durumda benim askerlikle ilişiği olmamak şartım sağlanmıyor sanırım. Polis akademisini aradım orada telefonu açan kişi başvuramayacağımı başvursam da sınava filan gittiğimde eleneceğimi söyledi.bu düzünleme yeni gelmiş. Ancak internetten baktığımda güncel birçok kişide engel olmadığını belirtmiş. Bilgisi olan son alımda askerde olup sınavlara giren varmı ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Artık her ihtimali denemek zorundayım maliyeden hala ses olmadığı için.
-
@hamzaömerhalid hemen bütün sınavlarda askerlikle ilişkisi bulunmamak veya benzeri şartlar mevcut ancak askerdeyken kazanıp evrak teslim edip polis olan bir sürü kişi biliyorum zaten adamın askerliği süreç tamamlanmadan bitiyor. Neden engel olsun anlamıyorum.
-
@hgrotius evet hep öyle oluyordu hatta apar topar askerden polis okuluna gönderiyorlarmış ama yeni değişmiş. Benim tecilim Temmuz’da bitmiş olacağı için askeriyeden ilişiği yoktur kağıdı alamazsın. Başvuramazsın başvursan da artık geri gönderiyorlar dedi. Bende anlamıyorum vatani görev sonuçta.
-
@hamzaömerhalid yerinizde olsam yine de başvuru yapardım ben böyle bir değişiklik konusunda emin değilim.
-
@hgrotius başvuracağım ama işte orada da bir sorun var başvurabilirmiyim bilmiyorum çünkü Temmuz’da ilan gelirde başvuru olursa ben ne tecilli olacağım ne asker çünkü tecilim bu ay bitiyor işlemleri yapacağım bu hafta filan Ağustos’ta da askerde olacağım büyük ihtimal. Başvururken muaf tecilli yapmış gibi seçeceklerin hiçbiri beni karşılamayacak. Aynı durumu yaşamış biri varsa ancak öyle öğrenebileceğim işte.
-
@hamzaömerhalid yaptı seçeneğini işaretlemeniz gerekmez mi?
-
@hgrotius bilmiyorum işte. Çünkü yapmamış hatta kapısından geçmemiş olacağım o zaman.
-
Hocam aralık gibi bir alım olmuştu galiba bizim bölükten bir arkadaş gitti ve o anda asker olduğu için giremedi mülakata. Önceden alıyorlardı ama kalktı demişler.
Sen yine de yetkili bir yere başvur, belki bu sefer tekrar alırlar belli olmuyor politikaları. -
@bulut_xw adam demişti zaten doğruymuş demekki. Böyle bir uygulamaya neden gerek duyulur bilmiyorum ama Hayrlısı olsun ne diyeyim saçmalığa bak ya
-
@hamzaömerhalid
Dediğim gibi geçen alımda böyle birşey yaşandı, ama belki bu alımda kaldırırlar veya kaldırmazlar bilemiyorum yetkili mercilere sorsanız daha iyi olur. -
-
@hamzaömerhalid polislik başvurularında bir dönem belirli suçlardan hakkında dava açılmamış olmak vardı . Devlet eliyle masumiyet karinesi böyle yok edilir.
-
@hgrotius şimdi yoksa güzel olmuş o zaman. İnşaallah bu Asker kişinin başvuramamasını da kaldırırlar.
-
@hamzaömerhalid başvuru yaparsın hocam bence bir şey olmaz. Eklemiş olsalar dahi sadece başvuru esnasında olumsuz dönüş olacağını düşünmüyorum, sınavdan sonrası içinde beklemek gerek.
-
@antimülakat abi nasıl yapacağım merak ediyorum bakalım ne tecilli ne muaf ne de yapmış olacağım Temmuz da gelirse. Aetık denerim belki geri göndermezler