foucault tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2019 YDS / e-YDS Hazırlık Platformu
Hep söylüyorum. Hedefiniz YDS ya da IELTS/TOEFL olmasın.
Hedefiniz sınavdan iyi puan almak olmasın. Hedefiniz ingilizceyi öğrenmek ve kullanmak olsun. Gerisi gelir. Her sınavdan, sınavdan bir ay önce o sınava has şablona, tekniğe alışıp karşınıza çıkabilecek her İngilizce sınavından yüksek puan alırsınız. Aksi halde kendinizi ve çevrenizi kandırmış olursunuz.Bu yola sadece YDS çalışarak girerseniz belki en sonunda bilmem kaçıncı denemede yüksek puana çıkacaksınızdır. Ama YDS girebileceğiniz en kolay İngilizce sınavlarından biri olduğu için bu sizin gerçek seviyenizi göstermeyecektir. Yarın bir gün sosyal hayatınızda ya da iş hayatınızda ingilizceyi profesyonel ve akıcı seviyede kullanmanız gerektiğinde utanmaktan kimseye " ya aslında ben YDSden 90 almıştım" diyemezsiniz.
YDS özelinde konuşursam, bu en nihayetinde bir test sınavı. IELTS/TOEFLdan farklı olarak gramer vs. olduğundan İngilizce seviye tespiti yapmaya "çalışan" bir sınav. IELTS/TOEFL gibi sınavlar ise daha çok İngilizce kullanım üzerine sınavlar. Örneğin birinde gramer sorusu çıkarken diğerinde gramer sorusu çıkmaz direk kullanımına puan verir.
Yani, sadece yds için değil herhangi bir dil öğrenirken gramer kurallarını bilmeniz gerekir. Lakin, şu durumun altını çizmek istiyorum. Matematik gibi formül formül kural kural ezberlediğiniz sürece hiç ilerleme kaydedemezsiniz. Ben şahsen şu an tenselerin adlarını bile bilmiyorum unuttum gitti. Ama kural içselleşmiş. Demek ki olay dilin kullanımını bol pratikle içselleştirmekten geçiyor.
Bugün annenize küçük ünlü uyumunu sorsanız anlatamaz belki ama örnekte görse "aa zaten böyle o kelimeler böyle değil mi kendiliğinden" der. Durum aynen bu şekilde. Sonuçta hukuk öğrenmiyorsunuz, dil öğreniyorsunuz.
Diğer bi husus ise kurslara boşa para verme durumu. Hiç bir kurs beyninizi açıp oraya çip yerleştirmeyecektir. Kursaların sağlayabileceği tüm kaynaklardan daha fazlası ve hatta daha kalitelisi interaktif (veya değil) 21. yüzyılda artık internette mevcut.. Bu yüzyılın mottosu zaten ben şu : "Arayan bulur". Ha ama Türkiyede (yani İngilizce konuşulmayan bir ortamda) kursların sağlayabileceği en önemli artı gittiğiniz anda orda İngilizce konuşulabilecek, kullanılabilecek bir ortam sağlaması. O yüzden daha çok speaking clublara ya da bu tarz uygulamaların olduğu yerlere giderseniz sizin için daha faydalı olur. Sınıfa girdiğinizde yine herkes Türkçe konuşuyorsa hiç verim alamazsınız. Bir ton insan tanıyorum kur kur kursaları bitirip sertifika alıp 2 dk akıcı muhabbet edemeyen. Ya da YDS kursalarına gidip sadece test çalışıp bir şekilde puan alan ama aslında hiçbir şey bilmeyen.
