MEB sözleşmeli öğretmenlik x Uzman Yardımcılığı
-
Merhaba arkadaşlar, ben Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik mezunuyum. Geçtiğimiz nisanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Uzman Yardımcılığını asil olarak kazandım ancak güvenlik soruşturması henüz bitmediği için atamam yapılmadı.
Bugün puanı açıklanan MEB mülakatını da başarıyla geçtim, puanıma göre orada da atanacak kontenjandayım. Şu durumda en geç 20 temmuza kadar MEB'de bir tercih yapmam gerekiyor.
Soruma gelecek olursam ben MEB tercihimi yapıp atandıktan kısa bir süre sonra ASPB de atamamı yapacak muhtemelen. Bu durumda MEB'den istifa edip ASPB'ye girmem sorun olur mu? Yani bunun önünde bir engel var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. -
@mercan hocam öğretmenlikte yedeklik gibi bi şey var mı ? orayı boşaltınca kadro boş kalacaksa bence hiç tercih yapmayın zaten aspbye gireceksiniz 1 2 ay sonra
-
@mercan Öğretmenlik sözleşmeli olduğundan bir engel gözükmüyor kadrolu aspb uzman yardımcılığı geçmenizde. Ancak atanacak bir öğretmenin hakkına mı girmiş olursunuz bırakınca onu bilmiyorum.
-
@genclerbirlikli sonradan o kalan kontenjanlar dolduruluyor hocam ufak çapta bir alım yapılarak.
-
@umutsuz-0 hakka girmek diye bir durum yok hocam, ikisi de benim kazanılmış hakkım. Burada amacım kendimi garantiye almak.
-
@mercan ama eğitim öğretim başladıktan sonra oluyor dimi .
-
@mercan bunun önünde engel olmamalı. Çünkü öğretmenlik ek göstergesi 3000 iken uzmanlık ek göstergesi 3600. Muvafakat vermek durumundalar, vermezler ise dava yoluyla kazanma ihtimaliniz yüksek. Tabi burada maaş faktörü de önem taşıyor. Uzmanlık maaşları başlangıç 4600. Öğretmenlik 3800 civarı olarak biliyoruz. Bir de uzman olduğunuzda da 5500 ü geçiyor. Kısaca bu durumda sizi iki yönden de tutmamaları gerekiyor.
-
@genclerbirlikli gvsde sorun çıkacağını düşündüğümden değil hocam da yine de diken üstündeyim işte. ASBP de sorun çıkarsa MEB'deki yerim garanti olsun istiyorum.
-
@mercan Tabiki de ama birisi garanti olmuş diğerini istemiyorsanız tercih yapmassanız bir kişinin önünü daha erken açmış olursunuz.
-
@mercan haklısınız hocam o zaman geçişte sıkıntı olmaz
-
@antimülakat evet hocam aynı fikirdeyim ama işte dava ile uğraşmak zorunda kalmak istemem. Bu benim devlet nezdinde doğal hakkım mıdır, sizlerden fikir almak istedim. Belki takip etmişsinizdir sözleşmeli öğretmenlerin özlük hakları İsmet Yılmaz zamanında hazırlanan mevzuatta oldukça sıkıntılı ve bunlar pek hakim olduğum konular değil.
-
@umutsuz-0 evet sonra oluyor MEB uygun gördüğü bir aralıkta yapıyor.
-
@mercan anladım hocam da çok büyük ihtimalle muvafakat alırsınız. Tabi burada muhakkak meb'te bu talepte bulunanlardan örnekler vardır. Bana soracak olursanız herhangi bir sıkıntı olmadan geçiş yaparsınız.
-
@antimülakat cevap için teşekkürler hocam, bimer e yazdım sordum durumumu bakalım ne cevap gelecek. Yarın da hem MEB i hem ASPB'yi arayacağım.
-
@mercan bimer cimer meselesi çok önemli değil. Aslında direk meb'e ulaşabilirdiniz burada muvafakat verecek olan Meb. Konuyu tamamen çözmüş olurdunuz! Allah kolaylık versin, hakkınızda hayırlısı olsun!
-
@antimülakat başvurumuzu gönderirken ulaşmasını istediğimiz kurumu işaretleyebiliyoruz hocam, ben de MEBi işaretledim.
-
@Mercan Merhaba aynı durum bende de var herhangi bir bilgi edinebildiniz mi?
-
@satranç merhaba hocam PDR ci misin sen de ASPB için mi aynı durumdasın? Eğer öyleyse kimle konuşsam sıkıntı olmaz, öğretmenlik sözleşmeli olduğu için sözleşmeyi feshedersin, ASPB kadrolu olduğu için geçişin sorun olmaz diyor.
-
@satranç sen bilgi alabildin mi bir yerden peki?
-
@mercan evet aspb için bekliyorum. Hiçbir yere sormadım. Umarım tercihlerden önce sonuçlanır.