Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi (AÜHF)
-
Bizde yaşlandık bu hesapta. Benim üniversiteye ilk hazırlandığım yıl olan 2005 yılında 45'er sorudan 4 bölümden ÖSS'ye giriliyordu toplam 180 soru. EA mezunlarının %95'i Fen Bölümünü yapamadığı veya yetiştiremeyeceğini bildiği için 135 soru çözerlerdi. 135 sorudan min 125 üstü net yapamamışsan Ankara Hukuk mümkün değildi. 300 en yüksek puan 80 en yüksek okul puanının olduğu bu yılda 400 kişilik alımda okul 349 ile kapatmıştı. Bizim gözümüzde Evereste tırmanmaktı Ankara Hukuk kazanmak, vay arkadaş ne günlerdi beee
-
Oldukça büyük bir binaya sahip olsa da kütüphanesi, öğrencilerinin çokluğu ve cebeci kampüsündeki kütüphanelerin azlığı ve küçüklüğü sebebiyle yetersiz kalır.
Arada bir karışır, sonra durulur...
Dış kantini keyiflidir, bir de kantindeki kaşarlı domatesli tostları çok güzel.
HSO diye kısalttıkları bir hocaları var öğrenciler arasında dersi geçilememesiyle ünlü. -
vedat buz isimli borçlar hukuku hocasında unutmamak lazım kafasına göre açıklama yapmayan öğrenciye , doğru cevapta olsa sıfır vermesiyle ünlüdür.
-
Ankara Hukuk'un en güzel tarafı, Siyasal'a bakan tarafıdır.
-
Ankara Hukuk, lisede çoğu tm öğrencisinin hayali olan okula kazanınca da çoğu öğrencinin lanet ettigi (özellikle final zamani) Atatürk 'ün isteğiyle çağdaş hukukçu yetiştirmek için 1925 te kurulan okul.
Akademik Kadro açısından hukuk dünyasının devlerinin çoğu Ankara Hukuk'tadır. Ancak çoğu dev hoca maddi bir tanem eksikliklerden dolayi derse girmez, özel üniversitelerde ders verir.
Öğrenci profili, yaşadığı anadolu şehirlerin en çalışkan ogrencilerinden oluşur.
Sınavlar yıllık sisteme göre yapılır. Sene içinde bir vize bir fİnal olur . Bu sistem gezme tozma açısından iyi olsa da vize ve özellikle de Final zamanı acısını çıkarmaktadır:D. Haziran ayında yapılan final sınavlarında eylül ayının ilk dersinden bile sorumlu olundugu düşünüldüğünde her dersten en az 1000 sayfa çalışmak gerekir(birkaç istisna ders hariç )
Okulda öğrenci klupleri vardır ancak bir elin parmaklarını geçmez. Bu konuda yan taraftaki siyasal ve İlef ile yarisamaz canım okulum:) -
Hocalarımızdan Hasan Seçkin Ozanığlu vefat etmiş dün itibariyle, Allah rahmet eylesin. Vefat sebebi nedir bilen var mı?
-
@aliveli Kanser maalesef.
-
@isildur yaşı genç sayılırdı Allah kalanlarına sabır versin.
-
@aliveli Allah rahmet eylesin.
-
Ankara hukuk puanı alanlar kesinlikle çankaya hukuk burslu yazsınlar. Hocalar aynı, dersler aynı, paran cebinde, 7 sene burs kesilmeme garantisi.
-
@burcuburcu Bence hukuk yazmasınlar
-
@agor Niye hocam ya tam okumak aklımdaydı 2. Üniversite olarak. Baya zahmetli de olacağa benziyor ama çevremde ilk mülakatında adli yargı hakim savcılığı kazananları görünce zahmete değer diye düşündüm. Sizce değmez mi?
-
@agor bana kadlırsa da yazmasınlar ama yazmak isteyen de burada zulüm görmesin yazıktır.
-
@22121121 yok hocam biz kendi aramızda birbirimize takılıyoruz hukuk iş imkanı olan, şartları fena olmayan alanlarda çalışma fırsatı tanıyan, biraz zorlayıcı olsa da beceri varsa okunulabilirliği olan bir bölüm fakat şahsi görüşüm eğer iyi bir sıralama varsa ve biraz sınırları zorlama potansiyeli taşıyorsa adaylar benim gözümde daha iyi bölümler var, örneğin; psikoloji.
Fakat altyapınız olduğunu tahmin ederek ikinci üniversite olarak okuma fikrini mantıklı buluyorum, altyapı zaten hukuk, iktisat vs üzerine olduğu için daha az zorlanarak bitirilir, olanaklar artar -
@agor Anladım hocam. Teşekkür ederim
-
Ay sevgili, en sevgili yerlerden hiç tereddüt etmeden yazılabilir. Bizim bir arkadaşın mezuniyetinin akabinde hemen Rekabeti kazandı.