Guy da malatya yazacaklar toplanalım
-
79.4 ile yazacam
-
Bende 79la yazdim hayirli olur insllh
-
Hayırlısı olsun ne diyelim en yüksel puanlar 79 gibi gözüküyor malatyada
-
@hakimim_25 insllh hocam bide az sayi ne olacak bilinmez
-
Guy'un kilit sehirlerinden biri olan Malatya hakkinda bir Malatyali olarak bilgilendirme yapayim dilimin dondugunce burayi dusunenler icin bir fikir olusturabilir bir olcude. Malatya nufusu 750 binin uzerinde malumunuz uzere buyuksehirdir. Iklim olarak yazlari max belli donemlerde 40 41 ancak gorur bir urfa diyarbakir gibi yanmaz yani. Kislari ise cok sert gecmez merkeze kar yagmaz dogru duzgun. Vergi dairesi cevreyolunda bulunur. Iki mudurluk buyuk bir binada toplanmistir. Beydagi v.dairesi ve firat v.dairesi. Is yuku cok degildir bir istanbul antep izmir gibi degil ama az da degildir yani burda guy olacak arkadas cok bir strese girmeyecektir. Vergi dairesi cevreyolunda olsada sehir merkezine yurume mesafesi ile 10 dk lik uzakliktadir. Malatyanin en onemli avantaji ise burda ulasim sikintisi cok cekilmez gideceginiz yere birkac vasita ile gitmezsiniz. Sehir derli topludur ama kucukte degildir. Merkezde ev kiralarida yine oyle bircok sehire gore ucuk degildir. 600-650 tl ye kombili 3+1 duzgun bir evde oturabilirsiniz. Sitelerde ise 750-850 arasi guzel evler bulabilirsiniz. Tabi her sehirde oldugu gibi buralardada zengin kesim var oralarda bile 1000 tl civari sifir lux sitelerde oturabilirsiniz ayni evler istanbulda ankarada 1700-2000 tl den baslar o da en az. Malatya pahali bir sehir degildir. Yeme icme giyim orta seviyedir. Burada en buyuk nimet ise suya para vermezsiniz. Musluktan akan sular hazir sulardan temizdir ve malatyali kendi evinde musluktan kana kana suyunu icer. Merkezde ev tuttugunuzda vergi dairesine yurumeniz en fazla 20 dk nizi alir bilemediniz 25 dk. Ulasim acisindanda para cebinizde kalir. Malatya ozetle tam bir memur sehiridir. 3.750 tl guy maasi ile burda krallar gibi yasarsiniz. Sosyal hayat bir istanbul izmir ankara degil elbette ama bircok ile gorede gayet iyidir. Burda sandiginiz ya da dusundugunuz gibi pkk sempatizanlari vs yoktur olamaz hayat bulamazlar. Bu tip konularda iciniz rahat olsun. Ayrica suriyelilerde diger sehirlerdeki gibi elini kolunu sallayarak gezmezler belli bir duzen vardir. Saginiz solunuz bircok sehirde oldugu gibi arapca tabelalar dukkanlar ile dolu degildir yani. Ikinci ordu burdadir rutbeli asker sayisi ve aileside yine fazladir. 1 tane avm si vardir buyuktur ihtiyacinizi fazlasiyla gorur. Kanalboyu fahri kayahan vs vs gezilecek yerler yeterince vardir. Ozetle malatya gelmeden once buraya doguda bir sehir acala nasildir klasik dogu sehirleri gibimidir gibi endisesi olanlar buraya geldikten sonra gercekten yanildiklarini gorur ve sasirirlar batidan farki olmadigini kendi gozleri ile gorurler. Bir tek denizi eksik o kadarda olsun artik. Malatya dogunun bataya acilan kapisidir. Yazmayi dusunen arkadaslar icin umarim birazda olsa bir fikir edinmelerine yardimci olmusumdur. Herkes icin hayirlisi olsun...
-
Biran önce Malatya’ya atanmak istedim ️ Sizde memleketinizi seçeceksiniz
-
Ben bu sinava girmeyecem kardesim umarin senin icin gonlune gore olur.
