Ptt psikometrik inceleme
-
Bu konuda bi fikri olan varsa lütfen yardımcı olsun dünden beri araştırıyorm tatmin edici hiçbir bilgi bulamadım.
-
@tceozkn Herhangi bir elenme durumu söz konusu olmaz diyorlar hocam daha çok bizim kişiliğimizi ölçmeye yönelik bi test olacakmış aynı soruları farklı şekillerde sorup tutarlı cevaplar verip vermediğimiz ölçülecekmiş
-
Yedeklere de yapılacak mi bilgisi olan?
-
@abba58 anladım çok sağol
-
Heyet raporu alirken yapiliyor mesela aceba boyle bir test mi klinik bir vaka olunmadigi surece sorun yok bu testte,ama misal ozel bankalar ve cesitli kurumlar son birkac yildir bunu yapmaya basladi halk bank mulakatinda da vardi ben doldurmustum bayag uzun bir testti ama biraz kisilik biraz da mesleki sorular vardi yani satis yaparim pazarlamada su sekildeyim gibi sorular ama tabi bunun sonucunu bizler ogrenemedik,bende testin bir elenme nedeni olacagini dusunmuyorum cok sorunlu bir durum yoksa tabi,ama merak ediyorum elektronik mi yapilir aceba test bu sekilde olsa cok iyi olsa cok iyi olur kamerali bir bilgisayarda cevaplandiririz
-
@duyguuu37 Sözlü ve yazılı olacağı söyleniyor hocam. Sözlü kısmı diksiyon için yazılı kısmı da sizin dediğiniz gibi olacakmış çok bi problem olmayacağı rahat olup tutarlı cevaplar vermemiz gerektiğini tavsiye ediyorlar
-
@abba58 hocam gerildim resmen şu psikometrik olayına ya neden insanları rahatlatacak şekilde açıklama yapmıyorlar ki,sınav sonucu asil kazandınız diyor ardından psikometrik incelemeye tabi tutalacaksınız diyor resmen korkutuyor insanları,bu sınavlar için insanlar o kadar emek harcıyor ama açıklamalarınız rahatlattı açıkcası teşekkürler
-
@abba58 sozlu olacagini nerden duydunuz hocam kesin mi bu o zaman mulakattan ne farki olacak ki sozlu benim icin cok sorun ulasim acisindan yani
-
@duyguuu37 size bahsettigim grupta söylediler hocam nerde yapacakları da belli değil zaten gazisem yapmayackmis ama onlar aciklamislar
-
@klopp rica ederim hocam rahat olun bi sıkıntı yaşamayız inşallah
-
ptt bunu da eline yüzüne bulaştırır gibime geliyor, pc üzerinden yapılmalı ve önceki sorulara dönüş olmadan belirli bir süre verilmeli, demek istediğimi THY kabin memuru alımına katılan olduysa daha iyi anlayacaktır. bu test önemli çünkü gişede çalışan kişi sabırlı ve insani ilişki iyi olmalı yoksa sürekli kavga eder müşterilerle
-
Arkadaşlar bu test için kurumsal şirketler tiyatrocuları kullanıyor. Bir tiyatrocu geliyor, şirket hakkında problemli bir meseleyi bağıra çağıra mülakat yapılan kişinin suratına kusuyor. Bunun üzerine çalışan o kişiyi ikna edip memnun bir şekilde göndermek için neler yapıyor bunun incelemesi yapılıyor. Yalnız PTT bu seviyeye çıkayı yükseltir mi? Bilemedim.
-
bence , minnesota çok yönlü kişilik envanteri denilen MMPI adlı minnesota testi uygulanacak . işe alım sürecinde birçok şirketin uyguladığı bir test . psikiyatri kliniklerinde de hastalık tespiti için sık sık kullanılmakta . 560 sorudan oluşuyor soru fazlalığından testi cevaplarken psikolojiniz bozulabilir:)
dediğim gibi bence... -
@street-spirit acaip garip sorular vardı testte bir de aynı soruyu birden fazla kez sorarak tutarlı olup olmadığımızı anlamaya çalışıyorlardı
-
@kartel06 evet:) dediğiniz gibi hastalık tespitinden ziyade tutarlılığı ölçecekler, testin manipüle edilip edilmediğine bakacaklardır . bu açıdan kazananlar için bu aşamanın sorun olmayacağını düşünüyorum .
-
@kartel06 hocam benim o testte tutarlilik seviyem neredeyse yuzde yuze yakindi Ama samimiyet esigim de sifira yakindi :)bir 566 soruluk bir test olmasi lazim o yuzden sadece tutarliliga bakiolar gibi sartlanmayalim hatta grafigimi gosterdiler bana bayag samimiyetsiz cikmisim sorun olur diye koktym ama hic de onemsenmedi,eger boyle olursa ilginc olur ben hala halk bankin yaptigi gibi hem bize hem meslege yonelik seyler bekliyorum gerci kimsenin elenme sebebi olmasinda muhim degil
-
@duyguuu37 testi yorumlamak zor ne amaçla yaptılar acaba
-
Tarihi ne zaman olacak acaba benm korkumda bu psikometrik testin altında başka bişeyler olması torpillilerin öne geçireleceği bi inceleme olması.
-
@tceozkn sanmam hocam sonuçta test şeklinde ve verilen cevaplar belli. Öyle bir durumda itiraz inceleme vs gündeme gelir.
-
@kartel06 memuriyette heyet raporu icin yapildi hocam klinik bir durum olmadikca sorun yoktu madde bagimlilik icinde yapildi cok onemsenmedi :)halk bank yapti belki girdiniz artik bircok kurum yapio neye bakilio bunu merak ediyorum psikilog arkadasim da yok sorup ogrenmek icin