Çiçeği burnunda yeni mezun bir hakim adayının idari yargı hakimliği sınavı konusunda cevaplarınıza ihtiyacı var
-
Merhabalar
Her şeyden önce yeni başlık olarak açtım kural ihlalim varsa beni affedin
Ben bu sene Ankara Hukuktan mezun oldum. Hedefim okulun başlarından beri her zaman idari yargı hakimliği oldu. Mezun olmadan önce de bakıyordum ilanlara geçen sene sınav açılmamıştı. Bu sene açılma olasılığı yüksek ama kesin değil galiba.(en azından açılsa da tarihler belli değil)
Ben bu forumu internette sınavla ilgili araştırma yaparken keşfettim. Hemen hemen her konuya baktım,okudum. Çoğu kişi bir umut diyerek açılmasa da çalışmalara başlamış.Benim en son sınavım temmuzda açıklandı(mezun oluşum). Finaller ağır olduğu ve senenin yorgunluğu da olduğu için şimdilik tatil kararı aldım .
Ayrıca Kitapları alırım sınav da açılmaz kitaplar elde kalır korkum da var.(ilan gelse ertesi gün alacağım hemen o dereceyim ama ilan yarın da olabilir ay sonu veya başka zaman da...)Kendimi bir özetle böyle açıkladıktan sonra 2 sorum olacak:
- İdari yargı hakimlik sınavı Açılmasa da ben de bir umut deyip çalışmalara başlayayım mı bir şekilde ? Çünkü sağlam bir çalışma gerektiriyor. Öyle kısaca bitecek bir olay değil. Ama diğer uçta işte açılmama riski de var?
- Diyelim ki başladım. Ama bazı konularda gördüm (mesela 4 ay önce) Güncel basım olmayanlar var.Kitaplar olarak yeni basımlar ilandan sonra mı çıkar? 2016 dan kitap var piyasada ,kimileri ise 2017 .
Çiçeği burnunda yeni mezun bir hukukçu olarak tecrübelerinizden yararlanmak isterim.
Şimdden sınavlarda da herkese başarılar.
-
@sbnlbnt hocam özel hukuk alanından çalışmaya başlayın. Kamu hukuku kısmını biraz ileri ki bir sürece bırakın. Bir yandan da açık öğretim iktisat kitapları temin edip iktisat çalışın akabinde zaten kitaplar güncellenecektir. Bu süreç belirsizliklerle dolu ama sınav ihtimali olduğunda zaten buradan bilgilendiriyoruz. Gözünüz forumda olsun diğer taraftan adli hakimlik gelme ihtimali kesine gibi
-
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Konuda eksik belirtmişim
Adli hakimlik neredeyse hiç düşünmüyorum çünkü üniversitede de kamu hukukuna ayrı bir ilgim vardı ve mesela İdari Yargı dersim 98 di. Özel hukuklarda hep zorlandım ilgim de pek yoktu.
Bu zorlu süreçte de çalışmanın bir gücü zevk almak. Özel hukukta hayalim hiç yok
Ama idari yargı tek hedef. Sevdğim için ona asılamak istiyorum ama korkuyorum da elimde patlarsa diyeYazdığınızı doru anlasıysam eğer Sizin mesajınıza göre beklemeye devam mı etmeliyim?
Çünkü özel hukuk alanını hiç düşünmüyorum. -
@sbnlbnt sınav hazırlığına başlayın bence borçlar hukuku, medeni hukuk, ceza genel idari hakimlik sınavında malumunuz soruluyor bunlarda değişiklik yok ayrıca vergi hukuku, maliye ve iktisatta da değişiklik yok. Anayasa idare ve idari yargı hukuku için ise değişiklikler devam ediyor bu yüzden bekletin.
-
@sbnlbnt, içinde söyledi: Çiçeği burnunda yeni mezun bir hakim adayının idari yargı hakimliği sınavı konusunda cevaplarınıza ihtiyacı var
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Konuda eksik belirtmişim
Adli hakimlik neredeyse hiç düşünmüyorum çünkü üniversitede de kamu hukukuna ayrı bir ilgim vardı ve mesela İdari Yargı dersim 98 di. Özel hukuklarda hep zorlandım ilgim de pek yoktu.
Bu zorlu süreçte de çalışmanın bir gücü zevk almak. Özel hukukta hayalim hiç yok
Ama idari yargı tek hedef. Sevdğim için ona asılamak istiyorum ama korkuyorum da elimde patlarsa diyeYazdığınızı doru anlasıysam eğer Sizin mesajınıza göre beklemeye devam mı etmeliyim?
Çünkü özel hukuk alanını hiç düşünmüyorum.Ben olaya kamu idari. Özel-adli gözlüğüyle bakmışım
Kastettiğiniz galiba Borçlar-Medeni Hukuktu ?
-
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Yol haritamı çizerken tavsiyenize uyacağım.
Kitaplarımı belirlemiştim zaten farklı farklı hocaların(tavsiyelere göre hazırladığım) kaynaklar vardı. Onlardan özel hukuk olanları alıp bir yerden başlayacağım.
Gözlerim hem ilanda hem de forumda olacak
Çok teşekkü ederim tekrardan @aliveli hocam