EKONOMİ
-
Merhaba dostlar
Formun genel takipçisi iibf öğrencisi olmakla beraber diğer fakülteli ve mezun arkadaşlarımızın ekonomi hakkında bir kaç kelam etmesi için bu başlığı açtım.Haydi biraz ekonomi konuşalım...Bilgilerimizi paylaşalım... -
@antepli-27 bununla ilgili bir kaç başlık var sanırım, oraları kullanabilirsiniz.
-
@antepli-27 Hangi Ekonomi? Rahmetli Atilla İlhan neden değinmemiş acaba bu konuya?
-
@yamtar onun hangi ile başlayan çok kitabı vardı ama pek dikkat çekmiyor Benle aynı görüşte olan birine rastlamak güzel
-
@yamtar attila ilhan demek istedin heralde kardeş
-
Kazandığım harcadigima ancak yetiyor. Bazen dusunuyorum da çalışmasam ancak bu kadar idare edebilirdim kendimi herhalde:)
-
Benim haberim yok,
Ben ortada geldim. -
Güzel başlık kardeşim. Kpss iktisat için küçük tiyolar ve önemli iktisad köşe yazıları buradan paylaşılabilir.
-
Kardeşler yanlış anlaşılmasın bu başlığı açmamdaki amaç muhakeme ve yorum yeteneğimize birazcık katkı yapmak..
Misal veriyorum: Ricardocu denklik hipotezi ve hoş olmayan monetarist yaklaşım birbirine benzer hipotezler...
Benzerlikleri=ikisi de uzun dönem bütce açıkları sorunlarıyla i -
@antepli-27 Farklılıkları=
Ricardo: özel tasarrufların fazla olmasına neden olur
Monetarist yaklaşım= açıkların finanse edilmesinde borlanma,para basarak finansmanında daha enflasyonisttir.. -
@antepli-27 madem böyle bilimsel konuscaksiniz diğer fakultelileri başlığa cagirmasaydiniz
-
@lonely_butterfly Ne yani felsefeyi sadece felsefe öğrencilari mi bilmeli...
-
@antepli-27 madem böyle genel bir başlık açtınız her türlü yoruma açık olmalı insan. O zaman size felsefe bilenlerle iyi formlar dilerim.
-
@lonely_butterfly Yoruma açığız ancak eleştirileriniz de sert olmamalı... Eğer amacınız burdan bir şey öğrenmek değilse veya beğenmediyseniz başlığı takip etmezsiniz olur biter...
-
@antepli-27 kız kardeşi Çolpan İlhan bile "Ağabeyim ATİLLA İlhan" diye bahsederken sizin derdiniz nedir?
-
@yamtar Attila İlhan 'a saygım sonsuz size de saygım sonsuz.Başlık amacından çıkmazsa belki birkaç arkadaşımız feyzlenebilir...
-
@antepli-27 Saygı yazarların eserlerine olur, isimle olsaydı Cemal Süreya değil Süreyya olurdu. Bana da saygın olsa kardeşim diye hitap etmezdin kardeşim!. Değil mi? Sanal medyada konu ne olursa olsun her şeyi tiye alan yorum atma yarışı var. farklı olmaya çalışıp yorum kasacağına Hangi serisi ile onlarca konuya değinmiş bir yazarın neden ekonomiye dair bir eser vermediği ya da gerek duymadığını belirten "düşüncelerini" yazsan feyzlenebilirdik. Zira bilgi taslanmaz, paylaşılır.! dipçe: ünlem (!) koyduğum yerlerde göz kırpma emojisi varmış kabul et, olur mu?!
-
@yamtar Senin ve senin gibiler yüzünden insanlar fikirlerini paylasamıyor. Her şairin her yazarın kendine özgü tarzları var.Bugün bu yazar neden ekonomi yazmamıs neden benim gibi düşünmüyor diye kafa yorsaydık farklı yorumlar olmazdı.Farklı yorumlar olmasaydı bugün sen Attila İlhan okumuyor olurdun.Kardeşim dedim samimiyet için... Belki attila ilhan'ı tam olarak anlasaydın samimiyetin ne olduğunu da anlardın...
-
Belki attila ilhan'ı anlasaydın münazara nasıl yapılır onu da anlardın...
-
Saygı dile olur. Dil olmasaydı bugün sen Attila İlhan okumuyor olurdun...