Bedelli Askerlik 2018
-
Arkadaşlar twitterda ciddi çalışmalar oluyor,
feridunbaglac, beykemiroglu,halilikTR, halilcankaya, ssedatdogan hesaplarıyla iletişime geçebilirsiniz.
2017 sonunda yasalaşırsa yasalaşır bu yasa. -
Madde 63–1 - (Değişik: 31/3/2011-6217/4 md.)
Barışta, 1111 sayılı Askerlik Kanununun 89 uncu maddesi uyarınca haklarında verilen idarî para cezası kesinleştikten sonra kabul edilecek bir özrü olmadan,
a) Yoklama kaçaklarından birlikte (...)yoklamaya tabi oldukları doğumluların yurt genelinde normal sevk yılı içindeki son kafilesi gönderilmiş bulunanlar için, son kafilenin gönderilmesi tarihinden,
b) Bakaya kalanlar için, bakaya kaldıkları tarihten,
c) İhtiyat erattan çağrılıp da birlikte işleme tabi olduğu kişiler gönderilmiş bulunanlar için, en son gönderilme tarihinden,
d) Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup olmamasına bakılmaksızın askerlik şubesince sevk edildiği kıtasına katılmayan veya geç katılanlar için, kendilerine tanınan kanuni yol süresinin bitiminden,itibaren dört ay içinde gelenler altı aya kadar, yakalananlar iki aydan altı aya kadar; dört aydan sonra bir yıl içinde gelenler iki aydan bir yıla kadar, yakalananlar dört aydan bir yıla kadar; bir yıldan sonra gelenler dört aydan iki yıla kadar, yakalananlar altı aydan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.
**biz kalan 77 milyon kişi de herkesi kışlasında görmek istiyoruzzz..
Kanun açık ve bu hali ile bakaya kalanlara sert şekilde uygulansın kimse kimseden değerli değildir parası da kimsenin umrunda değildir asker ve askerlik yeterince yıpratıldı fetö gitti asker ve askerlik artık yıpratılmayacakkk -
@refik-soydam ne kışlası kardeşim. Hayırdır sen kışladan mı yazıyorsun?
-
@ordinal-fayda, içinde söyledi: Bedelli Askerlik 2018
@refik-soydam ne kışlası kardeşim. Hayırdır sen kışladan mı yazıyorsun?
Ben yapalı çok oldu rahat olun kardeşim 342 kd olarak gittim.
-
@refik-soydam yaav kardeş sana bişey soracam ama delikanlı gibi harbice cvp vereceksin şuan Sn. Cumhurbaşkanımız çıksa ve yayın da dese ki, bedelli askerlik gerekliliktir, ihtiyaçtır en kısa zamanda çalışmalara başlayacaz dese senin tutumun ve yorumun ne olur?
-
@iyimser16, içinde söyledi: Bedelli Askerlik 2018
@refik-soydam yaav kardeş sana bişey soracam ama delikanlı gibi harbice cvp vereceksin şuan Sn. Cumhurbaşkanımız çıksa ve yayın da dese ki, bedelli askerlik gerekliliktir, ihtiyaçtır en kısa zamanda çalışmalara başlayacaz dese senin tutumun ve yorumun ne olur?
***konunun siyasi yani sandıklarda ve kamu siyasalarının evriminde belli olur şuanki aşamada esamesi dahi ookunmayan bir çocuk için fikir beyani yerinde değil siyasi sonucunu süreçine durumuna göre halkımız sandıkta cevaplayacaktır düşman fiili olarak saldırı halinde iken askerlik kurumunu parası olan bas basarayı al teskere noktasına tercih...elbette siyasi bir tercihtir ve getirisi götürüsü karar verene fatura edilir. Faturayı da sandıkta anayasa gereği gizlice ilgiliye tebliğ ederim.
**hukuki olarak böyle bir kanun çıkar ise öncekileri ettiğim gibi başım gözüm üstüne kabul ederim kanun bizim için uzlaşı metindir sen bastırırsın ben bastırırım uzlaşı metni çıktığı an konu kapanmış son derece saygı ve büyük titizlikle uzlaşı metnini uygularız saygı da duyarım.
