SIRALAMA BEKLEDİĞİM GİBİ GELMEDİ BÖLÜM TERCİHİME YARDIM LÜTFEN [EA]
-
Sıralama beklediğim gibi gelmedi bu yüzden hangi bölümü tercih edeceğim konusunda kararsızım ve 200bin yapmış birine 120-130 binden tercih yapmaya başla diyorlar bu konuda herkes farklı şeyler söylüyor bu konu hakkında da bilgi verir misiniz?
EA-197BİN
SAY-390BİN
SÖZ-361BİN -
@eşitbirağırlık ve arkadaşımla aramdaki puan farkı 8 ama sıralama farkı yaklaşık 30-35 bin bu normal mi yoksa bu seneki karışıklıktan dolayı mı böyle
-
@eşitbirağırlık hocam böyle genel sorarsınız yardımcı olmamız zor olur, aklınızda nasıl bir bölüm olduğunu söylerseniz alanı daraltırız. Sıralamalarda bir oynama olacağı kesin zaten o yüzden siz kabaca nasıl bir bölüm istediğinizi söylerseniz ona göre yorum yapabiliriz.
-
@eşitbirağırlık hocam o bahsettiğiniz sıralama farkı da normal çok takılmayın.
-
@agor ya hocam ben de her eşit ağırlık okuyan gibi hukuk isteyerek başladım bu serüvene ama malum puan düşük gelince alternatiflere yöneldik muhasebe,maliye,işletme,uluslararası ticaret,islam ekonomisi ve finans gibi bölümleri düşünüyorum ama hemen hemen hepsi birbirinin benzeri yani anlayacağınız kafalar karışık hocam.
-
@eşitbirağırlık bir sene daha hazırlanamaz mısınız?
-
@onuktekin hocam açıkçası kendime güvenemiyorum bu seneki puanımdan daha düşük puan alırım işleri daha çok batırırım diye yerleşmeye çalışıyorum
-
@eşitbirağırlık yerleşmeye çalışmak işleri daha da batırır. Bir altyapınız oluştu. Eksiklerinize bakın bir plan yapıp bir sene daha hazırlanın. Neyi eksik yapıyorsanız onu bulun. İnanın yerleşmeye çalışmak daha büyük kumar.
-
@eşitbirağırlık hocam işletme veya maliye öneririm kafanızdaki seçenekler bunlar ise , belli okulların da geleceğini düşünüyorum fakat @onuktekin hocamın dediği gibi gerçekten fırsatınız var ise ve ben daha iyi bir bölüm ya da okul kazanayım diyebilirseniz risk alın. Bir de puanlar yeni açıklandı onun stresi de var tercihler başlayana kadar bu konuyu düşünün tercih döneminde yazın buraya tekrar konuşalım isterseniz.
-
@onuktekin bu şekilde düşünen binlerce insan var ve şimdi yeni mezunlarda girecek sınava yani her geçen sene daha zorlaşıyo 1 sene beklemektense bir bölüm bitirip yoluma bakmayı düşünüyorum
-
@eşitbirağırlık ingilizce iktisat,işletme bölümleri geliyor mu?
-
@onuktekin @agor sizin söyledikleriniz de çok mantıklı ama sıralamalarda bi rahatlama daha da yükseliş olacağı malum kesinleşti artık yani 197 bin nerelere kadar düşer 130-150 binlere düşer ise ben yapabileceğimin en iyisini yaptığımı düşünüyorum inanın o kadar karışık ki kafam
-
@onuktekin sıralamam 197 bin olarak kalacak mı yoksa sayısalların çekilme olayı ile artacak mı bilmediğim için ve üniversitelerin taban puanlarını da bilemediğim için tam bilmiyorum ama şuan geldiği üniversiteler var
-
@eşitbirağırlık hocam birkaç gün bunu biraz sakinleşerek düşünmeye çalışın dediğim gibi bu arada biz de sıralamalar hakkında bir yazı hazırlamaya çalışıyoruz daha net fikir verebilmek için o sürecin sonunda tekrar değerlendirelim sizin için uygunsa.
-
@eşitbirağırlık bence kendinize sans verin. Ama illa yazacaksanız ingilizce bir bölüm olsun İstanbul'da olsun olabiliyorsa. Dile yatkınlığınız varsa Öncelik ingilizce işletme,sonra ing. iktisat sonra da ing maliye bölümleri. Bunlardan sonra ing. uluslararası ticaret. Eğer akademik kariyer yapmayı düşünürüm derseniz yüksek ortalama yapacağınız başka bir bölüm seçip oradan yürüyün.
-
@eşitbirağırlık belirsizlik geçsin o zaman tekrar konuşalım @Agor un da dediği gibi. Yanlış bölüm seçimi insanı hiç istemedemiği noktalara getiriyor. Bu tecrübeyle tekrar deneyin diyoruz aslında
-
@Agor @onuktekin hocam keşke kendime bi şans daha vermeye cesaretim olsa ingilizceye merakım ,ilgim az da olsa yeteneğim var ingilizce bölüm okumayı da isterim ve (Bu yılki EA sıranızı, geçen yılın TM-1 karşılığını bulmak için 0,70’e, geçen yılın TM-2 puan türünün karşılığını bulmak için 0,68 katsayısına, geçen yılın TM-3 sıralamasını bulmak için 0,62 katsayısına bölmeniz yeterli olacaktır.) bu haber de çok konuşuluyor çok tartışılıyor bu doğru olabilir mi eğer doğru ise sıralamam 120 binlere kadar yükseliyor.
İlginiz için teşekkür ederim bu arada inşallah sizlerin yardımı ile bu meseleden kurtulucam tekrardan teşekkürler -
@eşitbirağırlık inşallah. Rica ederim.
2016 da girdim en son o zaman bu kadar karmaşık değildi. Bana hiç bir şey ifade etmedi bu katsayılar Bu islam ekonomisi ve finans bölümünden kac tane var? Bu arada Sakarya Uni'de özel sektör konusunda fena değil. -
@onuktekin islam ekonomisi ve finans bölümünden kaç tane var bilmiyorum ama benim bildiğim hedeflediğim istanbul sabahattin zaim üniversitesi var ingilizce %75 burslu tutuyor
zaten üni tercih edersem önceliğim istanbul olacak ama olmazsa edirne,tekirdağ,kocaeli,sakarya,bursa,izmir bu illeri düşünüyorum -
@eşitbirağırlık Hayırlı olur inşallah