Bedelli Askerlik 2018
-
@refik-soydam düğünü baba parasıyla yapmadığım için kredi çektim. Lazımki çekmişiz ben evimi barkımı bırakıcam askere gidicem. Birde uzun dönem git diyorsun. Öyle her isteyene uzun dönem çıkmıyor bu arada. Sen benim halimi bilmeden konuşuyorsun. Bak eğer çok istiyorsan askeriye uzakta değil git başvur sözleşmeli er ol benim açığımı kapat. Madem bu kadar birbirimize akıl verebiliyoruz bende sana bu aklı veriyorum. Git sözleşmeli er ol hocam burdan atıp tutmak kolay. Bedelli çıkarsa gider yaparım çıkmazsa zaten bunları boşu boşuna konuşmuş oluruz.
-
@paca08 @paca08 "Yükselmek bu ülkeye daha fazla katkı yapmak istiyorum " UZMAN YARDIMCISI ARKADAŞIMIZ. MESAİNİZ İLE İLGİLENSENİZ ÜLKÜNÜZ İÇİN DAHA HAYIRLI OLACAK. mesai saatleriniz içinde forumlarda gezerek ülke yükselmesine katkı sağlayacağınıza KIŞLA İÇİNDE SAĞLAYINIZ DİYORUM herhalde forumlarda gezmekten daha olumlu sonuç verecektir
-
@refik-soydam senin gibi ufak beyinlilere de böyle cevaplar yakışır. Ülkücüsün ya bir numaralı milliyetçi sensin dimi. Ülkeye bir gram katkınız olmaz lafa gelince hurraa haydin savaşa hadi işine senle muhatap olamam. Adama bak ne yapacağımı söylüyor akıllı ol akıllı
-
@paca08 ülkücü vs değilim hatta hiç bir siyasi parti üye dahi değilim. mesai saatler içinde forumlarda gezen uzman yardımcısının vatanımıza kışlada daha fazla fayda sağlar diyorum anlamadınız galiba....
-
@refik-soydam He he sensin tamam haklısın. Başka lafın yoksa işime bakıcam. Bir emrin varsa söylede yapayım mesela bir kredi de sana çekeyim mi. Nede olsa ne desen haklısın
-
@paca08 ülkü kelimesini her kullanan ülkücü olacak diye şartlanmayınız. cümlede kullandığım ülkü daha önceki kullandığınız "ülkeyi yükselmek bu ülkeye daha fazla katkı yapmak istiyorum" bu ülkü mü değil mi gidip kontrol ediniz isterseniz. ben ülkücüyüm diye demedim bunu,
-
@refik-soydam tamam demedin
-
@paca08 LAFI CÜMLEYİ ANLAMADAN DA KITSINIZ DEVLETİM SİZE BENİM VE SİZİN DAHİL 80 MILYONUN PARASINDA KESİNTİ EDEREK MAAŞ ÖDÜYOR FORUMLARDA GEZİN DİYE DEĞİL.... BU SADECE BENİM DÜŞÜNCEM DEĞİL ...DAHA NASIL ANLATILIR BU ...
-
@refik-soydam doğru haklısın bunları hiç düşünmemiştim. İşimi yapmadığımı da söylediğine göre ben neden maaş alıyorum ki değil mi ? Adama bak sen kimsin de buna karar veriyorsun. 80 milyona döndü iş ben kendimi iyi biliyorum. Saat 10 lara kadar mesaiye kalıp tek bir laf mesai ücreti dahi istemediğimide biliyorum. Senin gibi hadsiz yobazların dediğine görede yaşamadım yaşamayacağım. İstersen bu konuyu burda kapatalım eğer yok devam edelim diyorsan. Özelden yaz burada milleti rahatsız etmeyelim.