Beğenmeyebilirsiniz lakin bu şekilde askeriyemiz hem komuta katmanında artı bir de paralı barasız şekilde fiili görevdekilerin şevkini motivasyonunu ilintini çan kaybını arttırıcı yıpratılma mücadelesinin hiç akli sayduyulu ve görevde olanlar için de adil bulmuyorum... nöbet sıklığı dahi düşürülerek dönüşümlü nöbette nerede ise tüm bölükler gece nöbet için uyandırılırkn kimse kusura bakmasın ASKERİN MORALİ İÇİN BU PARA VERELİM SAVSATALARINI HAKLİ BULMUYORUM
***BAKAYA KALANLAR İÇİN DERHAL TEFTİF EDİLME VE İDARİ PARA CEZASI VE YAKALANAMİYORSA HAKKINDA CEZA DAVASI AÇILMASINI ÖN GÖREN YUKARDAKİ UZLAŞI METNİ KANUNUN KUSURSUZ UYGULANMASINI TALEP EDİYORUZ.
**YUKARDAKİ KANUN METNİNİ TAM ANLAMIYLA YERİNE GETİRMEYECEKSEK UZLAŞI METNİ KANUNLAR TARTIŞMAYA ACILIR VE BEDELLİ ÇIKSA DAHİ BU DEFA O KANUN MADDESİ DE UYGULANIR.
ACİL ŞEKİLDE MUHTARLARLA İLETİŞİM TAMAMLANMALİ VE HERKES KIŞLASINA TESLİM EDİLMEKİ NİTEKİM SON MSB TRT DUYURUSUNDA TESLİM OLAN YADA YAKALANAN İÇİN DOĞRUDAN SEVK İŞLEMİ BAŞLATILACAKTIR TESLİM OLANA 297 YAKLANANA DA 1197 TL ARTI PARA CEZASI UYGULANACAKTIR. YANİ TRAFİK CEZASI İÇİN DURDURULDUĞUNDA BAKAYA İSEN HOP ASKERE İŞLEMLER O AN BAŞLİYACAK..ARRIK ASKERLİĞİN HERKESİN GÖREVİ OLDUĞUNU İFADE EDEN SON MBS DUYURUSU SON DERECE MUTKULUK VERİCİ ADIMA CÜNKÜ UZLAŞI METNİ KANUN AYNEN UYGULAMAYA KOYULDU. TWİTER DA YAZACAĞİNİ BAKAYADA KALAN DON ATLETİ İLE GEZSIN HER AN ENSENEBİLİR KANUN GEREĞİ VATAN BORCUNU ÖDER
****DÜNYA BİR OLMUŞ HER ALANDA ÜZERİMİZE GELİRKEN BEDELLİ PARASI KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL FİİLİ GÖREVDEKİ MEHMETLERİMİZ MORALİ İÇİN VE AİLELERİNİN MORALİ İÇİN BU SAÇMALIĞIN SONLANDIRILMASI VE BU KAPININ ADINI ZİKRETTİĞİNİZ CUMHURBAŞKANINCA BURUNLARINA ÇARPACAK SERT ŞEKİLDE kapanması gerektiğini düşünüyorum. İster hoşunuza gitsin ister gitmesin 3 milyon tersini düşünüyorsanız da en az 60 milyon da sizin tersinizi düşünüyor. Bedelli için ödeyeceğiniz parayı toplayin geride birakacağiniz mağdur olur düşündüklerinize verin vatan borcunu ödeyiniz. Min20 bin tl 6 ay kısa zati rahatva kişilere yetecektir içiniz de rahat olur millet için şehit gazi fiili görevdekiler ve aileleei de bu süreçte artık yıpranmaz...
