Dövmesi Olan Polis Olabilir Mi?
-
Dövmesi Olan Polis Olabilir Mi?
Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği bu konudaki sorulara çok net ve çok açık bir şekilde cevap vermektedir. Polis olmak isteyen adayların vücudunda herhangi bir dövme veya benzer uygulamalar olması durumunda aday polis olamaz. Vücudunuzun herhangi bir noktasında dövme olması durumunda aday polis olamaz. Adaylar dövmesi olmasına rağmen polis olmak için başvuruda bulunabilir. Fakat bu durumda sağlık kontrolünde fark edilmesi durumunda elenirler.
-
@Phoenix hocam peki mesleğe başladıktan sonra dövme yaptırılabiliyor mu?
-
valla benim arkadaşım hatay çevikte polis sol omzunda dövme var ama atanmadan önce mi sonra mı yapıldı bilmiyorum .
-
@hgrotius merakımdan sordum bu soruyu çünkü ben de dövmeli polisler biliyorum, hani girerken yaptırmak yasak da sonrasında serbest mi? Öyleyse büyük bir boşluk bu.
-
daha ilginç olan kel sayılacak kadar saçı dökülen eleniyor .
-
@hgrotius gerçekten eleştirmekten dilimiz yoruluyor ama insan elemek için mi bu şartlar yoksa gerçekten laf olsun diye mi konulmuş, yazık onlarca insanın emeğine yazık.
-
Bunlar zaman içerisinde, ileri bir tarihte yok olacak kurallar. Dövmeyi sevmem o ayrı ama bu nedenle insanın bir mesleğe alınmamasını doğru bulmuyorum. Nasıl ki ülkemizde çok disiplinli olarak bilinen askeri kurumların o eski disiplinlerinden eser kalmadıysa bu tip şeylerin de kalkacağı aşikar. Bugün dövme yaptırmış olana yazık ediyorlar hepsi bu.