Olası Mayıs ve Aralık sınavları için öneri ?
-
Arkadaşlar ben bu sınava ilk defa girdim. Çok ümidim yoktuda. Çok iyi hazırlanamadım. Sizlere daha doğrusu bu sınavı daha önce iyi puanlarla kazanmış veya kazanmayı alışkanlık haline getirmişlere sormak isterim. Nasıl çalışıyorsunuz ? Nereden çalışıyorsunuz. Detaylı bilgi verebilirmisiniz ?
-
@Ugr bölüm hangisi hocam , adli idari hangisine çalışıyorsunuz.
-
Adli yargı sınavına hazırlanıyorum. 2 aylık bir çalışmam oldu bu sınav için. Yani 2 ay çalışma tecrübem var sadece
-
@Ugr hocam murat ve kanun oku derim ben gerisi yalan
-
Özellikle okunması gereken kanunlar hangisi? Usül- iyuk kesinlikle okunmalı gibi. Bu sınavda en zayıf olduğum dersler, Usül, idari yargı, muhakeme ve icraydı.
-
Kazananları tebrik ederim. İyi puanla kazanan arkadaşlar nasıl çalıştılar tecrübelerini bizimle paylaşmak isteyen arkadaşları bekleriz
-
Soru kaynakları olarak justice, konsensus, hakimim öneriyorlar. Ben yine kanun + soru gideceğim sadece 1,2 puanla kaçırdım. Ama 1,5-2 ay çalışmayla bu kadar oldu.
-
Anayasa değişikliği gündemdeyken ve nisana tarih verilmişken bence adalet bakanlığı sınav ilanına çıkmaz.O kadar müfredat değişikliğinin yaratacağı karışıklık riskini göze almak istemeyebilirler.Ya da araya biraz ferahlama süresi girsin isteyebilirler
-
2016 Avukat Adli Yargı, 2016 Avukat İdari Yargı, 2016 Adli Yargı, 2016 İdari Yargı sınavlarında mülakata girmeye hak kazanan arkadaşları canı gönülden tebrik ediyorum. Kazanan arkadaşlar çalıştıkları kaynakları belirtirlerse, bizlerin bilgisine sunarsa müteşekkir olacağız. Mülakatta şimdiden başarılar dilerim. Referansları devreye koymayı unutmamak lazım. 2017 Mayıs gibi tekrar Adli - İdari Yargı açılabilir mi? Bu konuda doğru kaynaklardan bilgisi olan arkadaşlar da bizleri haberdar ederse memnun oluruz. Selamlar...
-
Bu sınavda 81 aldım 2015 aralık sınavını kazanamamış biri olarak çıkmış soruları çözmek soru üzerinden çalışmak kesinlikle yanlış.BU İŞİN ANAHTARI KANUN OKUMAK.ancak bunun yanında süre ayarlaması ve soru tiplerini görmek için esas adli hakimlik ve mihenk denemelerini bence çözün.konu çalışmalarını forumda söylemiştim
-
@SinanSBF12 kardesim selamlar. Idari yargi sinavina hazirlandim sonuç şükürler olsun ki olumlu lafi uzatmadan kaynaklarimi söyleyeceğim..
Anayasa hukuku themis zehra odyakmaz + kanun
Idare hukuku A.nothucu kanunname
Medeni borçlar murat
Ceza sinan sakin + kanun
Iyuk kanun
Vergi hukukuna kendi notumdan çalıştım ancak sertkan erdurmazi tavsiye ederim
Medeni usul .M. KodakogluSimdiden basarilar diliyorum. Rabbim yardimciniz olsun.
-
@parabanka kardeş günde kaç saat çalıştın ve yazarak mı çalıştın?
-
@sametuzeyir kardesim saat isi gününden gününe değişiyor belli bir saat hedefi koymaktan ziyade haftalik programlar yaptim kendime. Soruya cok fazla girmedim acikcasi ben bu süreçte (ama daha önce kpss sürecinde çözmedim desem yalan söylemiş olurum) daha cok konu tekrarina yöneldim. Bu yuzden basarili oldum demiyorum ama bu benim yontemim. Kimse seni senden daha iyi bilemez kendi çalışma yöntemine uygun calisma sistemini oturttur.. Basarilar diliyorum..
-
@parabanka merhaba ben kamu yönetimi son sınıfım idari yargıya hazırlanmak istiyorum fakat hangi kaynaktan çalışacağıma henüz karar veremedim ne tavsiye edersiniz radikal bu sene baya hakim kazandırdı onun yayınlarını almak istiyorum fakat yinede çelişkideyim tam olarak yayın isimlerini verirseniz daha iyi olacak .veya bir yol gösterirseniz müteşekkir kalırım çünkü bu konuda fazla bilgim yok araştırıyorum sadece şimdiden teşekkür ederim
-
Murat uzaktan egitim yapan var mı
-
@kuzeyin_kızı aşağıdaki yorumda çalıştığım kaynaklardan bahsetmisim..
-
@kuzeyin_kızı forumda arkadaşlarımızın söyledikleri gerekse de yöneticimiz @paretowilfredo kardeşimin çok değerli kaynak fikirleri oldu. Meslek tanıtımları içerisinde de mevcut. Hakimlik içinde linkini atayım. Bunları takip etmeniz fazlasıyla yeterli olacaktır.
http://forum.tercihiniyap.net/topic/45/i̇dari-hakimlik-sınavı-kaynak-listesi-çalışma-yöntemi?page=1
-
@Antimülakat çok teşekkür ederim
-
Mayıs ayında gelir mi 2. sınav ?
-
Evet bende çok merak ediyorum mayısta sınav olur mu acaba ? Aslında ihraç sayısına bakınca sınavın olması kuvvetle muhtemel görünüyor ama son sınavın mülakatları uzun süreceğe benziyor sayı çok fazla çünkü. @paretowilfredo bununla ilgili bir duyumunuz var acaba ?