@kilici :))))) ben de hazirim:D
1umut tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: (Anket)Kpss A grubunda girilecek en iyi kurum hangisi
-
RE: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Benim icin de kendi umut etmem neyse de ailemin umut etmesini kaldiramiyorum, kahroluyorum. Biraz önce babam “kizim bence mulakata kalcaksin” dedi. Gozlerindeki umut beni asiri uzdu ve o kadar negatif konustum ki, simdi “bosver sana bi dukkan acalim” diyor. Insan kendi umudunun yikilmasina bi sekilde alisiyor da ailesine yasattigi hayal kirikliginin acisini ustunden kolay atamiyor. Su sinavi kaybedersem canim annemin uzulmesine uzulcem encok.yoksa giden sinav olsun cok da umrumda degil.
-
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Tamam bizler durumumuz yeteri kadar olmadigi icin mecbur aldigimiz fotokopilerle girdigimiz hakki dusunelim eyvallah.
Ama bu hocalar da ogrencilerin caresiz halini kullanip, yeteri kadar emek vermedikleri ve cogu copy paste olan kitaplari icin aldiklari yuksek fiyatlarla NE KADAR HAKKA GIRDIKLERINI dusunsunler. Bizlerin keske durumu yeteri kadar olsaydi da kitaplari hep orijinal alsaydik. Kimsenin pis gunahini almaya hicbirimiz merakli degiliz zaten. Ben ise girdigimde de fotokopi aldigim ama yarar gordugum tum kitaplarin orijinallerini alacagim ve ihtiyaci olana verecegim insallah. Bu zamana kadar da fotokopiyi az almaya calistim ama bi noktadan sonra gucu yetmiyor insanin. Ve cogu orijinal aldigim kitap ozensizce hazirlanmis, copypaste, sacma sapan hatalar barindiriyor vs. Bizlerin bu zamana kadar o kadar cokkk hakkina girildi ki, bizim yaptigimiz cok masum kaliyor. Hak hukuk diyenlerin dediklerine gülup geciyorum o yuzden -
RE: Müfettişlerin Sorunları, Problemleri ve Mesleğin Dezavantajları
Bi mufettis degilim ama mufettis kiziyim. Mesleki olarak degil ama mufettisligi ailevi olarak cok iyi tanimlayabilirim. Biz nerdeyse babasiz buyuduk. Tabi bunda en buyuk etken babamin kurumunun turne sayilarinin fazla olusuydu. Ama canbabam tek bir haftasonunu bile es gecmezdi. Ne kadar uzakta olursa olsun her cuma cikar gelir, her pazar donerdi. Gecen hafta yaptigim bi yolculuktan dolayi kendime 3 gun gelemedim. Sonra babam aklima geldi, bunyesi o kadar yolculugu nasil kaldiriyordu ki.. ama cuma gecesi babamin eve gelisini beklemek en buyuk mutlulugumuzdu, demekki ne kadar yorulsa da ailesi icin katlaniyordu hakki nasi odenir...
Tabi bi de anne boyutum var. Annem babamin yoklugunu bize hic hissettirmedi. Hem anne hem baba oldu. Cunku babam haftasonlari sadece misafir gibi gelir giderdi. Okul sorunlarimizla da hastaliklarimizla da hep annem ilgilendi. Canim annem.. O yuzden bi mufettisin hayattaki en buyuk sansi esi bence..
Gelelim mufettisligin guzel yanlarina.. ulkenin bircok ilini gorduk gezdik. Babam yazin gormedigimiz yerleri turne olarak secmeye calisirdi. Gider gezerdik oranin nesi meshurmus degilmis:) Eylul ayinda okullar acildiginda “yaz tatilinde ne yaptiniz” sorusuna en uzun cevabi veren ogrenci hep ben olurdum:) tabi gittigim muzelerden vs cok yedigim yemekleri anlatirmisim. Ilkokul ogretmenim annemi uyarmis biraz bogazli dikkat edin kilo almasin diye:((((
Normalde ankarada goremeyecegimiz kadar cok degisik hayatlar gorduk, cok farkli arkadasliklarimiz oldu. Hayati tanidik kucuk yasta.
Neyse. Mufettislik yorucu , aileden insani uzak yasatan bi meslek. Ama eger benim babam gibi ailesini seven bi kisiyse mufettis hicbi engel onu ailesinden ayiramiyor, cok sukur. Tabi sunu es gecemeyecegim, aile baglarini kuvvetli hissetmeyen babamin mufettis arkadaslari eslerinden ayrildi. Yani belki demek yeri degil ama babamin cok anlattigi hikaye vardir mufettis arkadaslarinin capkinliklariyla alakali. Biraz ona zemin hazirlayan bir meslek neyazikki. O yillarda o kisilerden nefret ediyordum, aradan yillar gecti sunu gosterdi zaman: hicbir ah yerde kalmiyormus. Eslerine kotu gunler yasatan mufettislerin hepsi emekli oluslarini birer sefil gibi yasiyor cok sukur:)
Ozetle mufettislik zordur ama insana cok sey katar, o yuzden kendimi sansli hissediyorum.
