GUY/ DGUY için Kaynak paylaşım onerileri
-
Herkese selamlar
Şimdi arakadaşlar ben niye bu başlığı açtım onu bi kisa anlatayım.
Benim gibi bir cok kurumdan elenip biraz ara verenler olmustur ve o arada Kıtapların çoğunu ihtiyacı olanlara vermiş olabilir.
VMY gelince hafiften klasik usulden basladik çalışmaya ama Dguy ve Guy malum test usulü ve elimizde ya kitap yok ya da olanlar da eski basimlar.
Burda test usulü olarak bir birbirimize bi kaç pas atarsak kaynak konusunda yenileme yapabilirz hem birbirimize de yardımcı oluruz diye düşündüm.Hukuktan başlamak gerekirse Yeni basım 4t özel ve Kamu hukuku bayağı beğeniliyor ben eski basım kullanmıştım özel hukukuna bayılmıştım tam bir test kitaba bana göre. Yeni basım kulanan var mı aranızda acaba.
Muhasebe galiba bilindik yontemleri kulanacaguz gene soru uzerinde Yani Ferhat Hocadan gideceğiz.
Varsa yeni fikirler bizim icin plus olur.Maliye için benim bir fikrim yok ama gördüğüm kadariyla yeni bir Pareto çıkmış kulanan varsa ya da yeni ve başka fikri olan varsa paylaşsa Dua'mızı alır.
Gelmeyelim iktisata Mikro için ben Nurdan hoca kullanmıştım kime verdim bilmiyorum ama test için idealdir.
Makro için bir fikrim yok. Özellikle Iktisata bize yardımcı olacak arkadaşlar aranıyor emergency bir durum yani.
uluslar olsun TR ekonomisi olsun para banka olsun her fikre açık olan bir arkadaş grubuyuz.Arkadaşlar klasik usulden yavaştan başladığımiz için hep teori kitaplarını topladık ama şimdi sizin yardımlarınaliza ihtiyaç var.
Ama unutmayın sayfaya giren herkes elbet sizin kattıklarınızdan faydalanacaktır.
-
Guy ve dguy icin dogru olabilir bu yazdıklarım lâkin vmy klasik bir sinav ona mal etmeden yorumlayayım kendimce.konulari temizlemiş olan arkadaslar icin diyorum mutlaka analiz iktisatin mikrosunu cozun gazının hocalarından erol bulut hazırlamış gayet iyi.bu kitabın ilk cildini temizleyebilirsiniz iste son 4 lünun sorulari da var makro icin mutlaka tufan hocanin makro kitabındaki sorulari cozun yeterli olur.geldik hukuklara en iskence kısım burasi guy icin konsensus yetebilir fakat dguy icin yetmeyebilir yanina justice koyabilirsiniz ama çok karmaşık sorularda bogulmayin net kisa sorularini cozun.maliye icin 4t yeterli olur ozgun sorular.muhasebesi kritik olanlar icin cikmis sorular yeterli gelmezse ozgun sorulara da bi bakın derim ferhat hocanin..ha ben zaten halihazırda kpss ye calisiyodum bu kaynakları taradim diyosaniz guy denemeleri alin cozun ya da farklı olarak alan denemeleri var esas in etkili olur bu sınavlar icin herkese basarilar:)
-
@olursaolur dguy için konsensus yetersiz mi diyosunz bu sınav bu kadr zor mu :((
-
@ltfye merkez uzmanlık olduğu icin biraz sorularini mhuy sorulari gibi nitelikli bekliyorum nerden vuracaklari belli olmaz ben ihtiyatlı davranarak öyle yazdim gözünüzü korkutmayın:)
-
Dguy da güzel sorular gelecektir. Bir de yüksek puan alan adaylar yine iyi net çıkaracaktır. Ben 80 civarı bir puan almak gerektiğini düşünüyorum.
-
@te_go_çı 4t hukuğun konu anlatım kitabından mı bahsediyorsunuz
-
@tobıntax evet hocam
-
Doslar bu guy ve dguy da inkılap tarihinden işletme iktisadından ve maliyet muhasebesinden kaç soru çıkıyor ortalama ?
-
@thorstein-veblen yanlış hatırlamıyorsam inkılap geçen sene bir taneydi ankara başkent tarihi sorusuydu hatta.
isletme iktisadi bi tane gelir herkes salar zaten tutan tututur olmadi kader işte -
@te_go_çı eyvallah hocam
-
YASİN ÇOBAN - İŞLETME İKTİSADI
konular arasında işletme iktisadı da var ve bu konuda Yasin hocanın kitabı fazlasıyla yeterlidir ki bu zamana kadar maliye uzman yrd.'da sorulan tüm işletme iktisadı sorularının cevabı bu kitapta vardı.girdim,kazandım ve elendim oradan biliyorum .bu sınav için de yeterli olur.100 sayfalık bir kitaptır.1 günde halledilir -
öncelikle,popüler kitapları pek bilmiyorum..
mikro: erdal & zeynel
makro: erdal & kemal yıldırım
para : abuzer pınar
uluslar :iyi bir not/h.seyidoğlu ilgili bölümler
t.eko.: yasin çobanhukuk:murat kamu&özel ( en azından..)
anayasa-idare-i.yargı :zehra odyakmaz
borçlar - medeni : tan tahsin zapata
ticaret (hepsi) : tamer bozkurt
ceza :hakan hakeri / ismail ercan -
maliye pol. : abuzer pınar/beyhan ataç
vergi: n.bilici /sertkan erdurmaz
maliye teorisi-kh-kg : a.akdoğan/i.türk
bütçe :kanun/iyi bir popüler kitap4T iyidir keza pareto maliye de,themis maliye ise vergi kısmı hariç fena değil..
-
muhasebe ;
orhan sevilengül
ilhan kılıç
ercan beyazıtlı -
Arkadaşlar Guy ve vmy için güncel hukuk konu anlatım/soru bankası önerileriniz nelerdir ? Diğer dersler içinde önerilerinizi alabilirim..İktisat maliye muhasebe..