2017 Kaymakamlık Sınavı
-
arkadaşlar başket kariyeri aradım martın ilk haftası kaymakamlık kursumuz başlıyor dediler ve kurs açma gerekçeleride 2017 içinde sınav beklemeleriymiş ama net bir tarih duyumları yokmuş... 4t akademide şubat 4 kurs başlıyor duyumumuz nisan sonu gibi ilan demişti.. kayamakam adayları şube müdürlüğü ise herhangi bir çalışmamız bulunmamaktadır diye cevap verdiler..... benden bu kadar:) artık NASİP deyip bekleyecez dostlar
-
@Ömermuhtar :))eyvallah hocam, facebook gruplarından birinde de bir grup arkadaş ısrarla nisan diyor duyduk kesin bilgi hazırlığınızı yapın vesaire diyor, hocam bence hazirana kalmaz hatta mayısın son haftasına da kalmaz gibi
-
@mehmetsy kardeşim cansın eyvallah.. inşallah hayırlı zamanda hayırlı bir şekilde hayırlı sonuçlar alırız...
-
Arkadaşlar bir önceki sınav ilk sınavımdı 1100 lerdeydi sıralamam,inşallah bu sefer daha iyi çalışacaz.Ama çalışacak arkadaşlara düşünce.657 den çalışmayın yeterli değilmiş onu gördüm ve benim gibi iktisat öğrencileri varsa İnsan haklarına çok iyi çalışsın sadece bir soruyu yapabildim:d.İnşallah gelir de bu sefer bize nasip olur
-
@miltonfriedman Hocam sizin en azından iktisat tamam bende o da sıkıntı, sbf mezunuyum ama fakültede sıfır iktisat gördük
-
@mehmetsy 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
@galaksi Nohutçu'nun tüm bilgileri yanlış değil ama eksiklikler var kanunlarla tamamlamaya çalışacağız inşallah
Bana kanunname kitabı yeterli geldi arkadaşlar kamu hukukundaki tüm soruları içeriyordu. Diğer kamp kitabı vakti olmayanlar için acele hazırlanmış bir kitap sanırım. Kanunname + kanun okuma bu alanlarda eksiksik çıkartır sizi. İdari hakimlik sınavında da idare hukuku ve idari yargı kısımlarının hepsini yapmama yardımcı oldu. Diğer kitapları hiç denemedi kıyaslama yapamam ama kanunnamenin hakkını vermek istedim.
-
@miltonfriedman Hocam sizin en azından iktisat tamam bende o da sıkıntı, sbf mezunuyum ama fakültede sıfır iktisat gördük
Bende dahil herkes sınavdan önce Yüksel Bilgili yeterli zaten kolay oluyor diye düşündü. Ama Yüksel Bilgili yetersiz kaldı fikrindeyim tekrar hazırlanacak olursam Erdal Ünsaldan çalışmayı düşünüyorum ufak bi tavsiye olsun.
-
@Ömermuhtar :))eyvallah hocam, facebook gruplarından birinde de bir grup arkadaş ısrarla nisan diyor duyduk kesin bilgi hazırlığınızı yapın vesaire diyor, hocam bence hazirana kalmaz hatta mayısın son haftasına da kalmaz gibi
Tamamen kişisel fikrim bence hazirana kalabilir. Zira bizim mülakatlar mart gibi olursa nisan ayı gündemi referandum biliyorsunuz nisana yetişir mi diye düşününce mantıklı gelmiyor.
-
@hadibakalim Hocam iktisat da tek kaynak yetersiz olur gibi. Bir de bakanlık sınav açacak olursa yani ihtiyaç olursa referandumu pek dikkate almayabilir, benim şahsi görüşüm nisan sonu sınav olabilir.
-
Tarihinde hiç mülakattan 1 ay sonra falan sınav geldiği olmuş mu ? Çok emin konuşmayalım. Yeter ki 2017 de alım olsun..
-
@davidricardo 2014 kaymakamlık mülakatı bitti tam 4 hafta sonra ilan geldi benim bildiğim bu kesin olarak başka var mı bilmiyorum..
-
@davidricardo Hocam olağanüstü bir dönem olduğu için her şey olabilir bence
-
@mehmetsy @Ömer-Muhtar O zaman sıkı durma zamanı. Ben de yaza kalacağını düşünüyorum sınavın. Hayırlısıyla gelirse ilan.
-
@davidricardo nasipte varsa uçmak engel değil balık olmak.... Hayırlısı bakalım Görelim Mevla neyler neylerse güzel eyler.
-
2014 mülakatı merkez göçün mülakatına başlamasından birkaç gün önce açıklanmıştı diye hatırlıyom.2015 sınavının gelmesine çok şaşırmıştım o zaman.
-
Arkadaşlar kaymakamlık 4t ankara kursu hakkında tavsiye verebilir misiniz?
-
@hadibakalim kanunname de yeterli olabilir. Evet bu sinavdaki bütün sorular orada vardı.
Amma bence risk almamak gerekir.
Idare hukukunda orada olmayan bilgiler de var. Ve çokça.
Oralardan gelirse soru kaçar. Bence idare hukuku tercih edilmelidir.
Saygılar. -
Merhabalar Arkadaşlar.Kaynak ve içerik olarak detaylı bir tarama yapma imkanım oldu özellikle Türkiye Ekonomisi için;
Yasin Çoban Türkiye Ekonomisi Konu yönünden yeterli olacaktır diye düşünüyorum bir kez daha net şekilde.Yanına ek olarak soru-çözüm olarak da
Yüksel Bilgili Çıkmış Sorular
Ceteris Paribus
Themis Çalışma Soruları
Zeynel Dinler Çıkmış Sorular
Okuma olarak da Mahfi Eğilmez makaleler,TÜİK verileri.. -
@John-Rawls Hocam bende Yasin Çoban'ın yetersiz olduğunu düşündüğümü belirtmek isterim, Themis'in Türkiye Ekonomisini inceledim biraz, 40 kez üstüne basa basa Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası diyor ordan tam onay verdim
-
@nzmkymkm Hocam dersane hakkında bilgim yok ama iktisat alanında kendine güveniyorsan bence dersanesiz de olur