-
@refik-soydam özelden mesajımı attım bilgin olsun
-
@paca08 BEN KİMİM DİYORSANIZ AÇIN SİZİN ORAYA ATANMANIZI SAĞLAYAN 657 SAYILI MEMURLAR KANUNU VE ATANMA YÖNERGENİZİ OKUYUNUZ. MESAİ SAATLERİ İÇİDE NE YAPMANIZ GEREKTİĞİNİ ORADAN ÖĞRENİRSİNİZ. MESAİ KISMINIZDA EĞER MALİYEDE İSENİZ HAKSİZLİK KISMI VAR VE DEVLETİMİZ TELAFİ ETMESİ İÇİN MÜCADELE EDENLERİN BAŞINDA BEN DE GELİYORUM. MALİYEDE İSENİZ DERNEK KISMINA DESTEK VERDİĞİMİN DE ALTINI ÇİZEYİM. DEĞİLSENİZ DE HERKES OKUSUN BENİM İÇİN SAKINCA YOKTUR TÜRKİYE DEVLETİ HUKUK DEVLETİ OLDUĞU İÇİN KANUN NE DERSE O OLUR SİYASAL İKTİDAR NASIL SANA ORADA GİT ÇALIŞ DİYORSA GİTME ASKERE PARA ÖDE DE DER BU BENİM BAŞIM TACI OLUR, BUNA SÖZÜM DE YOK, EĞER SİYASİ İKTİDAR KANUN DÜZELMESİ ETMEZ İSE BANKACI GEÇMİŞİ OLARAK YARDIMCI OLACAK İKİ FİKİR SUNDUM OKUMA SAYINIZ İSTERSENİZ FARK ETMEZ BU KONU DA ÖZÜR DİLERİM SÖYLEMEDİ SAYINIZ. LAKİN ALTINI ÇİZEYİM YAZDIĞIM AN MESAİDE OLDUĞUNUZU FARK ETMEMİŞTİM... KUSUR ABAKMAYIN BU KONU DA AMA MESAİNİZ İÇİNDE YAZDIĞINIZ HERŞEY İÇİN ARKASINDAYIM...TEKRAR EDİYORUM TEKRARDAN...
-
@refik-soydam Özelden yazdım neyse tartışmak istediğin yazabilirsin ordan.
-
@iyimser16 Amin hocam bizimde olduysa affola.Ben de aynı düşünüyorum.Bugün hepimiz sınav bekliyoruz içinde bulunduğumuz ortam belirsiz ve plansız.Ben de zaten karar birimlerine yönelik konuşuyorum.Bu şekilde taviz verilirse doğru bulmayacağımı söylüyorum.Çok dikkatli adım atılması gerekir diyorum.Bedellinin mantığına ters hareket etmemek gerekli diyorum.İnan şu asker kutlamaları olunca üzülüyorum.O gece o çocuğun anası,babası nasıl kafasını yastığa koyup uyuyacak diye.
Yoksa yasa çıkar adam gidip hakkını kullanır.Ben bu adamı yadırgamam.Milliyetçilikten vurmam en sevmediğim şeydir.Karar alıcı kimse onu eleştiririm.Mevzuya olgun yaklaşırım.Hukuk sistemine çok güvenmesem de saygı duyan biriyim.
Keşke böyle konuları bu şekilde tartışabilsek hepimiz birbirimizden bilgi,birikim birşeyler öğrenirdik.Bütün zorlukla aşılıp geçiyor Allah sağlık,sıhhat versin. Bu askerlik konusunda fazla karamsarlık yarattım k.bakmayın.Aslında öyle değil ama hayatın ufak tefek zorluklarını da konuştuk işte.Keyifli günler görmeniz dileğiyle. -
@maliyeci07 amin kardeşim inş Allah hepimize kaygılarımızdan kurtulduğumuz önümüzü gördüğümüz günler nasip eder. Her tarafımız ayrı bi hikaye ayrı bi trajedi:( @paca08 kardeşim inş seninde gönlündeki en kısa zmnda bedelli askerlik çıkarda eşinden ailenden düzeninden ayrılmazsın, senin gbi insanları gördükçe kendimden çok sizin gbiler için istiyorum çıkmasını, yukarıda Allah görüyor çok ihtiyacımız var böyle bi düzenlemeye sosyal medya vb yerlerden hertürlü kampanyaya destek verelim.
-
@iyimser16 Eyvallah kardeşim benim durumumu bir ailem birde Allah biliyor. Buralara öyle kolay gelmedik. Keyfimizden istemiyoruz durumumuz ortada. Keşke 20 yaşında olsamda askere gitsem. Zamanı geriye saramıyoruz. İnşallah bedelli çıkarda yüzümüz güler.
