@patronaj Hocam meşruti monarşi sorusunda ben de Ürdün'ü işaretledim. Tereddütteydim, eve gelince internetten baktım. Malezya daha kuvvetli bi ihtimal gibi görünüyor açıkçası.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@H_Yılmaz Önceki attığım mesajı yok varsayalım. Soru, "Hangisi daha sonra kurulmuştur" olacak. Cevabı da "NATO".
-
@patronaj aynen üstadım hangisi daha sonra kurulmuştur diye soruyodu. Yanlış yazmışım. Şıklarda dünya ticaret örgütü var mıydı ya? Vardıysa o doğrudur. Ama ben dünya bankası vardı diye hatırlıyorum. Ben Avrupa konseyini işaretledim
-
Mukaddime (ibni haldun), farabi ( medinetul fazila),toplumsal sozlesmeciler (lock,hobbes, j j russo). Koçibey risalesi (yönetimin nasil olmasi gerektiğini iliskin değil), ziya gokalp ( kultur medeniyet ayrımi) hatirladiğim kisimlar.
-
@H_Yılmaz Şıklar hatırladığımız gibi ise şayet sizin cevabınız doğru imiş hocam
Avrupa Konseyi Mayıs 1949, NATO Nisan 1949
-
@aydnlk Koçibey Risalesi cevabı yanlış hocam; doğru cevap "Süleyman Çelebi- Vesiletün Necat" olacaktı. Onun dışındaki cevaplara katılıyorum.
-
@patronaj doğrudur.
-
2013 kultur baskenti (eskisehir mis)
-
Turkiyeden yurdisina gocler hangi nedenle yapildi ( 60 80 is bulma, 80 90 siyasi nedenler ve multecilik, 90 2000 egitim yatirim) cevap hepsi mi olacakti?
-
@aydnlk Ben hepsi yaptım, muhtemeldir ki doğru hocam.
-
Çift Meclis olmayan ülke İsveç
Meşruti monarşi olan Malezya
Afrika birliği merkezi adis abeba
Trump'ın yasak koymadığı yer afganistan
D8 üyesi olmayan Suudi Arabistan
Cemiyeti Akvam a kurucu üye olmayan Japonya
Bi soru lyondon johnson
Bi soru mavi kartHatırladığımız cevapları yazalım arkadaşlar
-
@H_Yılmaz Cemiyet-i Akvam'ın cevabı ABD hocam. Ayrıca meşruti monarşi sorusu sıkıntılı bana kalırsa; Malezya da Ürdün de meşruti monarşi zira.
-
@H_Yılmaz milletler cemiyeti kurucusu olmayan ulke abd degil mi hatta bu soru kpss sorusu misilleme sorusu gibi?
-
@H_Yılmaz Ve "Mavi Kart" sorusu ne idi hocam, hatırlamadım onu?
-
@patronaj Hocam meşruti monarşi sorusunda ben de Ürdün'ü işaretledim. Tereddütteydim, eve gelince internetten baktım. Malezya daha kuvvetli bi ihtimal gibi görünüyor açıkçası.
-
@patronaj tirk vadandasligi kanunu 28 madde kapsaminda olanlara verilen belge? (mavi kart)
-
@H_Yılmaz Dışişleri sitemiz de dâhil olmak üzere birçok akademik ve resmi kaynakta Ürdün, anayasal monarşi olarak geçiyor hocam. Dolayısıyla itiraza fazlasıyla açık bir soru.
-
@aydnlk pardon Türk vatandaşlığı
-
Şiklarda Dunya Ticaret Orgutu vardi. Dolayisiyla cevap oydu. Arap bahari ile yonetimi degismeyen ulke sorusu da vardi. Dogru cevabina bakmadim ama sanirim Bahreyn yapmistim ya da Yemen mi vardi şiklarda
-
@leyla Cezayir
-
@H_Yılmaz dogrudur : /