MUHAFAZA MEMURU OLUP, GUY MÜLAKATINA GİRECEKLER
-
İşte konu şimdi düğümlendi sanki. Muhafaza memuru olup aynı anda Guy mülakatına girecekler ne yapacakları konusunda büyük kararsızlık içine düştüler. Lütfen kimse şunu düşünmesin. İş buldular, iş beğenmiyorlar. Böyle bir düşüncemiz yok ama şartlar bu noktaya geldi. Sizce ne yapmalıyız? Muhafazaya başlayıp, Guy mülakatına mı hazırlanmalıyız? Guy u boşverip muhafazaya mı devam etmeliyiz? Muhafazayı boşverip tamamen Guy mülakatına mı hazırlanmalıyız? Gördüğüm kadarıyla epey bir kişi aynı durumu yaşıyor.
-
Yer, zaman, mekan, şartlar vs. her şeye göre durum değişir.
-
@sınavsayar İlk önce Gümrük muhafazayı kazanan arkadaşları tebrik ederim.Guy veya YSK sonuçta mülakat olucak garantisi yok..mülakat sonucu belli olmadan bu kararsızlığa düşmeyi doğru bulmuyorum...En yakın YSK mülakatı zaten malum guy aylarca sürüyor..Sonuç alındıktan sonra gündem olması daha doğrusu..malum işsizlik ve kamu tasarrufları memur arzını etkileyecek arkadaşlar.
-
Aslında benimde ilk kertede düşüncem Ticaret Bakanlığında yer alan işin görülmesi yönünde. Sonuçta mevcut mülakatların sonuçlanması da çok uzun zaman almaz. Onlardan bir şey çıkmaz ise Ticaret Bakanlığı da boşa gitmemiş olur.
-
Bende ayni durumdayim YSK mülakatı var guy için Ankara çok cazip bakalim mevlam neyler neylerse güzel eyler
-
Ben Muhafazaya başlayıp, iş teftişi beklemeye devam edicem. Aynı zmanda ara ara GUY ve DGUY mülakatına hazırlanıcam. Herhangi biri olursa Gümrüğü bırakıp oraya gideceğim. Planım bu şekilde şuan için.
-
@sınavsayar Hocam riske atmayın.Mülakata çalışmak sınava çalışmak gibi değil.Zaten konuları biliyorsunuz boş vakitlerinizde eksiklerinizi giderseniz yeterli olur.Kaldıki mülakatı kazanmak bir yana girememe ihtimali bile var yarının ne getireceği belli olmaz.
-
en mantıklısı kazanan ıcın gırmek guy olursa gecıs yapmak guy yuzde elli şans var ders calısmak ıcınse elinde garantı bir iş olunca kafa daha rahat çalışır ınsan bırde gunde 6-7 saat calışacak halımız yok mualkaata 1-2 saat bakılsa falzsıyla yeterlı olur yanı zman yonundende bıs sıkıntı olmaz gumrukten vazgecmenın alternatıf maliyetıı cok çok falza olabılır ve bencede bsalamakla kaybedılcek bır sey yok
-
Bütün bunlara rağmen bir de şu yedek adayların durumu var. Kurum inşallah kısa sürede yedeklik işini neticelendirmez. GUY, YSK , DHMİ ve KAYMAKAMLIK neticelendiğinde yapılmalı.
-
Aynı zamanda ysk, guy ve dguy mülakatına kalanlar öncelik sıralamanız ne olur.
-
Tamamen şahsi düşüncem muhafaza olursan kolay kolay guya almıyorlar hocam zaten işi var gözüyle bakıyorlar referansın yüksek yerden gitmezse yada çok aşırı donanımlı değilsen almazlar çok net yerinde olsam muhafaza başlamazdım hatta hiç başvurup kafamı karıştırmazdım nerdenmi biliyorum muhafaza memuruyum guyda elendim mülakattan kuruma girerim sonra A grubu yaparım inan bana çok çok zor yinede sen bilirsin tabi
-
hocam ciddi misiniz ya? sureklı kafamı kurcalıyor engel olur mu guy da dıye
-
işi olanları elerler genelde.
geçen vakifbankta çalışan arkadaşa da aynı şeyi söyledim. -
@balans-etkisi böyle bir durum söz konusu ama guyun da garantisi yok malesef gümrüğede gitmezsen olmayacağı varsa guy yine olmaz ve açıkta kalıp bi sonraki guyu beklersin bence en kötüsü bu durum
-
@merasim34 eleneceksen şayet en azından işin var olarak elen işin yokken elenirsen daha kötü
-
@maveraünnehir en kötüsü demek bence çok kolay ama yinede kişi bilir gümrüğünde riski çok hocam
-
@balans-etkisi ne gibi riskler çok hocam tamamen bilmek için soruyorum. benim şahsi düşüncem şayet bir risk söz konusu durum cıkarsa 4/b sözleşmeli iş, istifa edersin 1 yıl 4/b sözleşmeli alıma başvurmazsın
-
@maveraünnehir hocam herşey her yerde konuşulmaz özelden kısa bi özetleyim istersen
-
Arkadaşlar bir arkadaşımız muhafaza olduğu için GUY mülakatından elendiğini yazmış, oysa bir çok kişide GTB de çalışırken VMY, GUY, GÖÇ ve İL PLANLAMAYA geçti. Bu konuda net bir tavır olduğuna inanmıyorum.
-
Muhafaza memuruyum memnunum doğuda olmama rağmen çünkü işsizlik parasızlık nedir bilirim.Onun dışında Türkiye derecem var alandan Guy Antalya ve Sgk Denetmen yardımcılığından 2 kez elendim bu süreçte ve çeko puanımda Türkiye 42.siyim alanlarda da 86 üstü hepsi ama muhafaza memuru olup guyu kazanan da sgk denetmen yardımcılığını kazanan da var hatta en yakın iş yerinden muhafaza memuru arkadaşım iş müfettiş yardımcılığını kazandı 2017 de son sınava girebildim ben de kurumdan sadece mevzuattan 57 aldım kazanamadım yani girip çalışmaya devam ederseniz kimse size niye çalışıyorsunuz demez işiniz var psikolojik olarak daha rahat olacaksınız sınavlardan daha yüksek alacaksınız ama geçen sene istihdam seferberliği muhabbetine tüm işi olanları elediler bu sene aynısı olacak diye bir kaide yok ve şunu belirteyim muhafaza memuru 5.bölge sarp ve kapıkule hariç maaş ve şartlar bakımından çoğu a grubundan daha iyi doğudaki maaş bile 5 üzeri guylar 4.200 civarı alıyor sgk da aynı şekilde ve sen 3 sene sonra doğuyu bitirip aylık min şuanki haliyle 7000 alacağın yerlere gideceksin benim de 10 ayım kaldı guy mülakatına da kaldım yine mersin için artık çok da önemsemiyorum almazlarsa onlar kaybeder zaten mülakat olup bitene işe başlayana kadar haziran gelir diyeceğim eldeki elma daldakinden bin kat iyidir herşey size kalmış girip çalışıp teftişe de geçebilirsiniz ilerde batıda çalışıp amir filan olup keyfini de sürebilirsiniz çevrenize şunu söyleyin gümrükçü oldum ve guy oldum tepkilerine bakın ona göre