Ama ben mufettis olmak istermiyim? Sanirim hayir. Ben ne ben isterim ne babam ister. Ama hayirlisi tabi:) -
RE: KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
@rootofallevil, içinde söyledi: KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
Bu sene hukukun çok kıymeti olmayacak 25 net ile 35 net arasında taş çatlasın 1 puanlık fark gelir
Bundan 1 puanin haberi var mi
-
RE: İyi Bayramlar! Tercihini Yap Ailesi
Herkese mutlu bayramlar
Bu bayram icin bi taktik gelistirdim, gordugum her cocuga “diger bayram sana harclik verebilmem icin ise girmem gerekiyor, dua et ise gireyim de sana bolca harclik verebileyim” diyecegim. Cocuk duasi belki kabul olur:) Issiz olarak girdigimiz son bayram olmasi duasiyla.. -
RE: 2018 İdari Yargı Sınavı
Uyku tutmadi, ben de bi tavsiyede bulunayim bari. Ama bu kaynak tavsiyesi degil, onu hep yapiyoruz zaten, bu benim tavsiyem korku ve vesvese tavsiyesi..ozellikle ilk calisanlar icin.
Simdi altyapisi olan insanlari gorup buyuk ihtimal cekiniyorsunuzdur, ya bunlardan bana sira gelirmi, zaten ne kadar az kisi alcaklar vs die vesvese yapiyorsunuzdur. Bu vesveseler sinava az kaldikca daha da articak ve sizi calisamayacak bi duruma getircek. Kendinize inancinizi kaybedip calismayi birakcaksiniz. Bunun icin de kendinizi su yalanlara inandircaksiniz:
“Olmuyor, bunu kazanamam, artik gecti, offff ya milletin nasi temeli vardi neler neler biliyordur suan, ben ilkbahardakine calisirim, altyapim oldu bi sonrakinde kesin kazanirim, zaten ilk giriste kim kazanmis ki, once su altyapisi olanlar girsin de bana da sira gelir” ........gibi bir suru sey.
Ben de oyle olmustum 2016sinavinda. Hatta korkularimi dusundugum kadar ders calisamamisimdir. Kendime sifir inancla gecirdim sinava kalan son 2 ayimi. Ama sinavda anladim ki bu cok buyuk hataymis. Kimseyi dusunmeyip, seytanin vesveselerine yenilmeyip kendi derslerime yonelseymisim o sinavi kazanabilirmisim. Cunku sinavi kilpayi kaybettim. Evet bu sinavi yillardir isteyen ve cok altyapili insanlar var. ama bu sinavi altyapili olan degil, kazanacagina sonsuz sekilde inanip, onun verdigi gucle son ana kadar calisan kazanir. Istedigi kadar sifirdan baslasin birisi, gercekten inansin yapar. Her buyuk basari hayaline kayitsiz sartsiz inananlarin olmustur zaten. Ben 2016da ne kendime ne hayallerime inandim. Ve kaybettim. O yuzden ilk hazirlananlar asla kendinize inanmaktan vazgecmeyin. Suan bu sinava ben altyapili kadrosundan gireceklerdenim. Ama yeni hazirlananlarin vesveselerini gordukce gozlerim doluyor. Eski halim aklima geliyor. Korkmasin kimse. Keske o gunlerde de biri bana “korkma yapabilirsin” diyebilseydi. Belki suan hakim olurdum. O yuzden diyorum bunu. Bu sinavi son ana kadar korkusuzca ve cesaretle hazirlananlar kazanacak. Altyapili altyapisiz herkes esit durumdayiz bence. Kimin hayallerine inanci daha fazlaysa maci o alcak Allah cumlemizin yardimcisi olsun -
RE: KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
@adaygibiaday
Iyi bi universteden mezunum. O universteye zamaninda matematikleri neredeyse fulleyerek girdim. Ama tarih cografya sevmedigim ve calismadigim icin trde cok daha yuksek dereceleri kacirdim. O iyi univi kazandigimda hocalarim uzulmustu benim icin. Neyse. Ayrica cok iyi bi anadolu lisesinden mezunum. Dogma buyume buyuksehirliyim. Iyi imkanlara sahibim cok sukur. Ama gel gor ki kpss noktasinda basarisizim:)
Devlet kadrolarinda- hatta ust gorevlerde de vizyonsuz kisiler oldugu noktasinda hemfikiriz. Ama bunun iyi bi universte mezunu olmakla ilgisinin oldgunu dusunmuyorum. Vizyonun, kalitenin buyuksehirle ya da iyi bi sehirle alakadar olacagini hic dusunmuyorum. Evet etkisi vardir, ama sinirlidir. Universte birinci sinifta daha ilk defa buyuksehir gormus, koyunden yeni gelmis bi arkadas siyasal dusunceler tarihi dersinde hocamizla bi tartismaya girmisti. Herkes sok olmustu bu kisi bunlari nasil- nerede ogrenmis diye.Kendini gelistirmek isteyen insan kucuk bi odanin icinde bile kendini gelistirir, yeterki istesin.
