TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

Hakim yardımcılığı sistemi geliyor

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI
    5
    9
    1195
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • J
      James Buchanan Son düzenleyen: paretowilfredo

Hakim yardımcılığı sistemi geliyor

Adalet Bakanı Gül, hakimliğe geçişte yeni bir sisteme geçileceğini belirterek, "Hakim yardımcılığı müessesesi üzerinde çalışıyoruz. Bu sistemde mesleğe geçiş öncesinde bir kademe oluşturmayı öngörüyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Hakim yardımcılığı müessesesi üzerinde çalışıyoruz. Ayrıntıları üzerinde halen arayış ve tartışmalarımızın sürdüğü bu sistemde mesleğe geçiş öncesinde bir kademe oluşturmayı öngörüyoruz." dedi.

Gül, Hakim ve Savcı Eğitim Merkezi'nde yeni eğitim dönemi dolayısıyla düzenlenen programda, hakim ve savcı adaylarının merkezde mesleki eğitimler aldığını anımsattı.

"Hakim yardımcılığı müessesi üzerinde çalışıyoruz"

Hakim ve savcı adaylığıyla ilgili çeşitli çalışmalar yaptıklarına değinen Gül, bu konuda yeni bir reformu hayata geçirmeyi hedeflediklerine işaret etti. Abdulhamit Gül, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Hakim yardımcılığı müessesesi üzerinde çalışıyoruz. Ayrıntıları üzerinde halen arayış ve tartışmalarımızın sürdüğü bu sistemde mesleğe geçiş öncesinde bir kademe oluşturmayı öngörüyoruz. Böylece yargı mensuplarının kürsüde yerlerini almadan önce belirli bir süre adalet hizmetleri içine girerek tecrübe edinmesini amaçlıyoruz."

Kaynak: AA

J 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
      • J
        James Buchanan @James Buchanan Son düzenleyen:

@paretowilfredo @Antimülakat

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • vamos
          vamos Son düzenleyen:

1 yıllık stajyerlik sürecinin 3 yıllık yardımcılık sürecine dönüşmesi. Umarım birkaç yıl daha sürer bu tartışmalar.

paca08 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • paca08
            paca08 Sayıştay Denetçileri Yasaklı @vamos Son düzenleyen:

@vamos Bence olması gereken bir şeydir. Ondan sonra tecrübesiz hakimler çıkıp yanlış kararlar veriyor. Hatta bazıları oldukça gülünç de olabiliyor. Mesela bir kişiye 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası veren hakim var. Yani karardan ne anlayabiliyoruz 2 yıl da yatabilirsin 5 yıla kadar da sürebilir :))

vamos aliveli 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • vamos
              vamos @paca08 Son düzenleyen:

@paca08 Evet ben de duymuştum öyle bir şey 🙂 Apar topar hakim yapılan arkadaşlar var, karar yazımıyla ilgili sorunlar meslek içi eğitim seminerleriyle düzeltilmeye çalışılıyor. Deneyim ve tecrübe kazandırma adına ben de destekliyorum yardımcılık müessesesini fakat biz mesleğe kabul edildikten sonra gelmesini ümit ediyorum 🙂

paca08 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
              • O
                olursaolur Son düzenleyen:

Bir dönem eğitim süresi uzayan bir arkadaşım olmuştu hakimlik stajında ve ankara gibi bir yerde staj yapmanın çok da faydası olmadığını söyledi cunku mevcut hakimler çok fazla is yükü altında gelen hakim adaylarıyla ilgilenemiyolar sonuç itibariyle o uzun dönemde doğru duzgun bir katkı olmadan stajını tamamlamisti..bu hakim yardımcılığını da deneyecekler aynı sonucu görecekler bırakacaklar zaten bu ülke eğitim sistemi sınav sistemi vs acısından bir deneme ülkesi hep deniyoruz sonuç olumsuz vazgeçiyoruz baska bir şey deniyoruz ..

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • aliveli
                  aliveli Yasaklı @paca08 Son düzenleyen:

@paca08 bu hafif kalır taslak kanuna göre karar veren hakimden tutta toplama çıkarmayı yanlış yapıp kararı bozulan hakim var. Hele bir de idari hakimlerde karar gerekçeleri var ki evlere şenlik. Hukuki olmayan ne varsa kararda geçiyor tam çorba 😂

paca08 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                  • paca08
                    paca08 Sayıştay Denetçileri Yasaklı @vamos Son düzenleyen:

@vamos Hocam zaten bu sistem başladı, başlayacak derken siz mesleğe başlarsınız.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                    • paca08
                      paca08 Sayıştay Denetçileri Yasaklı @aliveli Son düzenleyen:

@aliveli İşte tüm bu sebeplerden ötürü hakim yardımcılığı müessesi gelmesi gerekir. Uzman yardımcılığı, müfettiş yardımcılığı gibi hakim yardımcılığı da olursa mesleki itibar artacaktır.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                      • 1 / 1
                      • İlk ileti
                        Son ileti