Neden Mühendislik
-
Sorunlara çözüm bulma tutkusu aslında bu konunun cevabı olabilir.
-
Arapca "hendese" kökünden gelir. Disiplinli hesaplama mühendisliğin temelini oluşturur. Genel anlamıyla; matematik, fizik, kimya ve biyolojinin temel ilkelerini kullanarak bazı sistemlerin oluşturulması, geliştirilmesi ya da yıkılması/yok edilmesi yoluyla topluma etki eden çalışmaların tümüdür. Tarihine bakacak olur isek 19. yüzyıl sonlarında almanya'da ortaya çıkan ve akademik alanda kendine yer edinen bir branştır. Mühendisliğin, sanayi devrimini gerçekleştiren İngiltere'de değil de, Almanya'da ortaya çıkması ise tamamen kilise destekli geleneksel İngiliz üniversitelerinin tutuculuğundan kaynaklanmaktadır. Oxford, Cambridge gibi asırlık üniversiteler tarih, felsefe, matematik gibi nispeten sosyal bilimlere ağırlık verdiklerinden o dönemde mühendislik branşlarını gözardı etmişlerse de, mühendisliğin Almanya ve ABD'de akademik anlamda önemli bir yer teşkil etmeye başlaması bu üniversiteleri zorunlu olarak teknik alanlarda eğitim vermeye itmiştir. Meraklılarına James l. Adams'ın “bir mühendisin dünyası” kitabını tavsiye edebilirim.
-
Mühendis, üretmek, yeni bir şeyi yoktan var etmek anlamında olmasa da gerekli parçalarla bir bütün haline getirerek, yaşamı kolaylaştırmak için gerekli zihni projeyi somut haline geçiren kişidir. Onun için, sosyal bilimlerdeki fikri tartışmaları çoğu mühendis gereksiz bulmaktadır. Günümüz, ileri kapitalist düzende de üretim sürecini tamamlamış ülkeler söz sahibidir. Kısaca, gerçek mühendislerin söz sahibi olduğu bir Dünya düzeninde yaşamaktayız. Bunun için, iyi bir mühendis olmak, günümüzde bir çoklarından seni ayrıcalıklı kılar.
-
@joker forumdaki favorimsin. Kimsenin söyleyemediklerini dile getiriyorsun, aramızdaki en cesur kişi sensin desem de sakın inanmayasın. Son yıllarda zaten herkes herşeyin farkında, elbette biz insanlara kendinize uygun mesleği bulun derken, aç kalmamak adına da Türkiye istihdamı olmayan işte olsa seçin demiyoruz. Senin söylediklerinden hareketle herkes 2 yıllık tapu kadastro meslek yüksek okuluna gitmeli. Daha ilk alımda 75 Önlisans kpss puanıyla istediğin ile ataniyorsun. Düşünsene 18 de lise bitmiş, 350 ygs ile Gazi de Tapu Kadastro okuyup 20 yaşında mezun oluyorsun, 5 ay sonra da memur. 2200 Tl maaş, ne gerek var ki, okuyup, kendini geliştirip, birileri için daha fazlasını gerçekleştirmek adına çok çabalamaya. Kendini kurtar dünya senindir, valla iyiymiş fikirlerin.
-
Yeni bir site ve forum oluşumu hayırlı olsun diyecekken yine saçma floodlarla karşılaştım. Biri kendi görüşünü söylemek için diğerine anlamsız diyor. Öbürü o anlama gelmez diyor. Berisi vıdı vıdı diyor. Öbürü 4 yıldır yaptığım meslek üzerine motor felsefesine çalış diyor. Berber olun hocam siz. İyi geyik yaparsınız Mahmut abiyle. Herkesin her şeyi çok bilme sorunu desem de yok yok sorun bu değil. Sorun kişinin bir şey bilmediği gerçeğini diğerlerinin bilgisine hakaret ederek ya da onun bilgisini yok sayarak örtme gerçeği sanırım.
-
tamamen olaya vıdı vıdı olarak bakan bakış açısı için mühendislik türkiye de karşılığı okumuş ara elemandır. fakat işin felsefe ve kapasite olayını da anlamak gerekir. Örneğin mühendislik bakış açısına dair fikir sahibi olmak gerekir.
yarısına kadar su dolu bir bardak gördüğünde; "yarısı dolu-yarısı boş" demek yerine "bardak kapasitesinin %50'si ile çalışıyor, bu şekilde sistem overdesign gözüküyor, kesit azaltma yoluna gidilebilir"İşin vıdı vıdı sını konuştupuma göre halk diline dönüyorum:
"mühendislik yazma gençliğin yanar."sadi şirazi
"mühendislik yazmazsan gençliğin neye yarar."
mevlana
"mühendisliği kazanınca gençliği kim arar."
yunus emre
-
Burada fikirler tartışılır, herkes kendi bilgi ve tecrübesiyle bir yorumda bulunur. Kimseyi bilimsel konuş diye zorlayamayız. Bırakalım kişiler konuyla ilgili fikirlerini yansıtsın, sen felsefeni yap, bir başkası halk ağzıyla katkı da bulunsun. Hangi fikrin önemli olduğuna takipçiler karar versin. Hakaret yok ortada nereden hakaret olduğunu çıkardın. Neyse meseleyi kişisel tartışmaya dönüştürmeden devam edelim.