Evet siz biz ve bircok kisi iyi bi okul kazaninca her seyi olacak sandik. Ama oyle olmuyormus. Ben kpss noktasinda basarisiz bi ogrenci oldugumu kabul ettim. Kabul ettigim an, kendimi kandirmayi biraktigim an daha iyi bi seyler yapmaya basladim. Size de tavsiyem bu.
Iyi bi okuldan mezun olmaniz sizin sadece bionuza etki eder, ama size hayatinizi kazandirmaz. Hayatinizi kazanmak icin once rakiplerinizden kendinizi ustun gormemeniz gerekiyor. Evet zamaninda matematik neti yapamamislar ama suan herkesten iyi iktisat herkesten iyi muhasebe hukuk vs yapiyorlarsa demek ki ortada verilen buyuk bi emek var. o emegi sadece “ezberlediler gectiler” demekle gecistirmek cok haksiz olur. Zamaninda yaptiklari basarisizliklari hayatlarini etkilemesin diye dislerini tirnaklarina takarak calismislar. Bize bunu elestirmek degil, takdir etmek duser. Onlari hakkiyla takdir edebildigimiz gun biz de daha guzel yerlere kavusabiliriz belki.
Eski basarilar eskide kaldi, yenilerini elde etmek lazim:) -
RE: İyi Bayramlar! Tercihini Yap Ailesi
Eti fazla kaçırabilirsiniz ama tatlıya dikkat:)
Herkese mutlu bayramlar -
RE: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Dün arkadasimin kardesinin sma hastasi oldugunu ogrendik. Universte sinavina hazirlaniyordu kizcagiz, tek sorunlari deneme sonuclariydi. Ama simdi ocaklarina ates dustu. Uzuluyoruz ediyoruz ama sadece bi sinav icin uzulmek bile nimet. Allah buyuk dert vermesin kimseye, saglikla sinav etmesin gerisi gercekten bos.
1umut tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@bcbc3434 iyuk 20/B - 2. Millî Eğitim Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan merkezî ve ortak sınavlar, bu sınavlara ilişkin iş ve işlemler ile sınav sonuçları hakkında açılan davalarda verilen yürütmenin durdurulması ve iptal kararları, söz konusu sınava katılan kişilerin lehine sonuç doğuracak şekilde uygulanır.
Herhangi bi soru iptalinde kazanan arkadaslarin haklarinda bir degisiklik olmaz. Hakimlik sinavi merkezi ve ortak bir sinav olarak sayilmaz diye danistayin bir dairesinin kararini atarak moralinizi bozmaya calisanlara cevap olarak da danistay iddk’nin 14.04.2016 tarih E:2016/1348 K: 2016/ 1557 sayili kararini gosterebilirsiniz. Iciniz rahat olsun, iptaller lehe uygulanir.
-
RE: Tesettür bayan mülakat kıyafet
@mezun Cok parlak olmamasina ve uzun olmasina dikkat ettim. Hakimlik mulakati 1-2 dkka suruyor zaten. duzgun duran her sey olur acikcasi. Fazla masraf yapmaya gerek yok bence, zaten ceketi ayakkabisi vs cok tutuyor
-
RE: Tesettür bayan mülakat kıyafet
@hacettepe hocam siyah bogar ya. Bende koyu gri-bordo arasinda kalip bordo tercih ettim:)
-
RE: Kadın mülakat kıyafeti seçimi nasıl yapılmalı?
@hacettepe bordo şal taktım hocam
-
@aroma cok gecmis olsun hocam, Allah hemencik sifa versin de sabah iyilesmis olarak gidin hep stresten bunlar hep
-
@kaldorhicks hocam dügme degilse bile iki tarafi birbirine baglayacak bi kopca taktirabilirsiniz ic taraftan. Ben bir ceketim icin oyle yaptirmistim guzel duruyor, terzi iki dkkada hallediyor:)
-
RE: İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
Peki anne baba meslegi sorulan oldu mu?
-
Aksama kadar surmedi, 14.30 gibi bitti ilk 150 kisi. Komisyon ogle arasi vermedi galiba, hizliydi giris cikislar.
-
@hakimadayadayı hocam bana da oyle oldu. Favorilerden tiklayinca gozukmuyor, googledan pgm adalet yazip oyle tiklayinca acildi duyuru