Hoşunuza gitmiyor olabilir cümlelerim lakin bir kitlenin talebi de net bu ve daha fazla aslinda... karşılığında karar vericiler tercih eder herkes kabul eder sonucu rahat olunuz selametle -
Eskiden bedelli bekleyenleri/yapanlari/askere gitmemek icin 40 takla atanlari gordukce kucumserdim. ( tabi benim bu konuda ne dusundugum bu kisilere zerre etki etmez, ayni sekilde onlarin dusundukleri bana) Askere severek isteyerek gittim, komandoluga da astegmenlige de gonullu oldum. Lakin son olaylar dusuncelerimi yumusatti su an sukur temizlendiler ama benim askerde oldugum donem maalesef Ataturk un ordusu, Peygamber ocagi diye gittigim yer fetöcu terorist doluymus. Bunlari biliyor olsaydim o zamanlar kesinlikle askere gitmezdim. Ama dedigim gibi sükür ordumuz temizlendi su an ve gitmemek isteyen arkadaslarin kendilerine gore hakli sebepleri olabilir sorunun cozumu olarak profesyonel ordu + askerlik cagina gelenler icin 1 ay yogunlastirilmis muharebe egitimi kalan 5 ay icin uygun bir bedel bence iyi bir cozum olur. Sonucta 1 aylik bir sure kimsenin isini kesintiye ugratmaz diye dusunuyorum ve mevzuatta duzenlemeler yapilarak is yerleri de ayarlanabilir nacizane fikrimdir
-
Bedelli bir kaç sefer daha yapılırsa daha sonrası için sürekli bedelli muafiyeti getirilebilir. Çok uzak görmüyorum bu durumu, 25 yaş 15 bin tl olarak yasalaşabilir.
-
Benim anlamadığım yasa çıkarsa yararlanan yararlanır. Çıkmazsa da vatani görev yapılır. Yok askere gidin gitmeniz gerekir falan filan gibi gereksiz yorumlara da aldırış etmiyorum. Kimin ne durumda olduğunu öyle uzaktan ahkam keserek bilemezsiniz ancak yaşayan bilir. Bedelli öyle yada böyle çıkacak zamanı geldiğinde göreceğiz. Burada boş boş atıp tutmayla olmuyor. Eğer illa yapın yapacaksınız diyorsanız sizi askeri şubelere davet ediyorum. Gidin başvurunuzu yapın lafta kalmasın asıp kesmeler.
-
Bu sene artık çok geç ama bedelli askerlik 2018 yılında çıkacak, bütün ekonomik veriler bunu gösteriyor.
-
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, AKP milletvekillerine, "Bedelli askerlikle ilgili bir düzenlemenin kesinlikle söz konusu olmadığını" söylediği öğrenildi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın, milletvekilleriyle gruplar halinde görüşme programı devam ederken, AKP grup başkanvekilleri de iktidar milletvekilleriyle sabah kahvaltılarında buluşma kararı aldı.
Her grup başkanvekiline bağlı 50-60 kişilik milletvekili gruplarına yönelik kahvaltılı toplantıların ilki dün AKP Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Milliyet'ten Şebnem Hoşgör'ün haberine göre, Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın “sorumlu” olduğu 59 kişilik milletvekili grubunun davetli olduğu toplantıya yaklaşık 30 civarında ismin katıldığı öğrenildi. Toplantının ana gündem başlığını AKP milletvekillerinin Meclis çalışmalarına katılımı oluşturdu. AKP kaynaklarından edinilen bilgiye göre toplantıda milletvekillerinin gündeme ilişkin soruları da Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve grup başkanvekillerince yanıtlandı.
Bu çerçevede Bozdağ’ın, milletvekillerinin kendilerine yoğun şekilde iletilen, “bedelli askerlik” talebini gündeme getirmeleri üzerine, “Böyle bir ortamda, operasyonlar sürerken bedelli askerlik mümkün değil, kesinlikle olmaz” ifadesini kullandığı bildirildi. Toplantıda konuyla ilgili vekillerin de ağırlıklı olarak, “Bu ortamda bedelli düzenlemesi yaparsak, millet gerekirse elindekini avucundaki satar çocuğunu askere göndermemek için. Askere alacak bir adam dahi bulamayız” değerlendirmesinde bulundukları öğrenildi.
