Yüksek lisanstan atıldıktan sonra tecil durumu
-
Merhaba, aslında eski konuya yanıt verecektim ama yeni başlık oluşturdu.
2016 da tezliye kaydolmuştum bu yıl atacaklar. Şimdi sorum şu, şimdi attıklarında ne zaman bakaya durumuna düşeceğim? Bu atılma sürecinden sonra hemen tezsiz kayıt yaptırsam sorun yaşar mıyım?
-
@murky hocam okulunuz kaydınızın silindiğini bildirdiği veya da e-devletten askerlik şube bu bilgiyi aldığı andan itibaren yoklama için şubeye gitmeniz gerekir bu süreç değişebilir ama siz okul tarafından kaydınız silindikten sonra e-devleti kontrol edin orada çıkacaktır bilgiler, muhtemelen 15-30 gün içinde netleşir. Tezliden tezsize geçişiniz ile ilgili daha önce askerlik tecili ile ilgili başlıklarda belirttim ben, askerlik şubesi ile ilgili durumlar değil bunlar temelde. Eğer yeni kayıt yaptıracağınız okuldaki tezsiz yüksek lisans öğrencilik haklarınızı sıfırdan başlatırsa 35 yaşınızın bitimine kadar askerlik tecili lisansüstü eğitim ile devam ediyor. Bu tezsiz ve tezlideki 1,5 yıl veya 3 yıl 4 ay sınırlamaları üniversitelerin koyduğu öğrencilik hakkı sınırları, askerlik tecili öğrencilik haklarından faydalanabildiğiniz sürece yapılmaktadır.
-
@agor hocam sağolun cevap için. Esasında sormak istediğim olay şimdi okul kaydımı silince ve ben bakaya mı düşeceğim direkt olarak yoksa Eylül’e mi atacak askerlik tecilinin bitimini? Eğer bakaya düşmüş olursan yeni okul kayıt yapacak mı bana? Bakaya durumda olmamdan ötürü kayıt yapmama durumları olur mu? Tekrar sağolun.
-
@murky hocam ben size yaşadığımı söyleyeyim forumda daha önce de yazmıştım, kayıtlardan sonraki bir tarihe kadar askerliğimin tecil olduğuna dair belge vardı elimde onu okula verdim ama aslında o tarihten önce bakaya durumuna düşmüşüm bunu da kaydım yapılıp 3 4 ay geçtikten sonra öğrendim. Gittim sonra rahatlıkla askerliğimi tecil ettirdim. Bu lisans sonrası idi şimdi sizin durumunuzda farklı olma ihtimali var fakat ben yine de sanmıyorum öyle bir durum olacağını. Zaten kaydınız silindikten sonra hemen bakaya durumuna düşmüyorsunuz diye biliyorum, ilişik kesildikten sonra bir ay içinde gitmek gerekiyor askerlik şubeye ondan sonraki süreçte de o işlemlerin gerçekleşmesi falan derken tecilli görünecek kadar vaktiniz olacaktır.
Şu an tecil bitimine ne zaman yazıyor hocam? -
@agor şu an kaydım silinmemiş henüz hocam 11.2019 yazıyor. İnşallah dediğiniz gibi olur biraz panik oldum açıkçası.
-
@murky ben size söyleyeyim o 11.2019 olarak kalır muhtemelen, hiç panik olmayın böyle durumlarda kimseyi zorla askere aldıklarına şahit olmadım, olacağını da sanmıyorum böyle bir durumun içinizi rahat tutun ve sırf tecil için kayıt yaptıracaksanız en erken tarihli başvuruların olduğu okulları araştırın, bulun.
-
hocam şöyle söyleyeyim şu an en yakın celp dönemi kasım. ağustos celbi için başvurular bitti. muhtemelen sizin tecil eylüle atar hemen bakaya düşeceğinizi düşünmüyorum. ben de sizinle aynı durumdayım bakalım benim durum ne olacak ben de merak ediyorum
diğer taraftan bakaya bile kalsanız güz dönemine kayıt yaptırırsanız tecilde çok sıkıntı çıkmadığını duydum. tabii bu durum biraz üniversite biraz da oradaki memurlarla alakalı. -
@murky kardeş ben de 2016 da kayıt oldum
Ancak eski yönetmeliğe tabiyim
Sen hangisine tabisin
Tam o ara yeni yönetmelik çıktı çünkü
Ben öyle tahmin ediyorum ki eskiye tabi olanlarda atılma yok
Ama emin değilim -
@agor inşallah öyle olur hocam sağolun. @SR teşekkür ederim hocam, umarım ikimiz için de hayırlısı olur.
@sınavuzmanyrd hocam ben 2016 temmuzda oldum yönetmelik nisan 2016da çıktı dolayısıyla tabi oluyorum. gerçi üniversite öğrenci işleri yok atılmazsın diyor telefonda ama yönetmelik bu kadar açıkken öğrenci işlerine güvenmiyorum.
-
@murky dediğini anlayamadım hocam sen temmuzda girdiysen nasıl tabi oluyorsun nisanda çıktı demişsin
-
@murky hee tamam anladım yeniye tabi oluyorsun o zaman bencede güvenme
-
Konunun üzerinden epeyce vakit geçmiş ama nasıl bir durum oldu sorabilir miyim
-
Arkadaşlar ben 2019 sonlara doğru yl kaydımı yaptım ve hiç gitmedim derslere sadece kayıt yeniliyorum. Acaba ne kadar sürede kayıt silinme olur 2 yıl mı süreç
-
@mhoney teze geçemezsen 2yıl sonra kaydını silerler
-
Yüksek lisans bittikten sonra da 1 sene daha erteletebilirsiniz. (tezli tezsiz fark etmez).
-
arkadaşlar tezsiz yl yapıyorum. yl bitmeden önce kaydımı sildirip tekrardan bir tezsiz yl programına başvuru yaparak tekrar tecil edilebiliyor mu?
-
@duha hocam 29 yaşına kadar kayıt/sil/kayıt yaparak tecil edilebiliyor diye biliyorum
-
@lafz erteleme durumu olmuyor mu acaba pandemiden dolayı falan
-
9 eylülde tecil bitiyor bazı üniler 25 ağustos gibi kesin kayıdı yapıyor burada bir sorun doğar mı? Düşük puanla sınavsız kapatan yüksek lisans ünileti hangisi bilen varsa çok iyi olur ya
-
@gpale Bahar döneminde ben bu konuyla ilgili neredeyse her üniversitenin başvurusunu incelemiştim. Özellikle yazılı sınavı olmayan, mülakatı olmayan ve kesin kayıt işlemlerini online şekilde olan üniversitelere başvuru yapmıştım. Bunlardan bazıları Necmettin Erbakan Üni, Erciyes Üni, Burdur Üni. Yazılı sınavı olmayan ve mülakat yapmayıp kesin kayıt işlemlerini elden teslim ederek yapılacak üniler ise; Bolu İzzet Baysal Üni, Bayburt Üni, Ankara Üni, Adnan Menderes Üni, Kilis Üni, Gazi Üni, Bandırma Üni, Çukurova Üni, Kahramanmaraş Üni. Tabi dediğim gibi bu 2021 bahar dönemi için geçerliydi. Şimdiki şartları nelerdir bilemeyeceğim. Ama bu bilgilerin en azından bir fikir yürüteceğini düşünüyorum