2018 İdari Yargı Sınavı
-
@lulu ben bir yerle görüştüm şu an toplantı yapıldığını durumun net olmadığını söylediler. Bir kaç gün sonra arayın dediler
-
@ecem teşekkürler ecem. Birkaç gün bize birkaç yıl gibi gelir şimdi.
-
@lulu o zamanda bize bilgi verirler mi emin değilim.
-
Keşke sınava girip giremeyeceğimizi öğrenebilsek
-
Gerçekten yok mu küçük de olsa bir duyum alan? Netleşmemişte olsa bir şey? Bir ihtimal? Girebilecek miyiz sınava?
-
http://www.pgm.adalet.gov.tr/duyuru/2018/temmuz/13.html
- dönem idari yargı hakim adaylarının staj sonu sınavı varmış galiba. Bunun neticesinde ilan gelir mi ki acaba?
-
@ayyyse bugun twitterda yazılanları okudum bayaa baya iibf yi fazlasıyla küçümsemişler. Zaten bizde aynı dersleri çalışıyoruz onlarla aynı sınava giriyoruz başarısız olanlar elenıyor. hakimlik mesleğini icra etmiş gibi konuşuyor hepsi.. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum.
-
@lulu bu sınava kaç yıldır hazirlaniyorsun
-
@iibf evet biz ne kadar iibf ye sınav şansı tanınsın istiyorsak onlar da sadece hukuktan alım yapılması için çabalıyorlar. benim okuduğum bölümü 4 yıl önce yazmamdaki amaç idari hakimlikti şuan o kadar korkuyorum ki birisi çıkıp iibf artık bu sınava giremeyecek diyecek diye
-
@ayyyse niye bu kadar kaderinize razı oluyorsunuz,iibfliyim ve 2 yıldır bu sinava hazırlanıyorum ben,ilk alımda iibfli almayacağız deseler tamam mi diyeceksin hemen,niye hiç hakkınızı aramassiniz her şeye eyvallah dersiniz...
Kusura bakma ille seni kastetmiyorum,genel konuşuyorum..iibflilerin bu vurdumduymaz tavrı,herşeye amenna demesi yüzünden devlet iibflileri adam yerine koymuyor..
Yakında girebileceğimiz tek yer bankalar olacak boyle devam ederse...
Ben gerekirse tek basima mücadele edeceğim,yok öyle dünya ben 2 yıldır bu sinava hazırlanıyoru,bir çırpıda iibfli almıyoruz diyemezler -
çok haklısınız.ama inanın vurdumduymazlıktan değil fakat kiminle nasıl mücadele edeceğimi bile bilmiyorum sanırım
-
@ayyyse aynı yerinde saymayıp kendini sürekli bu alanda geliştiren iibf mezununun başarılı olabileceğini düşünüyorum. en azından bir çok iibf mezunu 0 bursla özel üniversitelerde hukuk okuyan kişilerden daha sağlam mezun veriyor.
-
@ozgurdeniz61 çok haklısın aslında bunun çalışma şevkimizi kırmasına izin vermemeliyiz.
-
@ayyyse Bak sana su kadarını söyleyim aslında mücadele etmek o kadar zor değil,zor olan 500 bin iibfli arasında 5-10 kişinin mücadele etmesi...
Sen devlet olsan 500 bin kisi içinden 5-10 ciddiye alır misin?Emin ol almazsın...
Vasat bir 2 yıllık bölümden mezun olan öğrenci topluluğu istedikleri zaman tweeterde Türkiye gündemine geliyorlar...Sen kaç kere gördün iibfnin Türkiye gündemine girdiğini...
Çünkü iibf öğrencilerinin %95i kendini bankada 2000liraya amelelik yapmaya reva görüyor...
Dusun bakalım en basitinden 10.00p öğrenci cimer e yazsa emin ol geri adım atarlar...
Ama eminim ki sadece ben yazmisimdir... -
@ozgurdeniz61 birkaç seferdir sesimizi duyuralım diye yazıyorum ama tek bir kişiden cevap alamadım bu konuda sanırım bizim sorunumuz birlik olamamamız
-
hayır ben de yazdım ve ben de sizin gibi sadece 5 - 10 kişi yazmıştır diye düşünüyordum şimdilik 500 / 2 kişiyiz diyelim:) umarım bu mesajımızı görenler de yazar twitter da hakkını savunur. hayallerimiz elimizden alınmaz
-
Yani gündem oluşturup isteğimizi dile getirmeliyiz bence en azından durumumuzun ne olacağına dair açıklama isteyebiliriz bireysel olarak çok büyük sonuçlar alamayız belki ancak birlikte olursak başarabiliriz
-
@ayyyse Böyle bir şey yapamazlar,en azından ilk alımda iibfli almak zorundalar,2 yıl bekle sonra sınava bir kaç ay kala iibfli almayacağız...Çok ama çok büyük haksızlık olur...
Varsa böyle dusuncen onu 2016 daki sınavdan sonra diyeceksin ki millet başka alanlara yonelsin...
Elimizden geldiği kadar duyurmaya çalışalım,her yere yazın...
Farklı e-posta,farkı isim-soyisimle cimer e adalet bakanlagina vb. yazın...
Instagramda tweeterde falan takipçisi fazla olan kişilere ulaşmaya çalışalım -
@ozgurdeniz61 2 yıldır hazırlanıyorum. Durumu netleştirmeleri için bir açıklama isteyelim ve önümüzdeki sınavda iibf/sbf almaları için baskılayalım bir metin hazırlayıp.
-
@lulu evet yapalım,yapmalıyız da...Kesinlikle mağduriyetimiz dile getiren ve bütün iibf öğrencileri adına olmalı...