SPK Lisanlama Sınavı
-
Arkadaşlar bu sınavla ilgili bilginizi,birikiminizi ve sınav tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Belgeyi almak isteyen arkadaşlara da yardımcı olunmuş olur.Teşekkürler.
-
@economist-04692 spk lisanslanma ile ilgili bir başlık daha mevcuttu ama fazla başlık göz çıkarmaz tabi ki. Bildiğimiz kadar yardımcı olmaya çalışırız.
-
Merhaba ben de yaklaşık 4 senedir gayrimenkul değerleme şirketinde çalışıyorum. Hedefim kamu olduğu için sınavlarına hiç girmedim fakat mevcut kriz yüzünden işten ayrıldım ama lisans almak için aralıkta sınava gireceğim. Dar Kapsamlı ve Gayrimenkul Değerleme Esasları derslerini vermeyi hedefliyorum. Hepimize kolay gelsin.
-
@the_mor peki spk lisansı sahibi olsanız yine işten ayrılır mıydınız. Yani sıkıntı sektörde mi yoksa belirli kişiler mi çıkarıldı?
-
@the_mor lisans olmadan nasıl girdiniz? bende 2 ders verdim lisans olmadan almıyorlar işe
-
Ben once büro elemani olarak girdim daha sonra isi ogrendim gelen evraklarla raporlari yazmaya basladim. Cok yogundu krizden once. Lisanslı arkadaslar saha ve resmi incelemeleri yapip bana belgeleri birakip diger ise cikiyorlardi ben ofiste raporlama isini yapiyordum banka sistemine yüklüyordum. Ben krizden önce ciktim isten çünkü sirket bazinda sıkıntı vardi. Lisansim olsaydi eger zaten lisansi alir almaz ordan ayrilir daha kurumsal bir yere gecerdim. Simdi evdeyim hem spk hem kpss hazirlaniyorum. Gerci yeni ekonomik plana gore kamuda da tasarrufa gidilecekmis ama bakalim hayirlisi:)
-
@the_mor gitseler de memur alımı sıfır seviyesine inmez mutlaka alım olacaktır. Bu alanda kurumsal firma denilebilecekler hangileri?
-
@kartel06 haklisiniz. Simdi burda şirketlerin isimlerini yazmam dogru olmaz zaten ankara ve istanbul merkezliler. Tdub sitesinde ve facebookta gayrimenkul degerleme uzmanlarinin grupları var orada arastirirsaniz birkac somut bilgi elde edebilirsiniz.