-
Hükümetten gelen bedelliyi reddeden açıklamalar ümitlerimizi artırıyor. 2011 ve 2014 yılında bedelliler şiddetle reddedildikten sonra geldi.
-
@refik-soydam bu başlıkta talebin sıcak tutulması gerekiyor. Yaklaşık 800.000 bakayadan 2014 tarihinde yaklaşık 200.000 kişi yararlandı. Şu anda da tahmini yine 1 milyona yakın kişi bedelli askerlik bekliyor. Gündem sıcak tutulur ise, bu konuda mecburi bir düzenleme gelecektir. Yeni sistem, yeni bir seçim. Türkiye Cumhuriyetinin yaklaşık 100 yıllık hükümet sisteminin değişeceği bir seçim bu. Ülkemizde de bu türden köklü değişikliklerin çabuk kabullenilmesi kolay olmuyor bu nedenle hükümeti hedefine ulaştıracak her bir oy çok değerli. Hele ki bu oy sayısı 1 milyonu bulabilecek bir kitleyi ilgilendiriyor ise.
-
Zamanında bir arkadaş bedelli yapmak isteyenlere neler neler demişti. Eline güç verilse belki hepsini hadım ederdi. Bir iki sene geçti bedelli askerlik çıktı ve ilk başvuranlardandı. Bu da böyle bir anımdır.
Ne yazık ki bir yandan bedelli şöyle böyle deyip dört gözle bedelliyi bekleyen böyle insanlar çok fazla var. Bedelli isteyen vatan haini değil; bedelliye karşı olan da vatanını milletini en çok seven değil.Ülkemizdeki yaşam şartları böyle bir ihtiyaç doğuruyor.Yurtdışında işçi olanlar daha da az bir ücretle bu hizmeti yerine getirmiş sayılıyor yıllardır.Bunu kimse dile getirmiyor. Ama bedelli lafı çıkınca hemen sinirler geriliyor.
Ülkenin en üst düzey yöneticilerinin çocukları sahte raporlarla askerlikten muaf oluyor. Askere giden çocuklarıysa en kral yerlerde yapıyorlar askerliklerini. Sadece bürokratların,siyasetçilerin değil zengin iş adamlarının çocukları da böyle. Bunun suçlusu bedelli isteyen ya da bedelliye karşı olanlar değil. Hükümetler.
Bedelli askerlik için ne çürük raporu alınıyor ne de torpil aranıyor.Hatta borç altına giriliyor. İnsanlar hayatlarını idame ettirebilmek için böyle bir yola giriyor.
İşin eşitsizlik kısmına gelince: Bu eşitsizliği yine hükümetler yaratıyor. Askere en azından asgari maaş vermeli ya da bunun gibi şeyler yapmalı. Bu eşitsizliğin sorumlusu hükümetlerdir. Yıllardır bu sorunları gören,her şeye para bulan ama iş fakire fukaraya gelince susan hükümetlerdir.
Son sözüm: İnşallah bedelli bir iki aya kadar çıkar -
@onuktekin aynen öyle memleketin gelişmesinin önünde en büyük engel vatan, millet, sakarya diye kafa ağrıtanlar. Her yeniliğe karşılar hiç bir sorunun nedenini sormazlar vs.
