Aklınıza takılacak soruları teker teker açıklayayım.Dersle ilgili başlayalım normal konunuzu çalışın kendinizi karşı tarafa tane tane ifade edebiliyormusunuz önemli olan o,kendinizi tanıtın öyle harıl harıl yardirmayin güncel konularida şöyle iki okuyun zarar gelmez.Simdiden söyleyim soruları bilip bilmemenizin pek bir önemi yok.Digeri olan giyim kuşam yok şunu giyimmi yok bunu giysem sorun olurmu demeyin.Klasik olan lacivert ve siyah takım içine bordo kravat varsa olur yoksada ne varsa giyin öyle problem olmaz.Gelelim bıyığa sakala biyiginizin olması problem yaratmaz.Kurum sizi yapılacagin gün sabah 8.30da kapıya diker siraniza bakarsiniz zaten mazbahane gibi 3 komisyon ilk 30 öbür binaya der diğerleri bekleme salonuna der.5 er 5 er yukarı çıkarsıniz.yukari çıktınızda 5 koltuk bir memur,1.5 saka su plastik bardaklar sizi bekler.Sirayla içeri girersiniz telefon sokmazlar.Kimliginizi yanıniza alın unutmayın!!!Kapı zili gibi bir zil çalar kapıyı tiklatip içeri girersiniz ışte mesafe olur aranızda ondan tedirgin olmayın 3 kisi olur karşınızda yani o heyecanla nefesini hissedersin.Iste anan aşağı baban yukarı konuşursun edersin çeker kapıyı çıkarsın.Oyle yok sağ ayaklami gireyim yok sol gözümlemi bakayım konularina girmeyin rahat olun gerisi gelir.Kapidan çıkınca bir ohhh diyorsunuz için sonrası nasibiniz varsa olur.Allah şimdiden emeği,puanı,sabrı,hakedene hayırlısı ile nasip etsin şimdiden hayırlı olsun herkes için.
miltonfriedman
@miltonfriedman
miltonfriedman tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
Arkadaşlar inşallah mülakat sonuçları bu hafta içi açıklanacak aldığım duyum bu yönde.Priss üstadı takip ederim bir söylediği varsa doğrudur.3 kez girdiğim bu kurumun mülakatına inşallah en çok hakedenin,en çok ihtiyacı olanın,en çok emek ve alınteri dökenin kazanması dileğiyle inşallah hepimiz için hayırlısı olur.Şimdiden söyleyim çok fazla bekleyip iyice kendinizi strese sokmayın sonuç Allah korusun istediğiniz gibi olmazsa istenmeyen durumla karşılasmayın.Bırakın hayatınızı yaşayın emeginizi ve mücadelenizi eksiltmeyin kayanın altındaki karıncaya rızkını veren Allah bizimde rızkımızı vermiştir.
-
RE: 2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
Arkadaşlar sınava düzenli tekrarla,günlük konulara iyi bakarsaniz başarılı olursunuz.Muhasebeyi özellikle mali analiz ve hesap tablosunu iyi çalışın.Iktisat için ise uluslararasi ve para bankaya iyi bakın.Maliye için tvs ve vergi hukuku kısmına iyi çalışın.Hukuk için hepsini iyi çalışın.Sinav net bilgi sınavı ve dikkat sınavı.Bilgileri net olarak bilen arkadaşlarin kazanacağı sınav olacaktir.Mulakat kısmına ise yapacak birşey yok sizden daha düşük puanlı ve mulakati kötü geçen arkadaşlar kazanabilir.Onlarıda Yüce mevlama havale edecez elden birşey gelmiyor ama sınavı dediğim gibi yaparsanız sınavda başarılı olursunuz.
-
Arkadaşlar sakin olun toydu,toygundu,vezir,sadrazam işlerini geçin benim 3. Guy mülakatım olacak referansımda sağlamdı hatta şu anda yazdığım referansım kurumda daha iyi yerlere yükseldi ona rağmen olmadı.Ilk mülakatı olan veya 20. Mülakatı olan arkadaşlar herşeyiniz eşit ve nasip işi sen ne kadar ararsan ara bul siyasi bul,bürokrat bul bir yerde olmayacağı varsa olmuyor.Namusum serefim üzerine gözlerimle gördüm referansı olmayan bi dünya giren insanda gördüm ilk mülakatında olup.Benim gibi ordan elenen burdan elenen insanda gördüm.Birbirinizi hor görmeyin yada moralinizi bozmayın.Hepimiz bu yolun yolcusuyuz.Çok güzel bir sözle kapatayım ÇOK İSTESENDE İNADIN OLMAZ TAKDİRDEN ÖTE MURADIN OLMAZ.
