Kitaplarımı geri dönüşüme mi atayım yoksa çalışayım mı ?
-
Öncellikle selamlar arkadaşlar umarım yanlış yere başlık açıp moderatörleri sinidlendirmemişimdir cahilliğime verin küçük bir şey danışacaktım tecrübeli arkadaşlara.
Şimdi seneye A alanına kapsamlı hazırlanmak niyetindeyim lakin lisanstan kalma bazı kitaplar var elimde. Bunların birkaçı aslında işe yarayacak kitaplar. Ama basımı, yılı vs. üzerinden geçti. Ben de bu olaylarda biraz yeni olduğum için tam kestiremiyorum elimdeki kitaplar işe yarar mı yoksa yenisine geçeyim mi diye.. O yüzden buraya danışmak istedim.
Muhasebe için
-Orhan Sevilengül - Genel Muhasebe (15.basım 2009)
-Tugay Yücel - Genel Muhasebe (2010 yılından)Muhasebe durumlar nedir bu basımlar işe yaramaz tarih oldu yenisini edin mi diyorsunuz?
Maliye için
-Nurettin Bilici Vergi Hukuku-26.baskı (ama burda mevzuat çok değişti evet bunun yenisini bulmam lazım)
-İsmail Türk- Kamu Maliyesi 8.bası (2010)sanırım Maliyede mevzuat değişiklikleri çok etkiledi ve bu kitaplar işe yaramaz oldu ama muhasebe için durum nedir? işe yarar mı muhasebeyle aramıza yıllar girdi de..?
-
@foucault
Tugay Yücel'i kesinlikle atmayasın.çok değerli bir hocamdı kendisi
İsmail Türk ve Orhan Sevilengül de kalmalı bence -
@otuzyılsavaşı evet sayesinde zamaninda cok guzel ogrenmistim
merak ettigim bu 2010 yili 2009 yili muhsabe ders kitap icerikleri artik eski mi kaldi ? Muhasebe sisteminde mevzuatinda bir degisiklik oldu mu konu ogrenimi konusunda ise yarar mi cok merak ediyorum ?
-
@foucault hocam bu kullandiginiz kitap yayimlari çok eski, iyi kötü yazarı nasil ben bilmiyorum dershane ile hazırladığım icin onun kaynaklarini kullandim çoğu derste. Maliye icin yeni almalısınız çünkü anayasa degisikligi ile butce hazirlama onay makamlari vs degisti. Tvs de ve vergi hukunda degisiklikler var ki bunlar son 2 sene içinde benim bildiklerim. Daha ondan da eski degisikliklikleri belki bilenler yazar. Kitap dursun mulakat asamasinda maliye pol. Kısmından faydalanirsiniz. Muhasebede sayisal konuların değiştiğini dusunmuyorum. Sözel kisimlarini ise calismadigim için bilmiyorum.
Bu arada vergi hukuku kitabi almıştım Anayasa deg. İçeren, içinde vergi borcundan dolayi kişiye yurtdışı yasağı verilecegine dair eski bir hüküm yer aliyordu. Dusunun yeni 2018 basımda bile çok absürt hatalar var.
-
@falanfilan Çok sağolun hocam tavsiyeler için. Evet, vergi hukuku ve anayasa değişikliği dediğiniz gibi mevzuat kısmını çok değiştirmiş o yüzden hukuk bazlı ne varsa en güncelini bulmam gerekiyor.
İsmail Türk Kamu Maliyesi dediğiniz gibi teori ve maliye politikası kısımlarında işime yine yarayacak gibi yine de.
Ama Genel Muhasebe de sanıyorum bir değişiklik yok. Orhan Sevilengül veya Tugay Hocanın kitabıyla en azından "Genel Muhasebe" kısmını halledebilirim heralde diye düşünüyorum eski baskı olması orada sanırım çok bir şey değiştirmeyecek? Umarım yamulmuyorumdur
-
@foucault bence yanılmıyorsunuz ama yine de alan uzmanı kişiler var onlar çok ayrıntı da calistiklari için gorurlerse başlığı bilgi verirler
-
Genel Muhasebe.. Orhan Sevilengul atılır mi yaa
-
Ben her zaman yeni bir şeye başlıyorsan her şeyin yeni olmalı. Belki bazılarında eskilerde işe yarar ama yenilik iyidir. Kitaplar dursun, sen yine de yeni bir kaç kitap al, eskiler rafta lazım oldukça kullanırsın. Yoksa çalışma motivasyonun azalır, bunu yaşamaktansa yeni kitap almakta fayda var.
-
@antimülakat kesinlikle öyle