T.C. Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Giriş Sınavı 2018
-
@keynes-baba hocam 88.75 ile pek şansımız yok yani değil mi davet için?
-
@m-cimenderoglu hocam biraz zor gibi ama siz yinede başvurun
-
Sınava üç defa girme sınırı, kim ve meslek memurluğunun her biri icin ayrı ayrı değil mi?
-
Yonetmelikte aynı unvan kadrosu olarak belirtilmiş bu arada ama yine de emin olamadim.
-
@nano hocam ayrı ayrı ilanlar olduğundan hatta sınavları aynı formatta olsa da farklı sorular falan olduğundan ikisi için ayrıdır.
-
Sınav aşamalarının çok zor olduğunu biliyorum. Yabancı dil düzeyiniz 90-100 arası bir seviyede ise denenebilir.
-
Türkçe ingilizce çeviri çok zorluyor. Önceki sınavlar sanıyorum bakanlığın sitesinde vardı.
-
@keynes-baba tamam teşekkür ederim hocam
-
@foucault sağolun hocam
-
92 küsür ile başvurcam inşallah düşük kapatır bu sene
-
Arkadaşlar siteye girdiğimde bakım çalışması var diyor sizde de aynı sorun var değil mi teyit etmek amaçlı soruyorum
-
Nasıl çalışmalıyız bu sınava? tecrübeli arkadaşlar yazarsa güzel olur.
-
@arven16 Benim şahsi fikrime göre özellikle bakanlığın sitesindeki makaleleri İngilizce / Türkçe, Türkçe / İngilizce çevirerek,okuyarak, gramer, özellikle diploması, uluslararası ilişkiler vs ile ilgili kelime çalışmak faydalı olacaktır, Ayrıca essay yazımıninda faydalı olacağı görüşündeyim. Çalışma ile başka fikri olanlar bilgilendirirse, belki bende başvurabilirim:))
Bence biraz altyapı ile de ilgili, çeviri ile aranız pek iyi değilse süre az gelebilir. -
Öncelikle herkese başarılar dilerim. İngilizce kategorisine gireceğim ancak ikinci dil olarak iyi derecede İspanyolca biliyorum, ancak ne yazık ki birtakım sebeplerden dolayı YDS İspanyolca sınavına giremedim. Sizce tek dil ile girmek dezavantajlı bir durum mudur? Yazılıyı ikinci dil ek puanını alamadan geçebildim diyelim, sözlü mülakatta İspanyolca puanım olmasa dahi bir avantajı olur mu bu durumun?
-
@rjordan muhtemelen çoğu rakibiniz ikinci dilini ispatlayıcı bir belge ile sınava başvuru yapmış olacaktır. Yine de kusursuz İngilizce'ye sahipseniz başarılı olma şansınız var.
-
@antimülakat cevabınız için teşekkür ederim. Peki sizce kurumun öncelikle istediği kusursuz yabancı dil(ler) bilgisi midir? Ya da bundan ziyade adayın dış politika ve diğer hususlara dair muhakeme ve analiz becerisi midir? Zira üç yabancı dil ile girip elenen kişiler tanıyorum. Bu da fazlasıyla kafa karışıklığı yaratıyor sınava hazırlanan kişiler üzerinde.
-
@rjordan elbette kendini geliştirmenin altını hem okudukları hem de yabancı dil bilgisi ile dolduran adaylara öncelik veriliyor. Çalışmalarını tamamen yabancı dil öğrenmek üzerine yapmış olan kişi de komisyon karşısında yetersiz görülebilir. Sonuçta Konsolos olacak kişi bilgi, tecrübe, duruş, konuşma vs. bir çok nosyonu ile ülkemizi yabancı devletler karşısında temsil etme kabiliyetine sahip olmalı. Durumu böyle değerlendirdiğimizde yabancı dilin tek kıstas olmayacağı ortaya çıkıyor. Komisyonun diplomasi, uluslararası siyaset veya uluslararası ekonomik bir mesele hakkında yabancı dilde makale yazdırmasının sebebi de bundandır. Yabancı dil bilgisiyle birlikte yazma kabiliyetine sahip olacak düzeyde uluslararası konularda bilgi sahibi kişileri bulmak.
-
@antimülakat Evet haklısınız. Dediğiniz gibi temsil yeteneğine uygun bir senteze dikkat ediyorlar gibi gözüküyor.
Tek dille girmenin büyük bir dezavantaj yaratabileceğini düşünerek bu seneki sınava girmemeyi düşünüyordum ancak yine de denemekte fayda var gibi. Hiç değilse sınav tecrübesi edinip diğer seneye daha sağlıklı hazırlanabilirim sanırım.
Bir de şu dikkatimi çekti, birkaç tanıdığım ve bilgisinden şüphe duymadığım akademisyeni de ya almamışlar ya da yedek olarak listeye almışlardı geçen yıllarda. Bu kişilerin yaşları da 30 civarıydı ya da ona yaklaşık bir şeydi. Acaba yaşın da belirleyici bir faktör olduğunu düşünebilir miyiz diye merak ediyorum. -
Yaş problemi olmayacağını düşünmüyorum. 28 yaşında dış işlerini kazandı.
-
Stalk yaptığım geçmiş yıllarda işe alınanların çoğu 26-27 yaş ve üstüydü. Tabi tahminen.