En İyi Hint Filmleri
-
Bolywood filmleri karşısında fazlasıyla ön yargılı olan ben dahi artık izlemeye başladım. Yüksek standartları yok ancak farklı bir kültürü tanımak, hollywood'un tekrar eden senaryolarından kurtulmak ve Aamir Kahn faktörleri birleşince izlemeye değiyor.
-
Hint sineması benim için three idiots ile başlar ama millet çoktandır takip ediyormuş zaten. Beni uzaklaştıran sürekli filmlerde oynamaları ama geçen yıl secret super star izledim oynamalı sahne yoktu. İzlenebilir.
-
@aliveli Aamir Khan dedin bizi bitirdin üstat, gerçekten bambaşka bir insan, onun dışında Türkiye'de Bollywood rüzgarı aslında onlarca yıldır esiyor, ben ananemin hayranlıkla bu filmleri izlediğini biliyorum. Raj Kapoor rüzgarı vardı bir zamanlarda.
-
@agor biz oraları hep es geçmişiz ön yargıdan olsa gerek. Benim izlemediğim hollywood yapımı azdır. Ancak dhangal gibi bir filmi bile daha yenilerde izledim.
-
Benim Adım Khan, Her çocuk özeldir, Dangal, Üç İdeots, Fanaa, Peekay hepsi izlenirliği olan ve insan üzerinde tesir eden filmler. Belki de bunları çekici kılan filmlerdeki doğallık. Hollywood filmlerindeki o yapayliktan, Amerikan Efect olayından kurtulmak isteyen bizler için güzel bir alternatif. Ben Türklerin üzerinde doğal sahnelerin hakim olduğu filmlerin yarattığı etkiyi ip man de gördüm.
-
@hgrotius three idiots filmi sıradan bir film değil Hindistan eğitim sisteminin eksiklerini ve hatalarını oldukça güzel sıralıyor. Sınıf sisteminin hala devam ettiğini de filmin sahnelerinde ara ara görüyoruz.
-
Başlığı bende açmayı düşünmüştüm. Ama sonra film önerileri başlığını görünce vaz geçmiştim. Güzel olmuş bu başlık. Tabi burada başka mozaikler taşıyan filmlerde yazılsa iyi olur. Fars veya Japon filmleri üzerine de öneriler gelse güzel olur. Benim Hint filmleri içerisinde favorim Ben Adım Khan. Her yönüyle güzel bir hikayeyi konu etmişler ve bir çok çarpıklık gözler önüne serilmiş.
-
@evandro Türkiye'ye çok benzemiyor mu sistem? Bizden de çok şey yakalamıştım filmde.
-
@agor çok değil 5 yıl önce Türkiye'de vaziyet üniversite mezunları için bu kadar kötü değildi. Üniversite enflasyonu öyle bir arttı ki artık diploma net şekilde fatura ile satılıyor, devlet üniversitelerinde dağıtılıyor. Etrafımda herhangi bir bölüme yerleşemeyen yok.
-
@evandro o kadar kötü olmayan dediğiniz dönem bile hocam yine de iyi değildik, 2006'dan beri özellikle üniversite konusunda dibe doğru çekiliyoruz, dur diyen ya olmadı ya da dur diyenlerin sesi dinlenmedi. 3 idiots gerçekten eğitim üzerine verdikleri ile hem insanı hem de benzer eğitim sitemini öyle bir eleştiriyor ki umarım bir gün dokunduğu birileri farklılık yaratır.
-
@agor öyle, 2006 yılında giren adam 2010'da mezun oldu yani aslında biz etkisini geç gördük ama aslında yanlışın geçmişi daha eskiye dayanıyor. Bizde de benzer filmler başlar yakında üniversite mezunu işsiz insanın depresyonunu anlatan.
-
Kanal 7 izleyin iştee. Annemi önünden kaldıramıyom zaten çıldırıyorum. Olmadık yerden rüzgar esiyo. Birden kayıyo kız adamın kucağına düşüyo. Kurşunla adamı havaya doğru uçurtuyor. Annemde abartılı buluyo ama şunu diyo oğlum bunlar yine namusa dikkat ediyorlar.büyklerine saygı gösteriyorlar. Burası gerçekten doğru. Neysee kokerecimi yiyim
-
Shahrukh Han filmleri kesinlikle tavsiye ederim...King of Bollywodd olur kendileri
-
Veer-Zaara , Jab Tak Hai Jan ,Dil se guzel filmlerindendr Shahrukh 'un
-
Ya konu üniversite enflasyonuna gelmiş bende bir kaç kelam edeyim. Gerçekten bütün bölümler dibe doğru götürüldü, gittikçede götürüyor. Kontenjanların geldiği nokta gerçekten ürkütücü. Tıp Fakültesi kontenjanı olmuş 14 bin, hukuk kontenjanı 16 bin, İşletme, İktisat, SBKY-KY kontenjanları 20 bin civarı. Bu rakamlar diyor ki üniversite okuyanın aklına tüküreyim. Aklımda Hukuk okumak vardı, şimdi neden okuyayım diye düşünüyorum. Gerçekten çok yersiz mevzu üniversite okuma meselesi ama garibanlık yüzünden başka alternatifi olmayan bizleri hep cezbetti hala da cezbediyor. Ben şahsi olarak bu ülkede okumak zorunda kaldığım için utanma noktasına geldim.
-
@kayseri tarzı nedir? En beğendikleriniz hangileri
-
Amir khan ve sharuh khan bu 2 aktörün bütün filmleri çok iyidir. Hepsini izledim ben . Ön yargiliydim bende en basta ama izledikten sonra çekiyo kendine tamam gereksiz danslar olmasa daha iyi tabiki ama oda onlarin tarzı belli bi sure sonra onlarda güzel eğlenceli gelmeye başlıyor .
-
@evandro aşk sadakat evet bazen mantik hatalari olabiliyor danslar uzun surebiliyor ama guzel bollywood bana daha saf daha temiz geliyo
-
Barfi: işitme engelli haliyle konuşamayan bir adamın aşkını anlatıyor bolca müzik ve dans olmasına rağmen sevdim. Çekim tarihine bakmadım eğer daha önceyse bizim başka dilde aşk bu filmden aşırma olabilir. Oldukça güzel bir film kadınlara özellikle tavsiye edilir.
-
Hint filmleri doğal, güzel, içten ama belli bir süre sonra acitasyona bağlıyor. Her filmde bir toplumsal sorun ön plana çıkarıyor. Ya konuşamayan bir adam, ya otistik bir çocuk, ya da başına bir şeyler gelen insanlar.