-
@paca08 valla kardeşim keyftende istesen saygım sonsuz insanın inandığı değerler adına ölmesi için illaki askerlik yapmasına gerek yok her ne kdr birbirne zıt iki görüş olsada gezi parkıda, 15 temmuzda bunun en somut örneğidir. Çanakkale kurtuluş harbi zaten dillere destandır. Ki zaten olası bi savaş halinde de 12 ay askerlik eğitimi almış insanlardan almayanlardan çok fazla katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Artık günümüzde doğru düzgün sıcak savaşta kalmadı güçlü güçsüzü silahla mermiyle değil, ekonomiyle teknolojiyle yozlaştırmayla ele geçiriyor. İnş bu bedelli işi çözülürde sende dairende insanalrımıza daha kafan rahat hizmet edersin.
-
@paca08 forum herkesin düşüncesini açıkladığı ortak uzlaşı zemini oluşturma mücadelesi olmayan her düşüncede kişinin forumdaş olarak takip edebileceği bir platform. bunun için kahvehane ortamında farklıdır bu tarz yerler, herkes işine gelen bilgiyi buradan cımbızlar alır, belki işinize gelmedi kullanmayacaksınız belki kanun çıkacak ilerde kullanmak zorunda kalacaksınız,
- kredi borcu olan kişi askere giderse kanunu eksiklik var geride bıraktıkları mağdur oluyor devletin bu konu da baba rolünü de yerine getirmesi mağduriyetleri gidermesi gerekiyor. lakin bu eksiklik olmasına karşın kredi çekilen bankaya dilekçe ile başvuru edilip üç ay peşin ödenerek kalan 3 ay ertelenebilir şekilde, yada kamu bankaları başta olmak üzere rekabet koşullarından faydalanarak borc transferi yöntemını kullanarak ilk ödemeyi 3 ay yada peşinden 3 artı 3 ay öteleme yapılabilir teklif yolu kullanılabilir.
- şartlar ne olursa olsun herkes ani saldırı anında ülkenin savunması için kullanılan teknolojiye sahip olması için belli bir eğitim modülü geliştirilmelidir. lakin bu süreçte cebimizde kimliğini onurla taşıdığımız vatandaşı olduğumuz devletimizin tek bir ferdimizi de mağdur bırakmadan en adil yöntemi ara yolu bulması için duacıyım. aynı şekilde kararı n olursa olsun baş tacı eskisini ettiğim gibi ben de edeceğim yine ederim.
ayrıca ben de baba parası ile evlenmedim. 2012 mayıs ayında tamamladım 2009 mezunuyum. 3 ayılda hazırlık sınav vs dönüşte askerlik dönüşü 2 yıl daha çalışıp 2014 te biriktirdiğim ile düğün, peşinat kalan ev için de 70 bin tl kredi çektim şükürler olsun şubat 2018 de o da bitecek.
özelden yazılacak br konu tartışma ortamı göremediğim için kusura bakmayınız mesajını umursamadım bile. forum mantığı ile düşüncelerimi aktardığım için laf sokma derdin de değilim. eğer mesai saatleri içinde yazıyor, forumda oluyorsunuz düşüncesi laf sokma düşündü iseniz sonuna kadar da arkadasındayım. haksız ve ileri giden bir yorum düşünce olduğunu düşünmüyorum. forumdaşların takip edenlerin bu başlık altına havuza hangi düşünceleri eklediğim yukardaki gibidir. kimsenin özelinde değil yorumlarım özelden girme nedenim 2 bin tl borcunuzu okuduğum olurda devletin bedelli çıkartmaz ise zor durumda düşebileceğiniz için şahsınızda ne edilebilir düşüncesini eklemek. yoksa kişi merkezli değil havuza katkılarım. umarım ülkemde tek bir kişi veya aile hiç bir devlet işlemi sonucu mağdur olmaz allah yardımcısı olsun tüm vatandaşımızın ve devletimizin. kalın salıcakla
-
@refik-soydam Tamam hocam senin düşünceni gördüm okudum ama kabul etmiyorum olay bu. Kabul etmek zorunda da değilim. Bu konuda daha fazla tartışmakta istemiyorum. Benim düşüncem ortada çıkarsa yararlanırım bu kadar basit.
-
2018 içersinde çıkıp 91 doğumluları da kapsaması bekleniyor. İnşallah şaşırtmaz artık askerlik gibi bir anlayış yerini profesyonel orduya bırakmalı.
-
gel gel burda bir sürü var aradığınızdan gelin @jjgosso