KPSS PUAN DEĞERLENDİRMESİ
-
Geçen seneye Göre 80-90 puan bandı düşünen biri için ;
İktisat : Mikro kısmının kolay olması, Makro kısmının fena olmaması. Para-Türkiye Ekonomisi-Büyüme/Kalkınma Vs. standart olmasından dolayı. Bu puan bandı hedefleyen arakadaşlar + 3 Net ekstra yapıldığını düşünüyorum. (+5 Net)
Hukuk : Bu sene ki sınavın bonuslu kısmı. Garanti Bankası "Bonus Kredi Kartlarını" Hukuk Kartı olarak değiştirse, KPSS öğrencisi olarak kayıtsız kalırız diye düşünüyorum. (Bonus=Hukuk) Burada +8 Net Konulması gerektiğini düşünüyorum. (+8 Net)
Muhasebe : Geçen seneye Göre daha kolay, daha az uğraştırıcı Genel Muhasebe ve daha zor Maliyet-TMS Vs. Ayrıca geçen sene, süre problemi yaşayanlar bu sene hızlı olması gerektiğinin farkında olduğundan dolayı (+4 Net)
Maliye : Bu ders içinde, Çok belirleyici 6-8 Bandında soru vardı. Çevrede 39 1 38 2 İktisat-Hukuk-Muhasebe duydum ama henüz Maliye için 39 1 yapanı duymadım. (Çevremde dereceye Oynayan adaylar içerisinden desek daha doğru olur) Bu yüzden geçen seneye göre Daha zor maliye olduğunu düşünüyorum (-2 Net)
*** Toplamda, Geçen seneye göre sıralamalarda +15 +20, bandında değişmeler olacağını düşünüyorum. (Bu tespitim tamamen 80-90 bandındaki arkadaşlarla ilgili) çünkü buradaki Marj aşağı indikçe açılır, Yukarı çıktıkça daralır.
***Yukarıda Lafzi olarak bahsettiğim konuyu Örneklendirecek olursam, Geçen sene 70 GY/GK 100 Alan netine sahip birine 87 geldiğini varsayarsak, Bu sene 70 GY/GK 115 Alan yapan birine 87 geleceğini düşünüyorum.
Not : Bu girmiş olduğum 7. KPSS olmasından dolayı Sınav ve Analiz konusunda kendimi geliştirdiğimi düşünerekten, Rasyonel bir analizdir. Yatırım Tavsiyesi Değildir Sadece, Olabilitesi Yüksek Bir Düşüncedir.
Saygılarımla,
-
Herkes sınav öncesi denemelerde genel olarak kaç net civarı yaptığını ve kpss'de kaç yapıcağını yazsa fikir olabilir
-
@maxmin Hocam zaten herkes kendisinden Objektif bir değerlendirme yapar. Açıkçası 140 yapan birine sınav öncesi 120 deselerdi kabul ederdi, şuan 120 alan yapan birine sınav öncesi 100 net veriyoruz deselerdi kabul ederlerdi. Herkes Objektif kendinden değerlendirse, sonuç ortaya çıkar zaten.
-
@sucuklu_oralet 70 gkgy 115 alan 87 konusunda hem fikiriz ama puan yerine geçen yıl 87 puan alanın sıralamasına eşdeğer puan demek daha doğru olur.