TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi

KPSS A
    45
    189
    22048
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • kilici
      kilici Yasaklı @terkiphatasi Son düzenleyen:

@terkiphatasi Oluşturulur diyordu hocam yanlış hatırlamıyorsam. Oluşturulmaz deseydi emek talebi ve emek arzı da doğru cevap olurdu.

T 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • möözun
        möözun Son düzenleyen:

Vergi-tvs sorularının soru sayısı nasıldı arkadaşlar? Bi de bi göz ucuyla gördüm 2 soru, bana vergi kısmı zor sormuşlar gibiydi. Hatırlıyor musunuz soruları?

Eğer aşkı seversen cân olasın,
        Kamu derdine hem dermân olasın.
        Eğer dünya seversen mübtelâsın,
        Mânî sırrına nerde eresin.
        🌾Yunus Emre

https://youtu.be/8c94JyQWJgU

J 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • J
          Jakuppp @möözun Son düzenleyen:

@möözun Emisyon priminin tanımı -Ötv’nin kanuni mükellefi değildir sorusu-ödeme emrine itiraz etmeyen ne zaman öder-Ticari kazançta bilanço esasına göre tutulamayacak defter hangiisidir-

möözun T 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
          • möözun
            möözun @Jakuppp Son düzenleyen:

@jakuppp maliyedeki soru ağırlığı 5 soru falandı demek ki. Teşekkür ederim 🐟

Eğer aşkı seversen cân olasın,
            Kamu derdine hem dermân olasın.
            Eğer dünya seversen mübtelâsın,
            Mânî sırrına nerde eresin.
            🌾Yunus Emre

https://youtu.be/8c94JyQWJgU

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
            • T
              terkiphatasi Yasaklı @kombassankoma Son düzenleyen:

@kombassankoma, içinde söyledi: Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi

@terkiphatasi kaymakam istisnai değil
              Anayasa mahkemesi bireysel başvuru hakkı hamgi anayasa değişiliği ile tanınmıştı, bu soru gkda da olabilir.
              Siyasi parti kapatma sorusu-yarım almak ve ticari faaliyete girmek
              Cumhurbaşkanının bütçeyi geri göndermesiyle alakalı soru-bütçe teklif olarak gelmez ve geri gönderilmez.
              Devlet denetleme kurulu yargı organlar ve silahlı kuvvetleri denetleyemez.
              Aşırı yararlanma unsurları kolay soru
              İnançlı temlik vardı
              Anonim şirket yönetim kuruluna payı olmayan da girebilirdir
              Evlenmenin kesin reddinde bekleme süresi yok
              Ticari faizde yanlış olan cari hesap sözleşmesinin hepsi tacir olmalı şıklarda tacir olmayanlar arasında da diyordu
              Poliçe
              Art mirasçı
              Taşınmaz satış vaadi

Sebepsiz zenginlesme
              Memur olma sartlari
              Belediye kurulmasi (gk gy de de olabilir)

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • T
                terkiphatasi Yasaklı @Jakuppp Son düzenleyen:

@jakuppp, içinde söyledi: Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi

@möözun Emisyon priminin tanımı -Ötv’nin kanuni mükellefi değildir sorusu-ödeme emrine itiraz etmeyen ne zaman öder-Ticari kazançta bilanço esasına göre tutulamayacak defter hangiisidir-

Elektronik ortamda yapilamayacak islemler

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                • E
                  endi @terkiphatasi Son düzenleyen:

@terkiphatasi Şıklarda marjinal fayda var mıydı?

• T
                    terkiphatasi Yasaklı @endi Son düzenleyen:

@endi, içinde söyledi: Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi

@terkiphatasi Şıklarda marjinal fayda var mıydı?

Hangi soru?

E 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • T
                      terkiphatasi Yasaklı @kilici Son düzenleyen:

@kilici, içinde söyledi: Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi

@terkiphatasi Oluşturulur diyordu hocam yanlış hatırlamıyorsam. Oluşturulmaz deseydi emek talebi ve emek arzı da doğru cevap olurdu.

Iddia etmiyorum da ben toplam harcamayi gorunce isaretlesim o keynesyen modele ait siye

• E

@terkiphatasi Klasik modelde toplam talep eğrisi oluşumu?

• T
                          terkiphatasi Yasaklı @endi Son düzenleyen:

@endi, içinde söyledi: Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi

@terkiphatasi Klasik modelde toplam talep eğrisi oluşumu?

