2018 DGUY İstatistik - Mühendislik
-
istatistik denkliği ile hem 1.gruba hem 3.gruba başvurabiliyor muyuz bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi
-
Arkadaşlar bu grup neden sessiz istatistikciler bu kadar az mı
- topic:timeago_later,8 gün
-
Zannımca başvuran 70 puan üstü herkesi aldılar. 206 kişi sıralamaya girmiş, taban puan 70.xxx
-
@kronikaday görünen o hocam. Başvuru sayısının sınava çağrılan sayıda olmayacağı aşikardı!
-
arkadaşlar sınav hakkında herhangi bir detay yok. Nasıl çalışmayı düşünüyor sunuz istatistik alana?
-
@kronikaday 206 kişinin başvuru yaptıgını nerden bılıyosunuz? Listede 3.grup sınava girecek 493 aday ismi var.
- topic:timeago_later,8 gün
-
Sormak istediğim bir şey var, sınavda soru dağılımı nasıldı 70 alan 2 ingilizce 2 tarih ...? tam hatırlayamıyorum soru dağılımını, bir de her soru eşit puan mı ?
-
Arkadaşlar mühendisler burda mı?
-
@ist2015 istatistik için srou dağılımını yazabilecek birisi var mı?
-
@rmazandavulcusu
burdayız bekliyoruz hocam -
@kortex ve @rmazandavulcusu mühendislik soru dagılımı nasıldı?
-
@ist2015 soru dağılımını tam hatırlayamıyorum hocam ama soruların tamamına yakını bilgisayar mühendisliği alanından geldi. Elektrik elektronik mühendisliğinden arkadaşlar zorlanmış olabilir.
-
@ist2015 74 istatistik 2 ingilizce gerisi gk gy olarak hatırlıyorum
-
@ist2015
yaklaşık olarak
15 matematik
15 tane tarih - anayasa karışık
70 alan sorusu - java, sql vs. -
yok herkes yapıp çıkamaz.sınav çok zor değildi ama kolayda değildi.ben 65 75 arası bişey bekliyorum.emin olduklarım 65 tane.eğer o barajda kalırsam çok üzülücem.bende çok merak ediyorum bu baraj işini naparlar diye.çünkü o sınavda 50 kişinin 70 alması mümkün değil.bilgsyr ve yazılım mühendisleri önde gelir ama yinede teorik soruda çok vardı.şöyle söyleyeyim.2015 te 140 alıma 2500 kişi katılmıştı ve toplam geçen 150 falandı.ve o sınavda 50 soru vardı ve çağrılan bi şehrin taban puan 71 di. (nasıl oluyorsa?) o sınava bende girdim.bişe bilmiyodum o zman.salladım çıktım.şimdi 2500 değil 200 kişi girdi ve yine millet çıktı gitti.acaba sonuç ne olur bakcaz artık
-
@salihys hocam sizin bu meslek hakkında bilginiz var mı?
-
@rmazandavulcusu bilişim uzmanlığı mı?
-
@rmazandavulcusu 30 veri tabanı ve network, 20 unix, 20 java, 2 tane ingilizce gerisi matematik tarih genelkültür
-
@salihys Mühendis olarak kuruma alınan DGUY mesleğinden bahsediyorum hocam. Bir bilginiz var mı? İİBF mezunları için bilgi bulabilecekleri yerler var ama mühendisler için bişey bulamadım.
-
@rmazandavulcusu dışkapıda GİB in bilgi işlem binası var. konya yolu ile etlik cdnin kesiştiği yerde. GİB yıllardır bilg müh alıyor ama GUY olarak aldığı için mühendisten düşük maaş aldığından dolayı bir süre çalışan kurumu bırakıyor. Yani burayı devlete girişte basamak olarak kullanıyorlar. GİB artık bu tür personeli elinde tutmak için ya onlara DGUY kadrosu verecek ya da DGUY olarak alacak. zira sınava GUY olarak çalışanlardan da giren oldu.
Uzun zamandır özel firmaya iş yaptıran kurum artık kendi personeli ile işleri yürütmek istiyor. bunun için de iyi şartlarda iyi personel almak istiyor. dolayısı ile mülakatın yazılı kadar kolay geçeceğini sanmıyorum.