DGS Çalışma Stratejileri ve Sınav Taktikleri
-
DGS’ye Nasıl Hazırlanmalı?
Adalet önlisans eğitimini tamamlayan adaylar, Hukuk lisans programına devam edebilmek için DGS’ye gireceklerdir.
DGS, Hukuk fakültelerini hedefleyen öğrenciler için ciddi disiplin içerisinde çalışılması gereken bir sınavdır. Bu sınava belli bir düzen ve disiplin içerisinde çalışan adaylar, istedikleri fakülteyi rahatlıkla kazanacaklardır.
Öncelikle Hedefinizi İyi Belirleyin
Hayatımızın her döneminde ve yaptığımız her işte olduğu gibi, öncelikle hedefinizi belirleyerek başlamalısınız. Kazanmak istediğiniz üniversiteyi belirlemeniz oldukça önemli. Hedefinizi belirlemeden, ne için çalıştığınızı bilmeden başarılı olmanız pek mümkün olmayacaktır.
Hedeflediğiniz üniversiteyi belirlemenizin ardından, o üniversitenin önceki yıl kaç puan ile öğrenci aldığını ve bu puanın kaç nete karşılık geldiğini hesaplayın. Eğer bunları bilerek DGS’ye çalışmaya başlarsanız, adımlarınızı çok daha sağlam atmış olursunuz. Belirlediğiniz netler altında kaldığınız sürece eksiklerinizi tamamlayın. İstediğiniz netleri yakalamaya başladığınızda ise bu durumu korumaya çalışın. En önemlisi de, kesinlikle vazgeçmeyin ve sabredin. Eğer sabreder ve istikrarlı bir şekilde çalışmaya devam ederseniz, çözdüğünüz denemelerde hedeflediğiniz netlere ulaştığınızı göreceksiniz.
Kendinize Güvenin
Sadece DGS’ye değil hangi sınava girerseniz girin başaramayacağınızı düşünüyorsanız, yüksek ihtimalle hedefinize ulaşamazsınız. Bu sebeple öncelikle sınavın üstesinden gelebileceğinize inanın. Kendinize güvenmeden ne kadar çok çalışırsanız çalışın, güvensizlik motivasyonunuzu düşürür ve çalışmalarınız işe yaramayabilir.
Eksiklerinizi Belirleyin
DGS’ ye girmeden önce hangi konuları rahatlıkla yapabiliyorsunuz, hangilerinde zorlanıyorsunuz iyi belirlemeniz gerekir. Çünkü zaten iyi olduğunuz konuları tekrar tekrar çalışmak size bir şey katmaz. Önemli olan eksik olduğunuz konuları analiz ederek bunların üzerine gitmektir. Böylece konulara ayırdığınız zamanı belirler ve bu yönde çalışmalar yapabilirsiniz. Özellikle eksik olduğunuz konular üzerinde daha fazla durmanız gerekebilir. Yaptığınız bu analiz sonucundaki çalışmalarınız, netlerinizin artmasına büyük fayda sağlayacaktır.
Düzenli Olarak Soru Çözün
Hedeflediğiniz üniversiteyi kazanabilmeniz için her gün düzenli olarak soru çözmelisiniz. Bu, sınav konusunda eksiklerinizi görmeniz ve soru çözmede pratik kazanabilmeniz adına oldukça önemli bir konudur. Bunun yanında sınavda birçok soru kalıbı bulunmaktadır. Farklı soru kalıplarını görebilmeniz ve sınavda karşılaştığınızda rahatça çözebilmeniz için hazırlık sırasında çok soru çözmeniz gerekmektedir.
Ön Yargılı Olmayın
Özellikle matematik, birçok öğrenci için neredeyse bir kâbus haline gelebiliyor. Bu yüzden nasıl olsa yapamıyorum düşüncesi ile matematik çalışmıyor ve ihmal ediyorlar. Ancak matematik her öğrencinin çalışarak anlayabileceği bir derstir. Bu yüzden matematik ve geometri gibi derslere karşı önyargılı davranmamalısınız. Kendinizi motive edin, yapabileceğinize inanın ve çalışmaya bir an önce başlayın. Ayrıca bu konularda soru çözmeye başladığınızda ilk yanlışınızda pes etmeyin. Ancak pes etmeden, kararlı bir şekilde istediğiniz üniversiteyi kazanabileceğinizi aklınızdan çıkarmayın.
DGS’ye hazırlık sürecinde kendinizi motive edebilmeniz çok önemlidir. Bunun için sınavın bittiğini ve hedeflediğiniz üniversiteyi kazandığınızı düşünün. Belki de pes etmeden çalıştığınız bu sınav sonrasında hayatınıza bir avukat ya da hâkim olarak devam edeceksiniz. Bu yüzden sınava hazırlık sürecinde yapamadıklarınızdan yakınmak yerine yapabileceklerinize odaklanın.
-
Sağ ol hazır bilgiler için
-
Dgsde en iyi strateji iyi bir hoca eşliğinde çalışmaktır. tüm eksiklerini, programını o hoca halleder. Ben şu anda dgs ile lisansa tamamlamış bir öğrenci olarak bunu kadıköy murat eğitimden taylan hoca ile hallettim. Gösterdiği ilgi ve pratik yollar ile tahmin bile edemeyeceğim netlere ulaştırmıştı beni. Halen bir matematik sorusu gördüğümde gülümserim ve aklıma o gelir. Çok seviyorum kendisini.
-
@kadmaslan04 murat dershaneleri hakkında pek olumlu yorum duymadık. Reklam olmasın bu?