TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. sikilaccisamatha
    S
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 279
    • En İyi 83
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

sikilaccisamatha

@sikilaccisamatha

146
    İtibar
    1373
    Profil Görüntülemeleri
    279
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

sikilaccisamatha Takip etme Takip Et

sikilaccisamatha tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

@city-of-justice, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

@kemankeşş Dikkat edersen Özelleştirme Yüksek Kurulu Başkanı değil Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na Başkan olarak atanmış. Yani "Özelleştirme Yüksek Kurulu" yok artık.
      https://www.google.com/amp/m.finansgundem.com/amp/haber/ozellestirme-idaresi-baskanligina-atama/1391394

Soruda zaten 2577 sayili kanuna gore diyo ve bu kanun hala mevzuat.gov tr de bulunan haliyle ozellestirme yuksek kurulu kararlarinin ivedi yargilama usulune tabi olduğunu yaziyo

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      S
      sikilaccisamatha
    • RE: İdari hakimlik sınavı mülakat süreci

Arkadaşlar duyum falan degil ama nedense ben bugun açıklanacağını düşünüyorum, ilk defa bugun boyle hissettim.

S
      sikilaccisamatha

@Gugukcu kardes. @çıkmadıkcandan arkadaşımız da sonuçta mulakatin açıklanmasını bekleyen bir aday. Bu süreçte aldığı bir "duyumu" bizimle paylaşmış. Hic kimse duyum paylasmasa aylarca pgm nin sitesini yenileyip dururduk. Lütfen bu tarz duyumlari iyiniyetiyle paylasan arkadaşları üzmeyelim.

S
      sikilaccisamatha

Ruyamda aciklandigini gördüm ilk defa

S
      sikilaccisamatha

@ahmetozcelik35, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

@sikilaccisamatha her iki açıdan da doğru oluyor hocam. bekleyip, duruma göre hareket edeceğiz.

Adam hakem kararlarinin iptaline karsi istinafa gidemeyeceğini görmemiş de iptal edilir ile edilebilir arasindaki farka takilmis

S
      sikilaccisamatha
    • RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı

@uruk-hai, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı

@sikilaccisamatha ciddiye alınacak bir şey yokmuş.

Keyfin bilir paşam

KPSS A içinde yayımlandı
      S
      sikilaccisamatha

Allahini seven üzerime duyum atsın 😔

S
      sikilaccisamatha
    • RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Mülakat Süreci

@mnurcan, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Mülakat Süreci

Arkadaşlar kuruma giderken resmi giyinmek mi gerekir yoksa kot gömlek olur mu

Reami giyinmeyin yanlsi anlasilir. Havalar da sicak zatrn sort tisort giyi 👍

KPSS A içinde yayımlandı
      S
      sikilaccisamatha

@city-of-justice, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

2 soru bariz iptal edilmelidir. İvedi yargılama sorusu ve amaçsal yorum denilen soru. Başka da soru iptali görmüyorum. Mevzuatlar çok açık ve net. Soru iptalleri başvurusunda mevzuatı ve değişiklikleri ek yaparsak mecburen iptal edecekler zaten.

Allah aşkına ivedi yargilama ile alakali kanuna hic baktiniz mi? Açıkça hangi konularin ivedi yargilamaya tabi oldugu yaziyor. Bunun disinda merkezi sinavlar icin ayri bir başlık açılmış insan biraz mantikli konusur ya kanun ortada

S
      sikilaccisamatha
    • RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı

@uruk-hai, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı

@sikilaccisamatha hocam nereden aldınız bu duyumu daha mahkeme kararını bile vermedi

Karar aciklanmis ancak uyapa girilmemis henuz benim aldigi duyum sayistaydaki arkadaslardan

KPSS A içinde yayımlandı
      S
      sikilaccisamatha

sikilaccisamatha tarafından gönderilen son iletiler

@geliruzmani2013, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

@sikilaccisamatha yönetmelik de düzeltme yapmamislar daha zaten soruyu 213 sayılı Kanuna göre sormuslar

Sorunun kanuna gore sorulmasi yonetmeligin dikkate alinmamasi anlamini tasimaz zira yonetmelik bahsi gecen konunum uygulamasini gosterir.

S
      sikilaccisamatha

@SAkmazlar, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

@geliruzmani2013 kanuna göre de indirim talebinde bulunma diye bir şey yok uzlaşmanın vaki olması durumlarında, doğrudan indirilir yazıyor.

Aynen bende simavda 7194 sayili kanunda yapilan degisikligi bilmeme ragmen o indirimin talep yoluyla degil sartlarin saglandigi takdirde dogrudan yapildigini dusunerek isaretledim

S
      sikilaccisamatha

Tarhiyat öncesi uzlasma yonetmeligi md 17 de : mukellefler bu yonetmelik uyarınca, üzerinde uzlaşılan ceza hakkında kanunun 376 maddesi hükümlerinin kendilerine uygulanmasını talep edemezler

S
      sikilaccisamatha

@sikilaccisamatha 82.7 sıralama 402 ve uzlaşma sorusundan bende kaybettim facede bir çocuğun neleri benim netlerim ile ayni yalnız idari yargı testi benden bir net düşük ve sıralaması 618 yani bir soru ile aramızda 216 kişi var uzlaşmaya dava acicam ve açacak arkadaşlar ile bir konuşmamız lazim

Bu konuda konusabiliriz bende ham puan olarak 300. Kisinin netleriyle kiyasladigimda 0.375 ham puan ile liste dışı kaldım

S
      sikilaccisamatha

@sikilaccisamatha 20 29 27 benimde

Puan ve siralama kac?

S
      sikilaccisamatha

@sikilaccisamatha, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

21/27/29 ile 82.1 puan siralama 472 ama uzlasma sorusundan dolayi listeye giremediğimi düşünüyorum

20/27/29

S
      sikilaccisamatha

21/27/29 ile 82.1 puan siralama 472 ama uzlasma sorusundan dolayi listeye giremediğimi düşünüyorum

S
      sikilaccisamatha
    • RE: 2020 Vergi Müfettiş Yardımcısı Sınavı

Arkadaşlar gecen sene goreve başlayan VDK Başkanı 2 yıl alım olmayacağını söyledi. Şuan VDK nın baştan aşağı yeniden yapılanması söz konusu. Gece gündüz bununla ilgileniliyor. Siz dersi bırakmayın tabi ama umut tacirlerine de prim vermeyin.

İİBF içinde yayımlandı
      S
      sikilaccisamatha

Konuyu acmaya korkuyorum ama:) Medeni Hukuktaki tanıma sorusu neden iptal olabilir arkadaşlar?

S
      sikilaccisamatha

@lawyer77, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

@sikilaccisamatha Mesela hangisi 1982 Anayasına göre Bilgi Edinebilmeden yararlanabilecek kişilerdendir denildiğinde “herkes” demekle

Bilgi Edinme Kanununa göre kimler yararlanabilir denildiğinde “vatandaş+karşılıklılık şartıyla ikamet eden yabancı” demek arasındaki farktır

Soru hangi mevzuata göre sorulduğu kesince yazıyorsa cevap o mevzuattadır. Eğer mevzuat ismi verlmemişse ÖYK yok diyen arkadaşlar haklı. Ama denilmişse (ki ben öyle hatırlıyorum) Öyk bariz bir şekilde yazıyor arkadaşlar

Aynen öyle hocam. Ayrica HMK sorusunda eger kesin iptal edilir deseydi secenekte amenna o da yanlis olurdu. Kanunda iptal edilebilir demis. Secenekte de bu olursa iptal edilir demesi yanlis bi ifade degilki

S
      sikilaccisamatha