-
@priss Dostum hata sende ne güzel işin var gücün var,ayın 15 dedinmi maaşını alıyorsun.Seni tanımasamda kurulu bir düzenin bir çevren vardır ne diye ağrısız başını ağrıtıp onu bunu dinliyorsun ki bizim toplumda iyilik falan yapilmaz.Evlimisin bilmiyorum git çoluğunla çocuğunla otur bekarsan git arkadaşlarinla takıl gez toz ne uğraşacan onunla bununla vallaha değmez.
-
@Manifalitikoos Hocam mülakata yönelik öyle bilgi çalışması yok.Ayrıca bu kadar telaşlanacak bir durumda yok o kitapmı bu kitapmı diye.Tek yapman gereken normal çalıştıgın konuları cümleye dökebiliyormusun karşı tarafa bunu anlayacağı şekilde tane tane aktarabiliyormusun.Bazi arkadaşlarada bakıyorum herkes bir telaş içinde yani sana adam farksızlık egrisi nedir dediğinde anlayabilecegi şekilde anlatamıyorsan bütün iktisatı bil bir işe yaramaz ayrıca soruları çok iyi bilip bilmemenin bir önemide yok ben 2 mülakatta hepsini bildim elendim hiç soru bilemeyen arkadaşım girdi mesela.Rahat olun öyle harıl harıl girismeyin bu işlere o kitapmı bu kitapmı diye normal konuna bak kendini ifade edebiliyormusun önemli olan o.Güncelde sorabilirler bana merkez bankası günümüzde hangi politikayı uyguluyor neden uyguluyor demişti açıkladım almadılar:)))
-
RE: Geceye Bir Şarkı Bırak
https://m.youtube.com/watch?v=Kxq4wiPxql0
Fazla derinlere dalmayın çıkamazsınız...
-
RE: 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
EN SON YAPILAN KAYMAKAMLIK SINAV SORULARI
TARİH- İstanbul Hükümeti ile Temsil Heyeti/TBMM görüşmeleri (Cevap: Amasya - Bilecik Görüşmeleri)
- Kars Antlaşmasında SSCB'nin hangi devletler adına imza attığı sorusu (Cevap: Gürcistan - Ermenistan - Azerbaycan)
- Atatürk dönemine açılan yükseköğretim kurumları
ANAYASA HUKUKU - Milletvekilliğinin düşürülmesi
- MGK toplantılarının gündeminde Cumhurbaşkanına görüş bildirenler (Cevap Başbakan - Genelkurmay Başkanı)
- Yüce Divan ile ilgili soru (Cevap: Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı)
- Somut Norm Denetimi ile ilgili soru (Cevap: 5 ay - 10 yıl)
- Madde 126 (Cevap: coğrafya durumuna - ekonomik şartlara - kamu hizmetlerinin gereklerine göre- diğer kademeli bölümlere)
İDARE HUKUKU- T.C. İDARİ TEŞKİLAT-MAHALLİ İDARELER - Stratejik plan sorusu (Cevap: 50.000 - 6 ay)
- İdari sözleşme sorusu (Cevap: Mali iltizam sözleşmesi)
- 3 sayılı cetvel sorusu
- DMK'deki ilke sorusu (Cevap: Kariyer)
- Kademe ilerlemesi disiplin cezası sorusu (Cevap: yazılı tebliğden itibaren - 7 gün- Yüksek Disiplin Kurulu)
- Bakanlıklardan birinin diğerinin yerine memur ataması sorusu (Cevap: Ağır ve Bariz Yetki Tecavüzü - Yokluk)
- Kamu hizmeti ilkeleriyle ilgili soru (Cevap: Değişkenlik)
- İhtiyar heyeti sorusu (Cevap: 6 ay - 25 yaş)
- İl özel idaresi sorusu (Cevap: Hizmetin ivediliği - İl özel idaresinin mali durumu)
- Yargı kolunu(yargı düzeni) sorusu (Cevap: Adli yargı)
