Yds istemeyen tezli yüksek lisans ilanları
-
Arkadaşlar sosyal bilimler enstitüsünde yds puanı istemeyen tezli yüksek lisans yapabileceğim üniversiteler var mı biliyor musunuz?
İlanlar yayınlanmaya başlamış ama hep yds istiyor.Önümüzdeki dönem için başvurmak istiyorum. Ya da yl yaparken dil puanımı daha sonradan verme gibi imkanım mevcut olan üniversiteler var mı? -
@fenerbahceli Gazi Üniversitesi'ni takip et hocam, çoğu bölümü YDS istemez. Onun dışında bilen arkadaşlar başka üniversiteleri de önereceklerdir.
-
Peki İstanbul 'da özel üniversite haricinde yds istemeyen üniversite var mı?
-
@agor teşekkürler hocam
-
Selçuk Ünversitesi de istemiyor diye duymuştum. Anadolu Üniversitelerinin çoğunda zorunlu olacağını düşünmüyorum. Bu yaz yüksek lisans ilanlarına daha fazla önem vereceğiz ve bunları sitemizde düzenleyeceğiz.
-
Bir de özel öğrenci statüsü hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar?
-
@fenerbahceli belli kriterler var mı bilmiyorum ama ciddi referansın olması gerektiği açık. Ben Gazide YL yaparken, bir arkadaş Numan Kurtulmuş'un danışmanı olarak hak kazanmıştı.
-
Hocam benim kastettiğim şuydu : dil puanı istemiyor mesela senden ama sanırım bir miktar yatırıyorsun dönem dönem harç gibi.daha sonra yüksek lisans bitene kadar normalde mesela 50 istiyorsa o 50yi yl bitene kadar almak zorundaymışsın.ünideyken böyle bir şeyden bahsetmişti hocamız. Ne kdr doğru bilmiyorum. Az öncede gediz teknik üniversitesinde baktım özel öğrenci alıyor işletme bölümünden o yüzden sordum.