TYT 484.000 EA 493.000 SIRALAMA TERCİH ARALIĞI
-
Bu sıralamalar için tercih aralığı söyler misiniz? Lütfen yardımcı olun son gün. Lütfen.
-
Biri de bana 120 binlerde hangi hukuklar gelebilir dese süper olur burslu burssuz ?
-
@ktunahantukenmez TYT için bir şey dememiz çok zor kardeşim, çok karışık, bölüm seçersin onun değerlendirmesi bir ihtimal yapılır da sıralama vermek doğru olmaz, EA için de bizim yaptığımız bir çalışma vardı, ona göre eski sistemde yer alan 310 bin sıralama ile tercih edilmiş bir yere kadar gelebilir, 310 ile 400 bin aralığı ideal gibi geliyor, biliyorum geniş bir aralık ama karmaşanın farkındasındır. Yazıya göz attın mı bilmiyorum ona da bir göz at istersen.
-
@te_go_çı var olan sıralama 120 bindi değil mi? Eski sistemdeki 65-70 binden tercihe başlayabilirsin eğer ilk üç-beş tercihim çok umurumda değil dersen, gelir demiyorum ama denemeye değer, sonra zaten yavaş yavaş aşağı inerek yapacağın tercihlerde; tercih listene koyabileceğin üniversite sayısı az ve şu an inceleyebildiğim kadarıyla neredeyse hepsi ücretli, en fazla %25 indirimliler var. O havuzu kendin değerlendir derim, hukukları kılavuz içinden al ve ücretli olanlardan gitmek isteyebileceğin şehirleri ve üniversiteleri listele. Benim tek önerim olabilir, Ufuk ve Atılım üniversitelerini tercih etme.
-
Sanırım sadece TYT tercihi soruluyor o halde benim önerim tamamen 2 yıllık Sağlık bölümlerinde teknikerliği ve bir de sivil havacılık kabin memurluğu. Ataması yüksek, atanması kolay, 2 yıllık olarak okuduğuna değecek bölümler.
-
@agor Hocam teşekkür ederim yazdığınız için, tabloyu inceledim ama yine de size danışmak istedim.EA sıralamam 490k Geçen sene tm-1 339k tm-1 382k olan iki bölümden birisinin gelme ihtimali var mı ?
-
@ktunahantukenmez hocam çok geç açabildim forumu özür dilerim, tercihler bitti sanıyorum. Gelme ihtimali var idi, umarım tercih etmişsinizdir, zaten şu saatten sonra öğrenci yönelimlerine kaldı işimiz, hakkınızda hayırlısı olur inşallah.
-
Tercih ettim hocam,
Benim sıralamalar; Sözel 420k geldi benim Ea 493k
Sözelden 180 k da yazdım 230 k da yazdım
Ea da 190k 210k 250k 339k 382k ile kapatan bölümleri de yazdım.
Nedir yorumunuz? -
-
@ktunahantukenmez dediğim gibi öğrenci yönelimleri burada etkili olacak, sürprizler de olabilir ama sözel 230 k bir ihtimal, EA 250 k sanıyorum ki gelmez, 339 k bir ihtimal, 382 k gelme ihtimali daha yüksek. Az kaldı zaten, yakında hep birlikte göreceğiz.
-
@agor Eyvaallah hocam haberdar edeceğim
-
@ktunahantukenmez @Agor hocam merhaba. Geçen sene EA 232 k ile kapatan bölüm bu sene Ea 493 k olan bana geldi. Çok teşekkür ederim. Çalışmanızdaki iyimser senaryodan daha iyi geldi.
-
@ktunahantukenmez eşit ağırlıkçıların çoğu sözel sıralamam daha iyi düşüncesi ile sözel bölümlere yığılmış, gelmesine sevindim, olan sözelcilere oldu.