11)Köy kanunuyla ilgili soru (Cevap: 20.000) - Yetki devrinde atlayarak devir yapma sorusu (Cevap: Şekil)
- İdarenin işlemlerinin yargısal denetimi ile ilgili soru (Cevap: Hukukilik - Yerindelik)
- Özel teşebbüslerin devlet mülkiyetine geçirilmesi sorusu ( Cevap: Devletleştirme)
- Olağanüstü dönemlerde taşınır mal edinme sorusu (Cevap: İstimval)
- Ölen memurla ilgili soru (Cevap: Şart işlem - konu unsuru)
- İdarenin özel kişiye danışmadan işlem yapmasıyla ilgili soru (Cevap: İdarenin tek taraflı üstünlüğü ve ayrıcalığı)
İNSAN HAKLARI - Savaş zamanı ile ilgili olan hukuk (Cevap: İnsancıl Hukuk)
- Ulusal insan hakları kurumları nasıl olmalı gibisinden bir soru vardı (Cevap: Paris Prensipleri)
- İnsan hakları kurulu sorusu (11 - Bakanlar Kurulu)
- AİHM'de Devletlerarası başvurulara bakan sorusu (Cevap: Daire)
SOSYO-EKONOMİK YAPI - AET ile ilgili soru (Cevap: Ankara Anlaşması - 1963)
- 2001 yılındaki program (Cevap: Güçlü Ekonomiye Geçiş Programı)
- 1929 buhranı ile ilgili soru (Cevap: Dış ticaret-açıkları )
4 1927 sanayi sayımı sınai sektörü ile ilgili soru - Tarım Reformu Projesi ile ilgili soru (Cevap:Doğrudan Gelir Desteği)
İKTİSAT - LM eğrisinin eğimiyle ilgili soru (Cevap: Para talebinin faiz esnekliği - Para talebinin gelir esnekliği)
- Marjinal ikame oranı sorusu (Cevap: 1/3)
- Reel Döviz kurunu hesaplamayla ilgisi soru (Cevap: Zımni Deflatör)
- Harcama türü sorusu (Cevap: Cari harcama)
- Hesap sorusu (Cevap: Sermaye hesabı)
- malların esneklikleriyle ilgili soru
-
RE: 2016 Aralık GUY Sınavı
Selamın aleyküm arkadaşlar.Evet şu anda bir belirsizlik söz konusu,belirsizlik söz konusu olmadığında da yazılı sınavı geçsen dahi amcan dayın var mı diye bakıyorlar.memlekette her şey bir belirsizlik söz konusu inşallah gelir deyip bekliyoruz.Gelse de haketmeyenin kazandığı,hakedenin kazanmadığı bir sınav olacak.Rızkınıza yazıldıysa hakeden arkadaşlar ancak öyle kazanırsınız.İşsizlik zor bende bir işsizim Allahıma çok şükür yiyecek ekmeğim suyum var,Allah olmayanlara yardım etsin ama bu kadar bu içine tükürdüğümün arkasını bekleyip strese girip psikolojik olarak kendinizi heder etmeyin.Heder etmenizin nedeni de belirsizlikten kurtulmak kiminiz evlenmeyi düşünüyor,kiminiz anamızın babamızın üstüne artık yük olmak istemiyor ama elden bir şey gelmiyor.Bu belirsizliklerden benimde canım yandı işsizim diye terkedildim.(Ama iyi ki olmamış ben hayır olarak görüyordum bir şermiş Allahıma bin şükür olsun).Hayatta aileniz dışında gerisi hikaye.Sonuçta hepimizin rızkı burada olmayabilir.Başka rızık kapılarını kovalayacaz.RIZIK ALLAH'TANDIR.Paretodan bilgi almaya çalışan arkadaşlar pareto bizzat samimi dostumdur bilgileri var ama oda birşeyler kesinleşmeden bilgi vermek istemiyor insanların ümidini kırmak istemiyor.Hadi Allah'a emanet olun hayatta hiçbir şey sizden,sağlınızdan,ailenizden önemli değil.
