Bu yıl üniversite sınavına gireceğim hiçbir şey bilmiyorum yardım eder misiniz
-
Merhaba, bu sene Lise 4'e geçtim ve Meslek lisesi öğrencisiyim. 293 Gün sonra üniversite sınavı var fakat ben hiçbir şey bilmiyorum. Temelim falan yok, bu bölümde Mühendisinden Tıpçısına kadar abilerim/ablalarım var. Lütfen bana bir yol gösterin, hangi kitapları almalıyım YouTube'da hangi kanalları izlemeliyim? Matematik Türkçe bilgim bildiğiniz 0. Koca bir 0 ama üniversite sınavı için kaygılanıyorum ve mezuna da kalmak istemiyorum. Lütfen bana bir yol gösterin
-
@thearmytr kardeşim bir sene içinde hem okula giderken hem de iyi bir bölüm kazanacak altyapıyı oluşturamazsın dersem kızar mısın bana? Matematikten başlayacaksak @Antimülakat hocamın yazdığı bir yazıyla başlayalım.
https://www.tercihiniyap.net/haber/matematik-sifirdan-nasil-ogrenilir
Panik yapmadan tam bir özveri ile çalışırsan evet bir şeyler olur ama sıfır temel ile sana hayal satmaya gerek yok diye düşünüyorum. Benim sana önerim bu yıl sağlam bir altyapı kurup seneye onun üzerine koyarak iyi bir yer kazanman.
Youtube video önerilerine gelince benim gözümde çok büyük farklar yok, çok izlenen hocaların hepsi üç aşağı beş yukarı aynıdır. Bir iki derste istisna hocalar var tabi ki. Örneğin tarih için Ramazan Yetgin'i övdüklerini biliyorum.
Kitap önerisi de yayın denizi kaynakları yanlış hatırlamıyorsam sıfırdan başlama noktasında iyi kaynaklardı. Zamanla kendini geliştirdikçe farklı kaynaklar olabilir ama basit kaynaklardan başlaman da fayda var, yayın denizi öyle idi diye hatırlıyorum.
Türkçe için de bol bol kitap, gazete, dergi ne bulursan okumalısın, paragraflar için çözüm bu, dilbigisi için de yine çalışa çalışa oturtursun fakat dediğim gibi bir yıla bunların hepsini sığdırıp, okula gidip üstüne de bol pratik yapmak kolay bir şey değil.
-
@agor Haklısınız mesajınız için çok teşekkür ederim hocam
-
@thearmytr hedefiniz nedir hocam?
Antrenmanlarla matematik serisi var gayet basit soruları işlem kabiliyetinizi artırmada yardımcı olur diye düşünüyorum pratik yapmanıza yardımcı olur bir de karekök sıfır serisine devam edebilirsiniz başlangıç olarak bunlardan başlayabilirsiniz. Bol bol soru çözüp yapamadığınız hiçbir sorunun cevabını öğrenmeden geçmeyiniz. Bunlar da zaman ve sabır isteyen şeyler pes etmeden süreci iki seneye yaymanızı tavsiye ederim. -
@nyctophile, içinde söyledi: Bu yıl üniversite sınavına gireceğim hiçbir şey bilmiyorum yardım eder misiniz
@thearmytr hedefiniz nedir hocam?
Antrenmanlarla matematik serisi var gayet basit soruları işlem kabiliyetinizi artırmada yardımcı olur diye düşünüyorum pratik yapmanıza yardımcı olur bir de karekök sıfır serisine devam edebilirsiniz başlangıç olarak bunlardan başlayabilirsiniz. Bol bol soru çözüp yapamadığınız hiçbir sorunun cevabını öğrenmeden geçmeyiniz. Bunlar da zaman ve sabır isteyen şeyler pes etmeden süreci iki seneye yaymanızı tavsiye ederim.Biraz komik gelebilir ama tam emin değilim. Bilgisayar Mühendisliği istiyorum, bunun için de biliyorsunuz ki MF gerekiyor. Önerileriniz için çok çok teşekkür ederim ama dediğim gibi mezuna da kalmak istemiyorum bir yandan..
-
@thearmytr bu sene de elinizden geleni yapacağınıza şüphem yok ancak iyi bir eğitim almak iyi bir bölümde okumak istiyorsanız emin olun bir sene daha hazırlanmak bunun için değecektir. Şimdiden başarılar diliyorum.