17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
@username7 Bizim toplumda bu durum ters tepiyor hocam. Ailelerin (anne,baba) meslek bilgisi "genel olarak" düşük. Neye girdiğimizden nasıl girdiğimizden bi haberler sadece "sonuç odaklı toplumlarda" böyle ne yazık ki. Hani direk kazandın mı oğlum sorusu çok tehlikeli mesela. O yüzden stresle herkes ona buna saldırır oldu ve idealizm kişilerde çökmeye başladı bence. Haklısınız.
-
@username7 hocam bir yanlisinizi duzelteyim sayistayda muhasebe zorunlu degil secimlik ders yerine ticaret hukuku secebiliyorsnz aslinda kaymakamlik idari hakimlik sayistay bi cok konu ortak bu uc sinavi kazananlar olacaktr benim gittigim kutuphanede var boyle bir kardesimiz
-
Tek sinavi kazannca is bitse eyvallh bizde tek sinava hazrlanirz onumuze gelen sinava girme sebebmiz nekadar cok mulakata kalirsan sans okadar artiyor buna mecburuz belki tek sinava yogunlassak daha basarili olucaz ama sartlar ortada
-
@osamano evet aynen katılıyorum Türkiye şartları ortada gelecek kaygısı ve çevrenin özelllikle akrabaların baskısı bizi her sınava girmeye itiyor. Ben bunlardan etkilenmem diyen bir kişi bence robottur.
-
son bir kaç kurum sınavından çıkan sonuçlara bakınca büyük süprizlere açık olmamız gerektiği düşüncesindeyim.örnek vermek gerekirse sayıştay dan sonra 70 altına düşmez diyen çok fazla kişi vardı fakat sonuç 64-65 yapan yazılıya kaldı.idaride de aynı şeyleri yaşıyoruz.bu sınav için de 82 altına inmez dendi ve yorumlara bakınca net olmasa da 80 altına kadar düştüğünü görüyoruz.ösym şaşırtmaya devam edecek mi bilmiyorum ama 25 altına düşmez fikrim dün akşam itibariyle değişti.
-
Gecen sene idari yanilmiyorsam 83 ile kapatms bu sene 79 kusurlerde kaymakamlik sinavida 75 gibi bir puanla kapatack idarinin bukadar dusmesinde kontenjan artisi var aynisi kaymayakamlikta da var hayrlisi ile aciklanir ins emeklermizn karsligini aliriz kaybettigim sinavlari yazsam bir paragraf yapar ama bu sinavi kazanamzsam encok uzuldugum sinav olacak
-
@kadir_karasu Yani bugün hocam
-
@osamano Hocam idari aslında düşmedi,standart sapma uygulanmamış gibi bir şey oldu o sınavda,standart sapma olsaydı yine 84 civarı kapatırdı,aynı netlere geçen senelerde çok daha yüksek puanlar gelmiş
-
Sen gelmez oldun...
Ben de kaymakamliga hazirlanarak sanki hata yaptim diyorum keske hakimlige hazirlansaydim..test her zaman avantajdir en azindan düsünmezdik cumhuriyet mi cumhuriyeti mi puan verecekler mi vermeyecekler mi diye.. -
@davetsiz O soruyu yanlış kabul etmek en doğrusu galiba,oldukça sıkıntılı
-
@davetsiz Bence sınav formatı iyi hocam. Testte de 2 şık arasında kaldın mı mahvoluyosun. Orda da bilince yaparsın bu sınavda da. Bu tür sınavlarda sorusu zor, cevabı bildiğin türden gelir avantajı o. Mesela merkez bankası sorusu. Cevabı basit ama soruyu öyle soruyolar ki daha önceden sorudaki o ibareleri okuyup okumadığını test ediyolar işte.
-
Sıkıntıdan bütün cevaplarin puan varyasyonlarını hesapladim. Simdilik 5 durum yazdım. Beklemek insanlara neler yaptırıyor.
-
arkadaşlar biliyorum ve çoğunuzu anlıyorum. bu ve bunun gibi daha bir çok sınavdan kalabilirsiniz mümkündür. dünyanın sonu değil ya. çevre baskısı, kendi kendimize uyguladığımız psikolojik baskı, yaş ilerlemesinin vermiş olduğu korku vs. hepsinin farkındayım. aslanın düştüğü yerden kalktığını bildiğimize göre bu kadar panik niye? siz kaymakamlık sınavını kaybettiniz diye kaymakam olmayacak donanımda değilsiniz keza sınavı kazananlar da kaymakam olacak düzeyde diye bir şey yok. aldığımız nefesin kıymetini bilelim vesselam. çapını kestiremediğimiz şu yeryüzünde o kadar nefes alamayan insan var, hiç değilse onların hatrına.
-
@Mehmet-Muzaffer Üstadım nihayetinde gerçek olan noktalara değindin. Bunun için eyvallah lakin gel gelelim insanız işte yanlış olduğunu bildiğimiz halde nefse, gönüle söz geçiremiyoruz.
-
Arkadaşlar sonuçlara ramak kala tekrardan sizlerden bu sınavın şekillenen son tahminlerinize göre kaçla kapatacağını yazmanızı rica ediyorum.
-
@Mehmet-Muzaffer Vallahi insan elinde olmayana odaklandığından, elinde olanların kıymetini bilmez oluyor. Ben de anlıyorum buradaki acziyeti. Amacım da kimseyi üzmek, kırmak değil. Ama hayatın anlamı da burada. İnsan en çok dertlendiği şeyle sınav olurmuş. Beklemek de ayrı bir sınav. Sabrı güzel olana netice de güzel olacak evelallah. Buradan değilse başka bir yerden. Adını sevdiğim Allah hangi emeği karşılıksız bırakmış ki... Bundan çok kısa bir süre sonra bugünleri hatırlayıp huzurla tebessüm edebilmeyi temenni ediyorum buradaki herkes için. Allah yardımcınız olsun.
-
Hocam yeni sinav tarihi icin belki erken ama bir duyumun var mi acaba ilk 6 ay da bir alim daha yapilma ihtimali nedir?
-
Valla arkadaşlar idari hakimlikteki hüsrandan sonra bundan da bir ümidim kalmadı benim, her sınava 15 bin küsür kişi giriyor ve bu işler gerçekten çok zor umudum da bitti bundan sonra ne olcak hayata dair hiç bir bilgim yok
-
@paretowilfredo zaten haftaya cuma sayıştay açıklanıyor. haftaya kalırsa çarşamba-perşembe sayıştay linkleriyle kaymakamlık linkleri çarpışır ösymde.
-
Sizin için bence pek bir önemi yok türkçesiz 65 ham puan hesaplamışsınız. 10 puan türkçeden alsanız bu sınavı ilk 100 içinde kazanırsınız zaten..