-
Selamın Aleyküm arkadaşlar çok şükür bu kez Allahım bize hayırlısı ile ekmek kapısı nasip etti.Sizden tek ricam vazgeçmeyin bir gün mutlaka olacaktır Allahım sizin için en hayırlısını en helalini nasip edecektir.Evet bu yolda maddi manevi birşeyler kahvediyoruz.Etrafınıza baktinizda kimi arkadaşınız evlenmiş yuvasını kurmuş,kimi düzenini otutturmuş,kimi evini barkını almış vs vs. bunların hepsini gördükçe sizlerde manevi anlamda yoruluyorsunuz ama kadere iman varsa kederde vardır.Ben bu yola 2014 kasım ayında girdim girdikten sonra saçlarım beyazladı,döküldü(Yaşım 26 bu arada) ama iyiki bu yola girmisim hayatımdaki sahte dostluklari,sahte sevgiyi,yalan ilişkileri gördüm.Bu süreçte öyle bir dostluklar edindimki ömürlük hepsi benim için iyiki girmişim kaç defa mülakattan elendim sabrettim,şükrettim,mücadele ettim ama asla vazgeçmedim.Kaybeden arkadaşlarım asla vazgeçmeyin mücadelenizi verin Rabbim yanınizda olacaktır ve en sonunda sizin için en hayırlısını verecektir,kazanan kardeşlerim sizin içinde bu saatten sonra hayırlı helaliyle kazançlar olsun.(İMAN İKİ KISIMDIR YARISI SABIR YARISI ŞÜKÜRDÜR)
miltonfriedman tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Mülakat Kazananlar
@antimülakat Eyvallah dostum darısı diğer tüm emek veren kardeşlerime.
-
Evet şükür bizede sıra geldi perşembe günü Bismillah deyip başlayacaz.Çağrılan arkadaşlar şimdiden iş başarılar diliyorum,çağrılmayan kardeşlerim sizede sıranın bir an önce gelmesi dileği ile,daha önceden çağrılan arkadaşlar size bir sorum olacaktı o gün için yanımızda birşey götürmemiz gerekiyormu yoksa selamın aleyküm deyip kapıdan içeri giriyormuyuz?
-
Çağırılan arkadaşlar hadi hayırlısı hakkınızda,helaliyle kazanç olması dileğiyle.Herhalde İstanbul da ikametgah edenleri çağırmıslar bizleri ne zaman çağıracaklar ki acaba.Ulan Ankara memleketimsin ama işlerin yavaş,ne denizin var ne gezilecek yerin var birde bizi bekletiyorsun iyice tiksindim senden bi kurtuluyum senden dahada yaşamam senin olduğun yerde.
-
Arkadaşlar merhaba büyükşehirde ikamet edenler ve büyükşehirde çalışacak olanlar işleriniz uzun sürebilir mesela çalışcam yer İstanbul ikametgah ettiğim yer Ankara evrakları 2 hafta önce teslim etmiştim herhalde kurum evrakları daha teslim etmedi benim evraklarım Ankaraya bile gelmedi bide kütüğünüze kayıtlı yerede göndercekler yani şu süreçte benim gibi olanların işlemleri uzun sürebilir ama küçük yerlerde yaşayanların ve küçük illeri seçenlerin işlemleri daha hızlı olabilir.
-
Arkadaşlar evraklar neden geçiktiği ile ilgili sordum soruşturdum aldığım cevap şu oldu kurumun yetiştirmesi gereken işler varmış yeterlilik ve müdürlük sınavı gibi o yuzden dolayı gecikmiş sıkışık bir döneme gelmiş.
-
@mrs-keynes Zaten bende anlamıyorum dayılarla geçen muhabbeti:)) aynen kalpler bir olsun güzel kardeşim.
-
@mrs-keynes Hocam kendimi işe başlamadan emekli gibi hissediyorum:))Kahveye gittiğim zaman emekli dayıların 4. oluyorum dayılar bana yiğen işin ne zaman başlıyor dediği zaman ortağım amann ona ne var ipimde kuşağım ... dolanıyor diyor aç aç koz sinek diyip kaynatıyoruz.Güzel günler tabiki ama artık ekmeğe dürbünle bakar hale geldik:))
-
Arkadaşlar bu evrakların ne zaman isteneceği hakkında bir bilgisi olan yok mu ne zaman arasam hep bu hafta içi diyorlar:)) 4.haftaya girecez daha tık yok önceden 10 15 günde belli olan iş bu sefer uzadıkça uzadı.Mülakat desen aynı,ilan desen sıtkımızı sıyırdı bence bu guyu kazananların maaşı daha fazla olmalı.Kime sorsam bekle diyor ulan beklede neyi bekleyim işi olup işe gidememek adama daha bi tuhaf geliyor.