Müfettişlik unvanı kalkıyor mu ?
-
Merkez uzman ve uzman yardımcılarına yönetmelikle belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde araştırma, analiz, teftiş, denetim, inceleme ve soruşturma yetkisi verildi.
Harcırahları müfettişlerle eşitlendi.
-
arabalar uçar mı?
-
@madxd gelecekte uçacak
-
merkez uzmanlarına teftiş yetkisinin verilmesinin nedenini bilen birisi varsa açıklayabilir mi ?
-
@sayıştay waiting for arabalar uçacak
-
Memurlar net te rahmi isimli kullanıcının yorumu:
“Uzman ve Uzman Yardımcılarının zaten teftiş, denetim yetkisi ile görevlendirilmesi halinde de 6245 sayılı Harcırah Kanunun 33 üncü maddesinin (b) fıkrasındaki artırımlı gündelikten faydalanıyorlardı. Şimdi yeni Cuhmurbaşkanı Kararnamesine aynen konuldu. Yeni bir şey değil eskisi korundu bunu ana sayfaya taşımakla ne amaçlanıyor. anlamadım.” -
Ayrıca şahsen buradan müfettişlik unvanının kalkacağı anlamını çıkarmıyorum ama bu konu hakkında bilgisi olanlar bizimle paylaşırsa seviniriz
-
@iktisadii34 hocam müfettişlik unvanı kalkmasa bile uzmanlıkta da aynı yetkilerin olmasının amacı nedir ? bundan sonra uzmanlara da mı gelecek turne olayı mesela ? çok muğlakta kalan ifadeler var. uzmanla müfettişin ayrıldığı nokta zaten teftiş konusuydu.
-
@sayıştay hocam uzmanlık ile müfettişlik mesleğinin iş kollarının farklı olması dolayısıyla ben buradan uzmanlara kendi iş kolları üzerinde teftiş yetkisi verildiği anlamını çıkarıyorum
-
Mufettislik unvanının kalkmadığıni 1 nolu kararnamede teskilatlari duzenleyen maddelerde gorebilirsiniz fakat 3 nolu kararnamede mufettislik 2 sayili cetvelde yer aliyor ve 2 sayili cetvelde istihdam olmak icin 5 yil kamuda calisma sarti var.
-
Kimlerden ve nasıl alınacağı hususu zamanla netleşecek ama teftiş kurullarının kaldırılması söz konusu değil.
-
@dikey hocam bu müfettiş yardımcılığı alımlarını etkilemiyor değil mi? Müfettiş yardımcılığı 5 yıla çıkıyor diye mi anlamalıyız? Yoksa müfettiş yardımcısı olmak için 5 yıl kamuda çalışma şartı gibi bi durum yok değil mi? Aydınlatırsanız sevinirim
-
@iktisadii34 kafamda Deli sorular parçasını dinler olduk
sanırım biraz daha zamana ihtiyaç var tam olarak doğruluk payını öğrenmek için
-
@erglmr aynen hocam ya 🤯 bilen biri lütfen aydınlatabilir miii
-
@iktisadii34 hocam muhtemelen 5 yil mufettis yardimciligi olabilir ya da sinavla alinan mufettis yardimciligi ayrimi olabilir diye düşünüyorum.
-
Üç kuruş maaş verilen a kadro veya kariyer mesleklere daha ne zılümler yapılacak acaba merak ediyorum.