-
@lion teşekkür ederim
-
Malatya yazmayacağım ama aklıma direk şu geliyor malatya diyince
-
@enki dostum enfes bu
-
@LioN Her zaman gördüğüm yeri O kadar güzel anlatmışsiniz ki ben neden bu açıdan hiç bakmadım dedim kendi kendime Diyarbakır da düşünüyodum Diyarbakir gibi alev sıcak olmaz diyince ya düşünmesem mi dedim evet kafalar tamamen karıştı teşekkürler
-
@keciburcu Oncelikle tesekkur ederim. Diyarbakirda 1 yil yedek subay olarak vatani gorevimi yaptim. 2015 2016 arasi. Tabi o donemler karisikti oralar. Diyarbakir yazlari kuru bir sicak var. 44 45 dereceleri goruyordu. Ayrica sivrisinek vs coktu belediyecilik olarak o donem gulten kisanak vardi sifirdi diyarbakir. Yollar cop daglari ile doluydu. Sehir olarak buyuk evet ama belediyecilik hizmetleri yeterli degildi. Ulasimda sikintili oldugu zamanlar vardi tabi. Insanlari nasil derseniz onun icinde sunu diyeyim gitmeden once onyargili oluyr insan dogal olarak ama halki oyle dusunulen gibi degil. Elbette marjinal kesim var o ayri ama genelde iyi insanlar. Esnafinin gozu gonlu toktur. Hinlik cinlik yapmazlar yemek yiyecekseniz masaniz dolar tasar. Diyarbakirda gelir dagilimindaki adaletsizlik cok buyuktur. Bir tarafta cidden cok kotu hayat yasayanlar diger tarafta kzellikle diclekent diye bir muhiti var orda ise ultra lux evler siteler cafeler vs. Tabi tercih yaparken puaninizi gozonunde bulundurun. Malatya kacta kapatir diyarbakir kacta kapatir bironceki yillara bakin ona gore kararinizi verin. Gonlunuzce olsun
-
@LioN Tesekkurler güzel ozetlemisiniz Diyarbakiri da.
Olağanüstü bir durum olmazsa gelecektir puanim. Puan konusunda bir sıkıntım yok. Hem yaşadığım yere daha yakın hem de kurum sınavında beni zora sokmayacak bir şehir arayisindayim aslında. Diyarbakır ağırlıklıydi düşüncelerim yazdiklarinizdan sonra Malatyadan şaşmamalı dedim. Mutemelen tercihler kapanana kadar her gün bir şehir daha iyi olacak gözümde Umarım emeklerin zayi olmayacağı bir seçim yaparız -
@keciburcu Elbette kararinizi verirken stratejik davranmaniz lazim cunku sistem bunu gerektiriyor. Sehirlere fazla takilmamak lazim her guzelin mutlaka bir kusuru vardir. Insan helalinden nerde ekmegini kazaniyorsa orasi onun icin memlekettir. Atanirsiniz alisamadiginiz pek sevmediginiz bir sehirsede 3 yil sabredersiniz uzman olunca bir sekilde tayin istersiniz evlilik vs yolu ilede olabilir cok sorun degil. Onemli olan tez elden hayirlisi ile maasa gecmek. Iste tam bu noktada sizin sahsinizda bu sinava girecek olan herkese sunu nacizane oneriyorum. Eger puaniniz kritikse veya 75 80 arasi biryerdeyseniz lutfen sabah kalkar kalkaz bugun hangi sehiri secsem neyapsam etsem diyip butun gununuzu stresle tirnaklarinizi yiyerek sigara icip efkarlanarak ince ince hesaplar yaparak gecirmeyin. Sinava 1 ay var ve son 1 ay her sinav icin onemlidir. Herkesin mutlaka irili ufakli eksikleri var bu eksikleri kapatmaya calisin. İllede nereyi yazsam diye dusunecekseniz kendinize bir soz verin ve bunu gunde 1 saatle sinirlayin. Geri kalan donemi eksikleri gidermekle harcayin derim. Puani 85+ olan adaylarin kafasi rahat hic bu islere girmeden zaten nereyi yazsalar geleceklerini bildikleri icin onlar eksikler giderip denemelerini cozup sinav gununu bekliyorlar. Ekstra strese girmiyorlar. Sizde bu stresten olabildigince uzaklasin. Hayirlisi ne ise o olacak emin olun. Gecmiste 73 puanla sinava giren ama 81 puanla giremeyenler oldu. Dolayisi ile tevekkulude elden birakmayin. Son olarak objektif yorumlari okuyun degerlendirin ama art niyetli yaniltici yorumlara kargasa cikartmaya calisanlari kaale almayin. Kimsenin lafi ile hareket etmeyin. Gonlunuzden geceni tercih edin. Herkes icin tekrar hayirli olsun. Uzun yazi oldu farkindayim umarim okuyanlar kulaklarimi cinlatmaz.
-
arkadaslar ben tercih yaptim fakat geri aldim biraz daha dusunmek istiyorum her ile girip yorum okuyunca kafam karisti bi an once bitse de yoksa butun illleri yazip silecem az daha dusuneyim ben
-
@bg2603 tercih süresinin bukadar uzun olması sıkıntı oldu hep bi acaba mı kalıyor akılda
-
@tozkok aynen hocam bakiyorum 80 ve uzeri zaten az aliyor gelmezse diye kendimi yiyorum diger illerde ole illa 80 ve uzeri alan yaziyor yaa herkes orayi yazarsa diyorum aklim benle oyun oynuyor
-
@bg2603 bende pek tecrübeli değilim hocam ilk defa tercihte buluncam ama sizin puan çok kritik değil sanki hakkınızda hayırlısı
-
@tozkok insllh hocam ben biraz daha dusuneyim ole karar vereyim gecen sene gelmedi cook uzuldum bu senede tedirginim bende insllh herkesin hakkinda hayirlisi olur Rabbim herkesin emeginin karsiligini versin insllh
-
@lion hocam soylediginiz kira araliklari guncel fiyatlarmi elazigda iyice artti kiralar