Pazarda, manavda İngilizce konuşacaksınız eğer sınıfta Türkçe konuşuluyorsa koymaz ama yok manavda İngilizce konuşup işinizi halledemiyorsanız, kursta da böyle bir ortam olacak ise neden para veriyorsunuz? bu tarz kriterlere dikkat edin.
bir de genel olarak dil öğreniminde gerçekten emek sarf etmek, zaman ayırmak ve sadece bir kanaldan değil de toplu olarak yabancı dile maruz kalmak gerekiyor. sadece okuma yapmakla, sadece yazmakla, sadece dinlemekle olmuyor. toplu olarak kendinizi bunlara maruz bırakın. Gidin İngilizce haber okuyun, İngilizce dinleyin, İngilizce günlük tutun, birini bulun konuşun yoksa gidin aynaya konuşun. beyniniz bu duruma alışsın. ilk olarak yokuş çıkar gibi zor olacak ama belli bir aşamadan sonra gerçekten yokuş aşağı iner gibi de hızlanacak, öğrenim grafiğiniz yukarı çıkacak. biraz sabır biraz emek.
YDS amaç olursa hiç bir şey olmaz. YDS, -bana kızmayın ama- gerçekten kolay bir sınav. Saçma bir sınav, ölçme yetisi çok düşük, formatı da bence gereksiz ama İngilizceyi öğrenirseniz YDS çalışmanıza gerek yok. Sadece İngilizce bilmeyenler YDS için aylarca çalışıyor geri kalanlar sadece sınav formatına bakıp alışıp girip yapıp çıkıyor.
Yani, eğer YDS bir İngilizce sınavıysa o zaman çalışılacak şey YDS değil daha çok İngilizcedir. Temel yanılsama bu.
-
RE: Ilk maaş❤
*Olmayan * ilk maasla " var ya is olsun bi' maasi alayim sunu da yapıcam, sana sunu alıcam, ona da sunu ismarlicam, oo yemekler benden, ooo hallederiz ya " demekten daha olmayan maasimla ilk ay temizden -10. 000tl falan iceri girdim.
Sanirim ben maasi degil maas alabilme ihtimalimi sevdim.
-
RE: YSK seçim müdürü alımı 2018
@tunc 40 yapar ! TYnin 40. Yili kutlu olsun
-
Arkadaslar itiraf ediyorum TIP mezunu olum buna basvuran benim..
Baktim kardiyoloji tutmuyor ben de ona en yakin secim mudurlugune kasayim dedim.
Ameliyatli yerime vurmayin.
-
RE: Paretowilfredo Hesabıyla Alakalı Zorunlu Açıklama
hadi hepimiz işsisiz de bunu yapan cidden işsizmiş...
-
RE: Geceye bir söz bir şiir bırak :)
"Çalışmadan, üretmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."
Mustafa Kemal Atatürk
-
RE: Geceye Bir Şarkı Bırak
hadi açılışı yaptım. Gerisi gelir mi bilmem.
Biraz da 80'ler o zaman
-
Her bildirim gelisinde aciklandi heralde diye dusunmem.. heyecanlandirmayin minik kalbimi dayanamam..
foucault tarafından gönderilen son iletiler
-
@hahamas "güvenlik soruşturulması için polisin eve gelmesi zorunlu değil" öncülünden sonra yani polisin eve gelmesi ile gvsnin yapılmış olması arasında bir korelasyon olmayınca bu öncülden polis evine gelenler kazanmış argümanı zaten doğal olarak alakasız oluyor. anketin sorduğu soru bir şeyi ölçmüyor ayrıca .Polis eve gelmedi ama güvenlik soruşturması yapılmış olunca hangisini işaretleyeceğiz? Çünkü şıklar sadece evet ve hayır.
Dolayısıyla şu an yapılan çıkarımlar alakasız.
-
@872 hocam atla deve değil .erkan üzerinde teyit şeklinde olan bir şey. Tamamen bürokratik hantallık şu an yaşananlar.
-
@onuktekin akustikten drivelı soloya geçişi müthiş yahu. ne zaman dinlesem etkileniyorum..
-
Bu da benden gelsin o zaman
Aynı şarkının iki versiyonu ;
Akustik iyi, akar gece gece diyenleri buraya alayım --> https://www.youtube.com/watch?v=wLhzGXLRvuM
Yok beni askustik kesmez, cın cın cın coşucağım uçacağım kaçacağım diyenleri buraya alayım --> https://www.youtube.com/watch?v=bry_6P_1co4
-
@otuzyılsavaşı hocam gözleri doldurdun çocukluğa götürdün :..)