17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
Arkadaşlar size bir sorum olacak özellikle geçen sene açık uçlu sisteme ilişkin yapılan bu sınava girmiş arkadaşlara ben "bağlı kuruluş" cevaplı sorusuna yanıt olarak "hizmet yerinden yönetim kuruluşları" yazdım hiç değilse kısmi puanlamaya tabi tutulur mu?
-
@Ronaldo hayır.
-
Pekii, bağlı kuruluşlar hizmet yerinden yönetim kuruluşu içerisinde yer almaz mı zaten? Siz neden Hayır dediniz bu tamamen merakımdan sizi sorgulamak amaçlı değil yanlış anlaşılmasın aman.
-
@Ronaldo reis olaya bu sekilde bakamazsn cok yanls bi bakis acisi butun sorularda cevabi kapsayacak cevaplar verirsin olur biter hepsini dogru yaparsin pek mantikli gelmedi bana
-
arkadaşlar hakimlik savcılık sonuçları açıklandı. bizim de yakın mıdır dersiniz. bu hafta açıklanır mı?
-
@Ronaldo bunlar anayasal veya yasal tanımlar kardeşim,yorum yönlü şeyler değil.
Ilgili kanunlarda tanımları var. O yüzden yanlış dedim.
Örneğin 3046 sayılı kanunda yazar "bağlı kuruluş"un tanımı. Gibi -
@kaim-makam bana sanki yeni haftanın ortasında açıklanacak gibi geliyor.
-
Geçenki 5. haftanın perşembe günü açıklanmıştı.
Bence de önümüzdeki hafta açıklanır -
Su iki hafta icinde yuzde 90 aciklanir saystayi 2 3 soru ile kaybettim idari hakimlik hic calsmadim oda 6 soru ile gitms kaymakamlik icin bir urperti geliyor icime bu sinavi kaybedersem cok uzulurum elde kalan tek sinav
-
A grubuna hazrlananlarin dram yilidir 2016 ilk 400 lerde siralamalarim var tek kurum sinavina giremedim okdar emek puan telef oldu valla
-
@osamano hepimiz o dertten müzdarip değil miyiz zaten hocam. Sayıştay 1 Soru ile kaçtı idari hakimlik desen pek iç acıcı değil kpss zaten fiyasko oldu o kadar puan almama rağmen beklediğim ilanlar gelmedi yeni mezun olmama rağmen bu durumlar beni çok yıprattı. İnşallah kaymakamlık umut ışığı olacak umarım beklediğimiz gibi sonuçlanır hepimiz için.
-
@issizadam hocam sanki Tüm dünya bizim mezun olmamizi beklemiş..Bir 3.dünya savaşı çıkmadi..Dönem uzasa daha kârlı işti..
-
@issizadam @marshall Bu sene gerçekten fiyasko. Tek ümit bu kaldı yoksa part time işe girip ilanlar gelene kadar 2 koldan saldırıcam artık. Yüksek lisansı da cabası.
-
@davidricardo Allah yardımcınız olsun arkadaşlar.işsizlik zor iş..
-
@kymkm Amin kardeşim. Tüm önyargılardan uzak çalışıp kazanalım ne zaman nasip olcaksa.
-
@davidricardo @kymkm işsizlik zor ondan ziyade İlan gelmeyince aileye anlatmak daha zor..Ben kpssye calışırken güle oynaya calıştım..Şimdi dört gözle Guy falan bekliyoruz Vmy falanı geçtık..Ne bekleniyorsa artık..Puan keşke 2 sene olsa..
-
@marshall O kadar bilgiyle doldurduk ki kafayı hiçbir halta yaramayınca üzülüyor insan yav. Vardır bir yerlerde ekmeğimiz gayret bizden gerisi mevladan.
-
@davidricardo aynen öyle kardeşim Var bunda da bir hayır..Sabır bu zamanlar için gerekli..Allah muhakkak hakkımız da hayırlısı ne ise onu karşımıza çıkaracaktır.
-
Arkadaşlar öyle her sınava girilmez. Deneme tahtası mı bu?
Yani anlıyorum iş bulma gelecek kaygısı zor tabi ama insanın bir hedefi olmalı. Ona çabalamalı öncelikle.Bir taraftan bakıyoruz Kamu Hukuku bitirilmeye çalışılıyor Özel hukuk icra iflas hukuku falan yanında böyle olmaz. Sonra sayıştay muhasebe istiyor. Yani millet ömrünü veriyor maliye muhasebe bilimlerine adı bilim bunlarin 3 ayda öğrenilir mi?
2-3 yoldan aynanda yürünmez hiç bir yolun sonunu göremezsiniz böyle.
-
Katılıyorum.
Benim bu süreçte bir tecrübem de işte bu oldu. Yani sadece tek sınava odaklanmak.