Hatirlamiyorum marjimal fayda var miydi. Peki sen soruyu hatirliyo musun? Klasik modelde toplam talrp egrisinin olusumunda kullanilmaz degil miydi soru?

E 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • T
                            terkiphatasi Yasaklı Son düzenleyen:

@pump-priming, içinde söyledi: Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi

@murky mali tablolar analizinden stok bagimlilik oraninin ne oldugunu sormustu, hesap kayit seklinde soru sayisi cok azdi genelde metin
                            Supheli ticari alacaga karsilik ayrildigini ve karsiliktan fazlaya satildigini soruyordu yani konusu kalmayan karsiliklari sormustu.
                            Ticari istetmenin mal mevcudunu, satislarini tablo seklinde verip stmm yi sormustu
                            Amartisman hesaplama sorusu vardi( muhasebem iyi diyen ben daha önce boyle bi soruyla karsilasmadim)
                            Aklima gelen oldukca yine yazarim

Amortisman hesaplama sorusunda ilk 2 yil 12 bin sonra net degeri 36 bine dusunce 3.000 normal bakim 15.000 deger arttirici bakik yapiyordu. Deger arttirici bakimi ekleyip yeniden amortisman hesaplamak gerekiyordu kalan yillar icin dolayisiyla cevap 17 bindi ama degeri %25 artiyo ibaresi benim kafami karistirdi acaba kullanacak miydik

pump-priming 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                            • T
                              terkiphatasi Yasaklı @pump-priming Son düzenleyen:

@1umut evet sagolun hatirlattiginiz icin cevabini biliyor musunuz

Normalde ricardoya gore rant olusumu: yüksek verimlilikteki toprakların sahip­leri piyasada oluşan fiyat ile üretim maliyetleri arasındaki fark ka­dar bir rant elde edecektir.

Ama cevaplardaki hangi secenek buna uygun emin degilim ben kar artisi yaptim

• T
                                terkiphatasi Yasaklı @pump-priming Son düzenleyen:

@murky mali tablolar analizinden stok bagimlilik oraninin ne oldugunu sormustu, hesap kayit seklinde soru sayisi cok azdi genelde metin
                                Supheli ticari alacaga karsilik ayrildigini ve karsiliktan fazlaya satildigini soruyordu yani konusu kalmayan karsiliklari sormustu.
                                Ticari istetmenin mal mevcudunu, satislarini tablo seklinde verip stmm yi sormustu
                                Amartisman hesaplama sorusu vardi( muhasebem iyi diyen ben daha önce boyle bi soruyla karsilasmadim)
                                Aklima gelen oldukca yine yazarim

Gelir tablosu ilkeleri

• E

@terkiphatasi Marjinal faydayı şundan sordum. Marjinal fayda=fiyat oluyordu klasiklerde. Eğer şıklarda varsa ki '"marjinal fayda"lı bi şık hatırlıyorum ben. Soru olumlu idi, en azından ben öyle hatırlıyorum.

• B
                                    beveridge eğrisi Son düzenleyen:

Hocam mikrodaki talep ile makrodaki toplam talep birbirinden bağımsız. Ankarada sorular onumde açıktı ama sinirden bakmadim hiçbirisine. Emek arz ve talebi klasiklerde dengeyi olusturuyor. Ancak toplam talebi etkileyen gelir ve fiyatlar oldugu icin ve tek şık olarak miktar teorisi varsa cevap odur heralde.

• G
                                      görünmez el Son düzenleyen:

Vergi hukukunda elektronik ortamda olmayan uzlaşma olacaktı

Nerede o eski günler

• pump-priming
                                        pump-priming @terkiphatasi Son düzenleyen:

@terkiphatasi ben daha once boyle bir soruyla karsilasmadim kitaplarda da rastlamadim sorunun cevabini hocama sorup cevabini alabilirsem sizinlede paylaşırım

Gökyüzüne bakınca ferahlık veren Rabbe hamdolsun...

• A
                                          aysecelik KVKK Son düzenleyen:

arkadaşlar gk da bir soru vardı sanırım hangi merkez eşleştirmesi yanlış gibisinden. mısırdan, yunanistandan filan yer vermişlerdi bu soruyu hatırlayanınız var mı

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                          • K
                                            kombassankoma @aysecelik Son düzenleyen:

@aysecelik 12 levha kanunları yaptım ben mezapotamya demişti roma olacaktı bence.

sofuoglu 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 5 / 10
                                            • İlk ileti