Merhabalar
Her şeyden önce yeni başlık olarak açtım kural ihlalim varsa beni affedin
Ben bu sene Ankara Hukuktan mezun oldum. Hedefim okulun başlarından beri her zaman idari yargı hakimliği oldu. Mezun olmadan önce de bakıyordum ilanlara geçen sene sınav açılmamıştı. Bu sene açılma olasılığı yüksek ama kesin değil galiba.(en azından açılsa da tarihler belli değil)
Ben bu forumu internette sınavla ilgili araştırma yaparken keşfettim. Hemen hemen her konuya baktım,okudum. Çoğu kişi bir umut diyerek açılmasa da çalışmalara başlamış.
Benim en son sınavım temmuzda açıklandı(mezun oluşum). Finaller ağır olduğu ve senenin yorgunluğu da olduğu için şimdilik tatil kararı aldım .
Ayrıca Kitapları alırım sınav da açılmaz kitaplar elde kalır korkum da var.(ilan gelse ertesi gün alacağım hemen o dereceyim ama ilan yarın da olabilir ay sonu veya başka zaman da...)
Kendimi bir özetle böyle açıkladıktan sonra 2 sorum olacak:
- İdari yargı hakimlik sınavı Açılmasa da ben de bir umut deyip çalışmalara başlayayım mı bir şekilde ? Çünkü sağlam bir çalışma gerektiriyor. Öyle kısaca bitecek bir olay değil. Ama diğer uçta işte açılmama riski de var?
- Diyelim ki başladım. Ama bazı konularda gördüm (mesela 4 ay önce) Güncel basım olmayanlar var.Kitaplar olarak yeni basımlar ilandan sonra mı çıkar? 2016 dan kitap var piyasada ,kimileri ise 2017 .
Çiçeği burnunda yeni mezun bir hukukçu olarak tecrübelerinizden yararlanmak isterim.
Şimdden sınavlarda da herkese başarılar.