-
bedelli yakın zamanda gelecektir arkadaşlar malum çok önemli bi seçimin arefesindeyiz ayrıca bu işler hep şöyle yürür önce sosyal medyadan bi olay kasıtlı olarak dillendirilir hükümet kanadı önce biraz susar sonra sesler artınca konuyla ilgili ilgili bakanlıktan red açıklaması gelir hemen ardından biraz sonrada cumhurbaşkanı veya başbakan konuyu meclise getirir en bariz örneği çözüm sürecidir böyle kaç tane hayatta olmaz dediğimiz şeyler oldu bu ülkede
-
@antimülakat, içinde söyledi: Bedelli Askerlik 2018
@refik-soydam bu başlıkta talebin sıcak tutulması gerekiyor. Yaklaşık 800.000 bakayadan 2014 tarihinde yaklaşık 200.000 kişi yararlandı. Şu anda da tahmini yine 1 milyona yakın kişi bedelli askerlik bekliyor. Gündem sıcak tutulur ise, bu konuda mecburi bir düzenleme gelecektir. Yeni sistem, yeni bir seçim. Türkiye Cumhuriyetinin yaklaşık 100 yıllık hükümet sisteminin değişeceği bir seçim bu. Ülkemizde de bu türden köklü değişikliklerin çabuk kabullenilmesi kolay olmuyor bu nedenle hükümeti hedefine ulaştıracak her bir oy çok değerli. Hele ki bu oy sayısı 1 milyonu bulabilecek bir kitleyi ilgilendiriyor ise.
OZAMAN
1-2014 YILI ÜLKEMİZİN İÇ VE DIŞ TERÖR OLAYLARINI İRDELEYİNİZ
2- bu olayları şuan canı bahasına her aşamada ve kademe asker ve yönetici yürütüyor ve arkasından gelen kişilerin de gözü kapalı geleceği inancınun varlığı (başbakanın bayram zamanı askeriye ziyaretlerinde askerlerin herkesin askere gelmesi konusunda KONUŞTURULMASI meselesini atladı iseniz bir daha videolarını izleyiniz)
3- parasız olanların devlete olan bağlılığını yok edecek bu adım (dikkat ediniz sadece günümüz şartları buna uygun değil diye yazıyorum) askerdeki ve çatışma halindekilerin şevkini ve inancını kıracağı için TERÖR OLAYLARINA YATAKLI ŞEKLİNDE LANSE EDİLİRSE SİYASİ FATURASI ÇOK AĞIR OLMAZ MI?
bu faturayı basın ve yayına hakim iktidar iken muhalifin üstlenmesi olankasız, 2019 gibi kıl payı ile geçilecek oylamalarda (sizleri kefeye koyduğumuzda karşınızda nasıl bir ağırlık olacağıı düşüldüğünde )çok ince hesaplar edilecektir. en az zarar verecekler tercih edileceğinden 2019 seçimlerinde dahi bu işin olmayacağını NET DÜŞÜNCEM İLE İLETİRİM. kimse kimseye umut tacirliği aşılayıp, helede sosyal medya üzerinden partilerin merkezlerine yaranacak kişilerin arkasına takılıp emellerine alet edilmesine kimse müsade etmemelidir. -
ülkenin iktisadi ve sosyolojık temelini ve işleyişini ve sosyo-kültürel kalkınması dahi "bedelli" ibaresi ile kavramlaştırarak açıklamaya çalışanları da okuduğum an. benim için bu başlık bitmiştir. adımı kullanarak yazı yazmayınız lütfen, keza engel ve cevap vermeme hakkımı kullanacağım.
*seçimlerde başarının
*iktisadi gelişmede
*toplumsal huzurda
*katma değerde artışta
*üretimde artışta
*.... YOK ARTIK....
vb binlerce sorunun çözümünü kendi kişisel emellerinize özdeşleyerek açıklama kısmında olanlar eninde sonunda ülkemizin mevcut TERÖR koşullarını kabul etmek ve bu süre içinde görevi gelen görevini etmeye gitmek zorunda kalacaktır.
----allah herkes için ve milletimiz için en hayırlısını ihsan eylerins -
Polise askerlik yok, hakim 35’e kadar tecilli geriye bir biz garibanlar kaldık bizde bedelli bekliyoruz zaten artık gücü olanlar paçayı yırttı önemini çoktan yitirdi...
-
Zeytin dalı sebebiyle rafa kalksa da bedellinin bir ihtiyaç olduğu ve en 2019 yılında bedelli askerlik çıkacağı gerçek.