TÖMER
-
Arkadaşlar TÖMER’e giden orada herhangi bir dil kursu alan var mı? Eğitimi nasıl? Fiyatların durumu ne ve izlenimleriniz neler?
-
@veblenist Ankara Üniversitesi ile bağlantılı bir kurs. Hazırlık atlama konusunda iyi olduklarını duymuştum. Ama YDS için yeterli midir? Emin değilim!
-
@veblenist paranızı çöpe atarsınız kesinlikle uzak durun.
-
@veblenist tömerden diploma alan biri olarak ingilizceyi öğrenip pratik yapabileceğiniz bir ortamınız oluyor diyebilirim yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim aldığı bir yer onlarla sohbet edip kendinizi geliştirebiliyorsunuz. 2013'te gitmiştim o dönemde diğer ingilizce kurslarından bir hayli fazlaydı hala öyle mi bilmiyorum
-
Yds ye yönelik bir kurs degil ama çatır çatır ingilizce konuşursunuz giden arkadas memnundu
-
Lise hazırlık sonrası İngilizce için gittim, 6. kurdan başlayarak 12 kuru tamamladım. Bitirdiğim zaman ciddi şekilde İngilizce konuşuyordum. Halen konuşma düzeyim gayet iyidir buradan aldığım temel sayesinde çünkü teoriden daha çok pratiğe yönelten bir Kurumdu o zamanlar. YDS'ye yönelik olduğunu düşünmüyorum eğer sistem aynı ise. YDS için direkt bu işin tekniğine yönelen kurslar zaten TÖMER'i bu konuda geride bıraktı.
Daha sonrasında Üniversitede İspanyolca'yı benzer şekilde tamamladım. Yine ciddi şekilde İspanyolca konuşur düzeye geldim. Tabi İspanyolca İngilizce'ye kıyasen konuşması daha zor bir dil. Şu anlamda, dili çok daha seri konuşmanız gerekiyor, tam bir Anadolulu gibi İspanyolca konuşuyorum hala. Yurtdışına çıkmadan da bunun değişmesi kolay değil. O dönem üst kurlarda yaklaşık son 4 kurda Küba'lı bir hocamız oldu. Derslerin yarısını onunla işledik. Kübalı olması önemlidir çünkü İstanbul Türkçesi gibi niteleyebileceğimiz Madrid İspanyolcasını yani "Castellano"yu Madrid ve çevresi dışında ne net konuşan ülke 21 ülke arasında Küba'ydı. Bu nedenle epey faydalı ve anlamlı olmuştu. İspanyolca konuşmak zorundaydık öylece öğrendik ve ilerlettik epey.
Kur geçme sınavları ciddiydi, yani kalınıyordu, ben İspanyolca öğrenirken 2 kez kaldım. Kur tekrarı yapmak zorunda kaldım. Bu yönden sıkması güzel, aynı oranda da öğreticiydi ama yine bunun da sınav dili öğretmek amacı yoktu. Dil öğretmek gayeliydi.
Hocaların ekseriyeti DTCF çıkışlı. Deneyimli hocalar çoktu bizim zamanımızda ama İspanyolca için gittiğimde deneyimli İngilizce hocalarının çoğu gitmişti. O nedenle şu an durumunu kestirmek zor. Benim gittiğim iki ayrı dönem ve dil için durum böyle.
-
@veblenist YDS için herhangi bir fayda sağlamayacağını herkes zaten belirtmiş ben de ekleyim amacınız iyi düzeyde ingilizce öğrenmek ve konuşmaksa kesinlikle native hocaların olduğu bir kursa gidin. Bu açıdan da başarılı olan kurslar büyük illerde az da olsa var.
-
İngilizce kurunu tamamlamayı düşünüyorum. Muhtemelen 2-3 kur alırım. Benim asıl amacım Fransızca’yı oradan ilerletmek. Fransız kültür gerçekten pahalı. Kur başına 1küsür lira alıyor. Bunu iki aya yaysam bile yine de ciddi maliyet. Herkese çok teşekkür ederim. Giden arkadaşlar o zaman ne kadar vermiştiniz hatırlıyor musunuz? @olursaolur @burcuburcu @Antimülakat @evandro @tıpınbiraltdalı @paretowilfredo hepinize teşekkür ederim.
-
@evandro hocam radikal bir yorum yapmışsınız. Neden böyle dediniz? Paylaşır mısınız?
-
@veblenist gramer takıntılı bir kurstur o yüzden. Etrafımda gidenler vardı bitiren dahi oldu ama pek başarılı olana rastlamadım.