Boğaziçi İktisat mı GS iktisat mı ???
-
Arkadaşlar bilhassa İİBF li kardeşlerim sizin bilginiz ve tecrubenize hangi okulun iş hayatında artıları daha fazladır . Kişi kendini geliştirirse geyiklerine hiç girmeden cevaplarınızi bekliyorum
-
@cengizkan2 Bu konuda ikisinin de birbirinden farklı yok ama Galatasaray daha çok şey katar. Okuması biraz zordur ama Fransa’dan bir diploma daha almak an meselesidir. Her şeye değer. Bir ayrıcalıktır. Bizim mülkiyete iktisat hocamız Galatasaray mezunuydu. Müthişti. Bana Boğaziçi ve Galatasaray bize gel diye on tane teklif yapsa bir kere Boğaziçi’ni seçmem.
-
@cengizkan2 Avrupa planınız varsa Galatasaray mezunu olmak avantaj, Türkiye'de de birbirlerini çok tutarlar ama bu hareketlerinden mi bilinmez piyasa onları biraz dışlar. Türkiye için Boğaziçi öneririm.
-
Bu iki karşılaştırma arasında açık ara Boğaziçi öndedir. İster özel sektör ister kamu, Gs çok küçük bir üniversitedir ki alümni açısından da yurt dışında master phd açısından Boğaziçi iktisat açık ara avantaj sağlayacaktır sana. Akademisyenlerin mezun oldukları okulları ve çeşitliliği göz önüne alacak olursan da Boğaziçi İktisat sana yurt dışına gitmen konusunda çok yardımcı olacaktır. GS'nin avantajı ise tartışmasız Fransa'dadır. Eğer ben Fransa'da bir kariyer düşünüyor diyorsan ayrı, ama eğer İngiltere, Hollanda, Almanya diyorsan Boğaziçi yine açık ara öndedir. Mezun verilerine ve hocalarım cv'lerine yazılarına bakmanı kendi kariyer planına göre karar vermeni öneririm.
-
Hocalarım ben kendim için sormadım bizden geçti artık kardeşim için soruyorum . Yurtdışında çalışmak gibi bir hedefi var oradaki bankalarda vs. Cevaplariniz için çok teşekkür ederim.Olur da ilave edeceğiz bilgiler olursa onları da bekliyorum
-
dil kısmını dışarıdan da destekli çözerse.. kesinlikle boğaziçi....
-
Galatasaray iyidir,daha ön plana çıkartır seni.
-
aramızda boğaziçi veya galatasaray mezunu yok heralde.
-
@fc-real-gdp boğaziçi tayfa kamuya pek ilişmiyor. Daha önce forumda bir kaç kişi merkez bankası için filan hazırlanan vardı. Şu an var mı bilmiyorum.
-
Sonuçta sosyal bilim değil mi dostlar bu neyin başarısı ama bogazici mühendislik derseniz olur okul bitince her sey daha da zor
-
Sabancı
-
Erzincan hukuk 2. Ögretimi tavsiye ederim
-
Boğaziçi mezunları da son dönem kpss a sınavlarına hazırlanır oldu. Artık herkes dil konusunda da kendini geliştirdiği için Boğaziçi mezunu olmanın muazzam bir artısı kalmadı.
-
Bende iyi bir üniversitede iktisat mezunu olarak sorarım sizlere neden iktisat? Hadi sayısal okumadığınız Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık yazmıyorsunuz ama bu durum Mühendislik okumanıza engel değil ki. Okuyun geçin, iyi birer mühendis olun.